Anahtar Kelimeler: 0

Sağlık-Sen Teşkilatının, sağlık çalışanlarını mağdur eden bir sorunu çözüme kavuşturmanın haklı gururunu, sağlık çalışanlarının yüzünü güldürmenin vermiş olduğu mutluluğu kamuoyu ile paylaştığı şu günlerde sözüm ona ilkeli ve kararlı mücadele ettiklerini dile getirenlerin sağlık çalışanları açısından elde edilmiş bir kazanım sonrasında veryansın etmelerine hep birlikte şahit olduk. Öyle ki bu veryansın, Türk Sağlık Sen genel merkezinin hazırladığı bir basın açıklamasının(*) şubelere uyarlanması ile yaygınlaştırıldı ve bize kadar ulaştı. Bu kekeme avaz niteliğindeki açıklama karşısında bize de birkaç şey söyleme hakkı doğdu. Sağlık Sen Manisa Şubesi olarak Türk Sağlık Sen genel merkezinin yayınladığı basın açıklamasından pay çıkarıp da bize gönderme yapanlara yönelik cevap verme hakkımızı kullanacağız.

 

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Biz sendikal mücadelemizi anlatırken hep bir zihin devriminden bahsettik. Meseleleri şovenizme bulaşmadan, insanları aldatmadan çözmek için gerekli olan hareket şeklini benimsediğimizi tüm kamuoyu ile her fırsatta paylaştık. Diyalogun çağımızın sendikal mücadele anlayışı içinde en etkili yol olduğunu vurguladık. Bu yöntemle sorunların daha hızlı çözüme kavuşacağına inanarak hareket ettik. Bunu yaparken de, her türlü eylem de dâhil olmak üzere demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı yaptığımız eylemlerle kanıtladık. Birçok kez de işverenlerle giriştiğimiz diyalogları eylemlerle destekledik. Gerek yerel gerekse ulusal çapta yapmış olduğumuz eylemler Sağlık Sen’in ne kadar büyük bir kitleyi arkasına aldığını ve gerektiğinde neler yapabileceğini ayan beyan ortaya koymaya yetti.

Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki; sağlık çalışanlarının ve yaşadığı toplumun refahını merkeze almış bir sendika olarak, Sağlık Sen’e olan ilgi ve itibar artmıştır. Bu itibar sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda yetkinin alınması ile perçinlenecektir. Artık sağlık çalışanlarının güçlü ve masada sözüne itibar edilen bir sendikası olduğunu herkes bilmelidir.

 

Yemek ücretleri ile ilgili gelişmeler bunun habercisi niteliğindedir. Bu konuda Sağlık Sen Manisa Şubesi olarak gereken ne ise yapmaktan yüksünmedik. Yemek yememe eylemleri başta olmak üzere yapmış olduğumuz basın açıklamaları ile konunun sağlık çalışanları açısından vahametini dile getirmekle kalmayıp, yemek ücretleri ile ilgili Maliye Bakanlığının genelgesi yayınlanır yayınlanmaz dava açtık. Maalesef yargı sisteminde yaşanan gecikmeler yüzünden davamız hala daha sonuçlanmadı.

 

 Manisa Ruh Sağlığı Hastanesinde 02 Nisan 2008 tarihinde başlattığımız yemek yememe eylemlerine aynı gün tüm ilçelerde devam edildi. Bu eylemlerimizi haklı bulup destek veren Türk sağlık sen ve SES üyeleri başta olmak üzere tüm sağlık çalışanları kimin nasıl mücadele verdiğini çok iyi bilmektedirler. Biz baştan sona konunun takipçisi olduk ve çözüm için her türlü girişimde bulunduk. Ve nihayet sağlık çalışanlarını mağdur eden bu uygulamayı çözüme kavuşturduk. Göğsümüzü gere gere bunu söylüyoruz. Konunun çözüme ulaşıp ulaşmadığı belli değil diyerek kafaları bulandırmak isteyenler bulanık suda boğulmaktan kurtulamayacaklardır. Zira ilgili düzenleme 09.02.2009 tarihinde birileri suyu bulandırmaya çalışırken maliye bakanı Kemal UNAKITAN tarafından imzalı olarak, Devlet personel Başkanlığına gönderilmiştir. İlgili yazıya www.sagliksen.org ve www.manisasagliksen.org dan ulaşmak mümkündür. Eminim ki kamuoyu bizi ve zihniyetimizi oldukça iyi anlamaktadır. Bizi anlamayanlara ise bu saatten sonra ne desek azdır.

Saygılarımla…



Manevra yaptığı sırada denize düşen aracın sürücüsü öldü

İki yıllık husumet ölümle bitti

Saruhanlı'da vefat...

İZMİR KEMALPAŞA YÖRÜK TÜRKMEN DERNEĞİNİN DÜZENLEDİĞİ KEŞKEK VE YAREN GECESİ 5 EKİM’DE

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI!..

Dijital ortamda 272 kişiyi 17 milyon 500 bin TL dolandıran çeteye polisten darbe

Köprülü kavşakta kaza yapan otomobil 5 metreden aşağıya ters düştü: 1 ölü, 2 ağır yaralı

Araç sahipleri dikkat! Benzine zam geldi, tabela değişti

Başkan Zeyrek: “Manisa için tarihi bir gün”

Sürdürülebilir Manisa için ‘Hareket’ edildi

Eşyalarını almaya gittiği evde boşanma aşamasındaki eşini boğarak öldürdü

Hobisi sayesinde hem sağlığına kavuştu hem meslek sahibi oldu

Metin Arolat'ın cenazesi İzmir'de gözyaşlarıyla uğurlandı

Tiktok fenomeni Kübra Aykut 5. kattan atlayarak intihar etti ölmeden önceki paylaşımı dikkat çekti

Anne Oğul gözyaşları arasında toprağa verildi

Önce sevgilisini öldürdü, ardından kendini vurdu

Manisa OSB'deki fabrika inşaatında göçük: 1 işçi öldü

Şehit cenazesinde Özel'i protesto eden belediye işçileri işten çıkarıldı

Manisa'nın fosil ormanı tabiat anıtı olarak tescillendi

Saruhanlı’da Ünlü Sanatçılar Rüzgarı Esti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
24.02.2009 00:00:00 0

Tarih: 24.02.2009 00:00

Haberi Sesli Oku