Anahtar Kelimeler: 0

CBÜ’DE 37 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

 

MANİSA - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)'nde Rektör Prof.Dr.Mehmet Pakdemirli'nin göreve başlamasının ardından, beş olan fakülte sayısı 10'a yükseldi.

 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)'nde Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin göreve başlamasının ardından, beş olan fakülte sayısı 10'a yükseldi. Pakdemirli'nin iki yıllık görev süresinde 29 bin olan öğrenci sayısı da 37 bine çıktı. Hedef, 50 bin öğrenciye ulaşmak.

 

Rektör Pakdemirli, 1992'de kurulan üniversitenin, bu yıl 20. yılını kutladığını söyledi. Yeni açılan fakültelerin Teknoloji, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık, İlahiyat, İşletme ve Diş Hekimliği olduğunu aktaran Pakdemirli, buralara öğrenci almaya başladıklarını kaydetti. Yabancı Diller'i, rektörlüğe bağlı bir bölümken Yabancı Dil Yüksekokulu haline getirerek daha da güçlendirdiklerini belirten Pakdemirli, anadili İngilizce olan eleman takviyesi yaptıklarını söyledi. Şu anda burada bine yakın öğrenci bulunduğunu ve hepsinin İngilizce eğitimi aldığını kaydetti.

 

Üniversitede açılan yeni programlar da olduğunu dile getiren Prof. Dr. Pakdemirli, 2011 yılında Kamu Yönetimi ve Mühendislik, Meslek Yüksekokulu gibi çok rağbet gören bölümleri açtıklarını ifade etti. Bu yıl başladıkları programlardan bahseden Pakdemirli, şunları söyledi: "Bilgisayar Mühendisliği, önemli bir bölümümüz. Yüzde 100 İngilizce olarak başladı. Sanat Tarihi Bölümü, Fen Edebiyat Fakültesi'nde açıldı. Salihli'de Özel Koruma ve Güvenlik Programı var. Dışarıda çok kısa bir özel güvenlik ve koruma kursundan sonra sertifika veriliyor. Bizse iki yıllık eğitimle vereceğiz. Özel güvenlikçilerin daha iyi eğitim almasını, diplomalı olarak piyasaya çıkmasını ümit ediyoruz. Genellikle piyasada tercih edilen ve rağbet gören bölümleri açmaya gayret ediyoruz."

 

CBÜ'de öğrenci sayısında önemli bir artış olduğunu da değinen Rektör Pakdemirli, "2010 yılında 29 bin öğrenciyle devraldığımız üniversitede 2011 yılında 33 bin, 2012'de ise 37 bin öğrenciye ulaştık. İki yılın her birinde, istikrarlı olarak 4 bin öğrenci artışı oldu. Hedefimiz 50 bine ulaşmak. Öğrenci sayımızı sanal olarak kontenjanları zorlayarak değil, bölüm ve program çeşitliliğiyle artırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

 

CBÜ'nün akademik başarılara büyük önem verdiğini ve ön plana çıkarmaya çalıştığını vurgulayan Mehmet Pakdemirli, "Üniversite kadroları atamalarla güçlendirildi. Son iki yılda 60 profesör ataması yapıldı. Toplamda iki yıl içinde 556 akademik kadro atandı. Şu anda bin 300'ün üzerinde akademik personelimiz var. Bunların yaklaşık 600 kadarı öğretim üyesi. Üniversitemiz bir taraftan öğrenci sayısı olarak daha iyiye giderken bir taraftan da kaliteye önem veriyor. Eğitim kalitesinin artırılması, en önemli hedeflerimizden bir tanesi. Bu amaçla bütün birimleri gezerek yerinde inceleme yapıyoruz. Eğitimde akreditasyona da çok önem veriyoruz." dedi.

 

İlk defa bu sene uzaktan eğitime başladıklarını kaydeden Rektör Pakdemirli, şu bilgileri verdi: "Mali Yüksek Lisans ve Bilgisayar Önlisans programlarında uzaktan eğitime öğrenci alındı. Burada da öğrenci sayısını artırmayı ve çeşitlendirmeyi düşünüyoruz. Eğitimi yaşam boyu devam edecek bir süreç olarak görüyorsak, bunu sağlamanın yolu imkanı olmayanlar, üniversiteye gelecek zaman ayıramayanlar için uzaktan eğitimdir. Şu anda 44 ülkeden 290 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Bir taraftan da yabancı öğrenci sayımızı artırmak istiyoruz. Hedefimiz 3 bin civarında yabancı öğrenciyi üniversitemize çekebilmek. Bunun için tanıtım faaliyetlerine ağırlık veriyoruz. Üniversitemizin misyonlarımızdan biri de hem Manisa'ya hem ülkemize hizmet etmek. Teknopark müracaatımız Bakanlar Kurulu'ndan geçti, Resmi Gazete'de yayımlanmasını bekliyoruz. Hemen arkasından Teknopark AŞ'yi kurup faaliyete başlayacağız. Bu amaçla kampüsümüzde 110 dönümlük bir arazi ayrılmış durumda. Üniversitemizde yeni yatırımlar da devam ediyor."

 

Haber Merkezi



Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Saruhanlı’nın Büyükbelen ve çay mevkiinde başlayan yangınlar ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede büyümeden kontrol altına alındı.

Saruhanlı’da Yangın…

Motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti .

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Motosiklet ile kamyonetin çarpıştığı kazada, alev topuna dönen motosikletin sürücüsü feci şekilde yanarak hayatını kaybetti.

Motosiklet alev topuna döndü, sürücü yanarak hayatını kaybetti

Akhisar ve Köprübaşı ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı.

Köprübaşı ve Akhisar yangınları kontrol altına alındı

Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk için, kurumda görev değişikliği nedeniyle veda programı düzenlendi.

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu.

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu

Kütahya’nın Gediz İlçesine bağlı Yeşilçay köyünde yapılan yağmur duası çevre köylerinde büyük bir katılımıyla gerçekleştirildi.

GEDİZ YEŞİLÇAY KÖYÜNDE YAPILAN YAĞMUR DUASINA YOĞUN KATILIM OLDU

Süper Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Çınarobaspor, teknik direktörlüğe Musa Öz'ü getirdi.

Çınarobaspor'da Musa Öz dönemi

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde zirai alanda başlayan yangının ormana sıçraması sonrası devam eden yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Köprübaşı ilçesinde de orman yangını başladı

Alaşehir ilçesinde sürücüsünün farlarını açtığı otomobil seyir halindeyken birden alev alarak yandı. Yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Otomobil alev alev yandı

Yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan yaşlı adamdan 4 gündür haber alınamıyor.

Kayıp yaşlı adamdan 4 gündür haber yok

Kamyonundaki arızayı kontrol etmek için aracından inen sürücü, bir başka kamyonun arkadan çarpması üzerine olay yerine hayatını kaybetti.

Kamyonundaki arızayı kontrol için inen sürücü başka bir kamyonun altında kaldı

Jandarma Komutanlığı ve Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 40 bin 892 sentetik ecza hapı ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

Manisa’da jandarmadan uyuşturucuya darbe

Kadın arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs, kendisini asarak intihar etti.

Kadın arkadaşını öldürüp intihar etti

Bahçelerinin zarar gördüğünü düşünerek yangın yerine geldi

Bir asırdır antik kentte yaşayan Durmuş dedeyi zar zor ikna ettiler

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 31.10.2012 17:22:26 511 0

Tarih: 31.10.2012 17:22 Güncelleme: 31.10.2012 17:22
Haberi Sesli Oku
26.07.2025 17:03:00