Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,58% 0,33
  • EURO

    36,23% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2987,83% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,00

CBÜ SOMA MESLEK YÜKSEKOKULU KALİFİYE BİREYLER YETİŞTİRİYOR

CBÜ SOMA MESLEK YÜKSEKOKULU KALİFİYE BİREYLER YETİŞTİRİYOR

MANİSA - Manisa`da 2 bin 69 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Soma Meslek Yüksekokulu, 4 bağımsız blokta, 19 akademik personel, 20 idari personel, 14 dört derslik, 7 laboratuvar ve meslek eğitim salonlarıyla, ülke eko

MANİSA - Manisa`da 2 bin 69 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Soma Meslek Yüksekokulu, 4 bağımsız blokta, 19 akademik personel, 20 idari personel, 14 dört derslik, 7 laboratuvar ve meslek eğitim salonlarıyla, ülke ekonomisine katkı sağlayacak kalifiye bireyler yetiştiriyor. 
1994 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi`ne bağlı olarak elektrik ve maden programları ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan Soma Meslek Yüksek Okulu, aradan geçen 21 yıllık eğitim öğretim döneminde yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. 2004 yılında TEİAŞ ile Celal Bayar Üniversitesi arasında yapılan protokol ile 2 blok yüksekokula tahsis edildi. Bir idari, bir eğitim öğretim hizmetleri olmak üzere iki bağımsız binadan oluşan yüksekokula, 2008 yılında iki bağımsız blok daha eklenerek, 16 bin 150 metrekarelik açık alan, 8 bin 150 metrekare de kapalı alan oluşturuldu. Mevcut fiziki şartların artırılması ile yeni edinilen bloklar içerisinde tadilatlar yapılarak, mevcut bilgisayar laboratuvarına ilaveten, birer adet bilgisayar, PLC, hidrolik-pnömatik, elektrohidrolik-elektropnömatik, sondaj ve uzaktan eğitim laboratuvarları ve baskı atölyesi oluşturularak gerekli donanımları ile beraber öğrencilerin kullanımına sunuldu. Ayrıca Zafer Kalkınma Ajansı`nın desteklemiş olduğu proje ile mesleki eğitim salonu oluşturuldu.
ÖĞRENCİ SAYISI 2068'E ULAŞTI
Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ayla Tekin, "Yüksekokulumuzda, 2008 yılında mevcut olan Maden Teknolojisi, Makine, Elektrik programlarının yanında, Sondaj Teknolojisi, Mekatronik Programları, 2009 yılında Grafik Tasarım Programı, 2011 yılında İş Sağlığı ve Güvenliği Programı ve 2013 yılında da İş Sağlığı ve Güvenliği Uzaktan Eğitim Programı açılarak toplam, 7 programda eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilmektedir. 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren, biri idari olmak üzere 4 bağımsız blokta, 19 akademik personel, 20 idari personel, 7 program ve 2 bin 69 öğrenci mevcudu ile 14 derslik, 7 laboratuvar, 1 mesleki eğitim salonu, 1 konferans salonu, kantin, yemekhane ve açık spor alanlarında eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir. Gerek yüksekokulumuzun öteden beri uyguladığı etik kurallar, gerek bu kuralların dinamik bir anlayışla işlevsellik kazanması ve uygulamaya dönük olması misyon ile vizyon bağlantımızı kuran temel yaklaşımımızdır. Bu bağlamda yüksekokul müdürlüğümüz; misyonunu yerine getirmek ve vizyonuna ulaşmak için özveri ile çalışma gayreti içerisinde, çağdaş, mesleki, teknik eğitimin gerektirdiği bilgi beceri ve teknolojik gelişmelerde yüksek kalite ve standartlara sahip, ulusal ve uluslararası platformlarda aranılır, nitelikli teknik elemanlar yetiştiren öncü bir eğitim kurumu olmakla ilgili çalışmalarını hızla sürdürmektedir. Yüksekokulumuz mevcut olan Maden Teknolojisi, Makine, Elektrik, Mekatronik, Grafik Tasarımı, Sondaj Teknolojisi, İş Sağlığı ve Güvenliği ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzaktan Eğitim programları ile ülkemizde hem özel hem de kamu sektöründe kendine güveni yüksek, çabuk ve doğru karar verebilen, problem çözme yeteneği yüksek, çağın gerektirdiği teknolojiye ayak uydurabilen nitelikli teknik eleman ihtiyacını karşılamaktadır. Üniversitemiz verilen eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında üniversite ilçe birleşmesinin, işbirliğinin en güzel örneklerini de sunmaktadır. Üniversite sanayi işbirliği kapsamında yeraltı madenlerinde çalışanlara, Soma`da vermiş olduğu mesleki eğitimlerle sadece üniversite öğrencilerine değil hayat boyu öğrenme felsefesi ile tüm enerji ve maden sektörü çalışanlarına da faydalı olmak amacı güdülmektedir." dedi.
Tekin, Soma Meslek Yüksekokulu`nun 2010 Dikey Geçiş Sınavı`nda (DGS) 43 öğrenciyi, 2011 DGS`de 79 öğrenciyi, 2012`de 85 öğrenciyi, 2013 DGS`de 69 öğrenciyi, 2014 DGS`de 98 öğrenciyi Mühendislik ve Güzel Sanatlar Fakültelerine gönderdiğini belirtti.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor