Son Dakika

SARUHANLI - 45.Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ‘Sedat Simavi Karikatür Ödülü’'nü, Çeşme Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Hilal  Özcan kazandı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2021 Sedat Simavi Ödülleri’ne değer görülen gazeteci, karikatürist, edebiyat, spor ve bilim insanlarına verilecek ödüller açıklandı.

11 Aralık 1953’de vefat eden TGC Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 45 yıldan bu yana sürdürülen ödüller; gazetecilik, televizyon, radyo, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor alanlarında veriliyor. 

Çeşme Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Hilal  Özcan, T24.com.tr internet haber sitesinde 10 Ağustos 2021 tarihinde yayınlanan “Koronavirüsün Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na Etkisi” konulu karikatürü ile başvuruda bulundu. Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Hilal Özcan'ın karikatürü ödüle değer bulundu. 

"Benim için manevi anlamda çok büyük bir ödül oldu"

Kazandığı ödülle ilgili duygularını açıklayan Özcan, 5-6 yıldır evrensel karikatürler çalıştığını belirterek, "Çizdiğim karikatürler, yazısız ve sözsüz. Gazetelerde, dijital haber sitelerinde karikatürlerim yer almaya başladı. Ödül alan karikatürüm de T24'de yer almıştı. 45 yıllık bir geçmişi olan Sedat Simavi Ödülleri'ne bu karikatürüm ile katılmak istedim. Karikatürümün seçildiğini duyunca çok mutlu oldum. Sedat Simavi Ödülleri ile ilgili geçmişe dönük bir araştırma yaptığımda, Tomris Uyar, Muazzez İlmiye Çığ, Turgut Uyar, Edip Cansever gibi Türkiye'nin mihenk taşı isimlerle aynı çatı altında ödül almak benim için manevi anlamda çok büyük bir ödül oldu" diye konuştu. 

"Tokyo Olimpiyatları tartışmalarına duyarsız kalmayarak, bu karikatürü çizdim"

Ödül kazandığı karikatürü hakkında da bilgi veren Özcan, "2020 Tokyo Olimpiyatları, pandeminin tırmandığı süreçte başlamıştı. O sırada tüm dünyada gündemdeydi. Organizasyon ile ilgili tartışmalar ve tepkiler vardı. Ben de bu konuda duyarsız kalamazdım ve bu karikatürü çizdim" diye açıkladı. 

"20'nin üzerinde ödül aldım"

Ulusal ve uluslararası çok sayıda ödül kazandığını da belirten Hilal Özcan, "Bugüne kadar 20'nin üzerinde ödül aldım. Uluslararası birçok yarışmada ülkemizi temsil ettim. Ama manevi yönden beni tatmin eden, başımı bulutların üzerine çıkaran ödül bu oldu. 2006 yılından beri uluslararası yarışmalara katılıyorum. İlk ödülümü, Türkiye'de düzenlenen turizm konulu uluslararası yarışmada 'Özel Ödül' kazandım. Sonrasında da ulusal ve uluslararası yarışmalarda, çeşitli derecelerde ödüller kazandım" diye anlattı.

"Kızımı büyüttükten sonra kendimi sorgulayarak, karikatüre başladım"

Kendisi hakkında da bilgi veren Özcan, "1978 İzmir doğumluyum. 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş bölümünden mezun oldum. Aynı Üniversite'de, Baskı Resim üzerine Yüksek Lisans eğitimi aldım. 12 yaşında bir kızım var. Kızımı büyüttükten sonra, 'ben ne yapıyorum' diye kendimi sorguladıktan sonra sanatımla ilgilenmeye başladım ve 6 yıl kadar önce karikatür çizmeye başladım" diye açıkladı. 

"Sadece okulumuz için değil, Çeşme'miz ve ülkemiz için de büyük gurur verici"

Çeşme Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu Müdürü Hikmet Aykut da kısa bir açıklama yaparak, "Hilal Özcan öğretmenimiz bu ödüllere bizi alıştırdı. Çok uzun süredir ödüller alıyor. Biz bunları okulumuzun sosyal medya sayfasında da paylaşıyoruz. Sedat Simavi Ödülü kazanması, sadece okulumuz için değil, Çeşme'miz ve ülkemiz için de büyük gurur verici" diyerek duygularını açıkladı. 



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 6.12.2021 10:15:00 769 0

Tarih: 06.12.2021 10:15

Haberi Sesli Oku