Anahtar Kelimeler: Parti Polemiği Devam Ediyor

SARUHANLI - Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar, Partisine yönelik  Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen´in 9 Mart günü yaptığı basın açıklamasına tepki göstererek basın açıklamasıyla cevap verdi.

İlçe Başkanı Sunar, İlçe binasında gazetecilere yaptığı basın açıklamasında, Cumhuriyet Halk Partisinin talimatlarla yönetilmediğini herkes çok iyi bilmesi gerektiğini ve Cumhuriyet Halk Partisinde biat kültürü olmadığını belirterek şunları kaydetti: ?Parti içindeki demokrasimiz tüm siyasi partilere örnek olmalıdır. Partimiz de herkesin söz hakkı vardır, son sözü üyemiz söyler. Diğer partilerde olduğu gibi sandıklarımız Ankara´da açılıp, sayılmaz, hâkim huzurunda tüm üyelerimizin önünde sandıklarımız açılır ve sayılır. Cumhuriyet Halk Partisi siyaseti hiçbir zaman amaç olarak kullanmamıştır. Partimizin amacı tüzüğümüzde de belirtildiği gibi İnsan haklarına ve hukukun üstünlüğüne; Laik, çağdaş, katılımcı ve çoğulcu demokrasiye dayanan hakça bir düzen oluşturmak. Ülkenin güvenliğini ve bütünlüğünü, ulusal birliği, ekonomik ve siyasal bağımsızlığı, yurtta ve dünyada barışı koruyup güçlendirmek. Kuvvetler ayrılığına, bağımsız ve tarafsız yargıya dayanan bir hukuk devleti düzenini gerçekleştirmektir.?

- ?Türkiye´de kişi başına gelir AB´nin en alt sıralarında?-

Sunar, ?Sayın Gökmen açıklamalarında Ülkemizin gündemiyle ilgili pembe bir tablo çizilmiş. Oysaki tablo ortadadır. Devletin borcu 677 milyarı aşmış, Türkiye´de kişi başına gelir AB´nin en alt sıralarında, işsizlik oranı ise en üst sıralarında yer almaktadır. Vatandaşımızın 2002 yılından bugüne kadar bankalara olan borcu 57 kat artmıştır, vatandaşımızın yüzde 54´ü et, balık ve tavuk yiyemiyor durumdadır, dünyada petrol fiyatları düşerken en pahalı akaryakıt ülkemizdedir, vergi gelirlerinin yüzde 15´i akaryakıttan karşılanmaktadır.? Dedi.

-?Ak Parti İktidarı Döneminde Kadın ve Çocuğa Şiddet Artti?-

Ak Parti iktidarı döneminde şiddete uğrayan kadınlara ve çocuk sayısının felaket boyutlara çıktığını anımsatan CHP´li Sunar, şöyle dedi; ?Bu iktidar döneminde şiddete uğrayan kadınlara ve çocuklara alo 183 danışma hattı açılmış, fakat 2008´de şiddetten hayatını kaybeden kadın sayımız, 66 iken; 2009´da 121, 2010´da 200, 2011´de125, 2012´de141, 2013´de 227, 2014´de 287, 2015 de 290´a ulaşmıştır.?

-?Sosyal Güvencesi olmayanlar Eczanelerde Fatura ile Karşılaştı?-

 Sunar açıklamasını şöyle sürdürdü; ?Yaptıkları sosyal güvenlik reformlarıyla herkese hastanelerin yolu açıldığı ifade edilirken, sosyal güvencesi olmayanların ellerine yüklüce sosyal güvenlik borcu çıkarılmıştır. Ücretsiz denilen sağlık ücretlerinin eczaneye geldiklerinde fatura ile karşılaşmışlardır.?

-?Hiçbir CHP´li kirli ilişkiler, gizli görüşmeler içerisinde olmamıştır?-

AKP İlçe Başkanını, Şehitlerimiz ve terör konusunda CHP İlçe örgütüne yaptığı talihsiz açıklamalarından dolayı esefle kınadıklarını ifade eden CHP´li Sunar, ?Hiçbir CHP´li kirli ilişkiler, gizli görüşmeler içerisinde olmamıştır. Terörist başına Sayın sıfatını kullanan, Habur´da seyyar mahkeme kuran, şehide kelle diyen, Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclisi toplayamayız diyen bu iktidar değil midir?  CHP´lilerin vatanseverliği Hikmetyar´ın dizinin dibine çöken bir anlayışın ürünü değildir." Şeklinde konuştu.

-?CHP, Terörü Kim Yaparsa Yasın Karşısındadır?- 

CHP  TBMM´yi 29 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat 15.00´te olağanüstü toplantıya çağırarak ?Toplumsal barışı tehdit eden, artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına? önerge vermiştir. CHP´nin bu önergesi kabul edilmedi, reddedildi. Niçin kabul edilmedi, ülkede terör yok muydu? Her gün gelen şehit haberleri önemli değil miydi? Bu konuda samimi olan kimdir? Tabii ki CHP´dir. CHP terör nereden gelirse gelsin, terörü kim yaparsa yapsın hepsinin karşısındadır, karşısında olmaya devam edecektir.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 11.03.2016 16:58:56 574 0

Tarih: 11.03.2016 16:58

Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri