SARUHANLI - CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, 2021 Yılı YKS sınav ücretlerine yapılan yüzde 28,5’luk zammın öğrenci ve aileler üzerinde yaratacağı mağduriyeti meclis genel kuruluna taşıdı.

“Binlerce Öğrenci Sınava Giremeyebilir”

Bekir Başevirgen, içinden geçilen bu zorlu dönemde öğrencilerden bu kadar yüksek sınav giriş ücreti talep edilmesinin vicdansızlık olduğunu belirterek  “Gençler aylardır eve kapanmışken, aileler kurs ve kitap ödemesi yapamazken, pandemi sürecinde veliler işsizlikle boğuşurken yapılan bu zam vicdansızlıktır. Bu yüksek ücretler nedeniyle belki de binlerce öğrenci bu sınavlara giremeyecek. Zor koşullar altında bu sınavlara hazırlanmaya çalışan çocuklarımızın emekleri heba olmasın. “ dedi.

“Üç Sınavın Bedeli, Asgari Ücretin En Az Yüzde 9.5’i”

Sınav ücretlerinin asgari ücretle geçinen bir aile için ödenemez miktarlara ulaşabildiğini belirten Başevirgen, “ Cumhurbaşkanı sürekli olarak, en az 3 çocuk yapın diye çağrıda bulunuyor. Ancak ailelerin, çocuklarının zorunlu masraflarını rahatlıkla karşılayabilmesi  için bir destekte bulunmuyor. 2019’da 50, 2020 ‘de 70 TL olan YKS sınav ücreti bu yıl 90 TL’ye çıktı. Asgari ücrete %21 zam yapılırken, sınav ücretlerine % 28,5 zam geldi. Öğrenciler sınavın üç oturumu için 270 TL giriş ücreti ödeyecek. Asgari ücretle geçinen bir ailede sınava girecek 1 çocuk için asgari ücretin  %9,5’u, 2 çocuk için % 19’u, 3 çocuk için ise % 28,5’u sınav ücretine gidecek. İşinden aşından olmuş vatandaş bu parayı nasıl ödesin?” diye sordu.

“ Şirketlerin milyonlarca lira borcunu silebiliyorsanız, öğrencilerden de sınav ücreti almayın.”

Eğitimin, birileri kar etsin diye değil, herkes yararlansın diye var olduğunu söyleyen CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “ Öğrencilerimizi müşteri olarak gören iktidara sesleniyorum. Şirketlerin milyonlarca liralık borcunu silebiliyorsanız, içinden geçtiğimiz bu zor dönemde öğrencilerden de sınav ücreti almayın. Açlıkla ve işsizlikle  boğuşan halkımızın sırtına bu yükü de yüklemeyin.” Diye konuştu.



Başkan Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kırkağaç'ta uzman erbaşların mezuniyet coşkusu

Beton mikserinin çarptığı sağlık çalışanı 7 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bir anlık öfke evi kül etti: 1 tutuklama

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı, oğulları perişan

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Üzerine ağaç devrilen İbrahim Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi

Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

MELİKE ONUR YORUMUYLA “CAN VERİYORUM”

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 11.02.2021 11:12:00 7185 0
Tarih: 11.02.2021 11:12 Güncelleme: 11.02.2021 11:12
Haberi Sesli Oku