MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, düzenlediği basın toplantısıyla Ekim ayı sonunda yapılacak rektörlük seçimlerinde aday olduğunu açıkladı. 
Saruhan Otel’de gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Semra Öncü, CBÜ Rektörlüğü döneminde yaptığı hizmetlerden dolayı çevresi tarafından çok takdir topladığını dile getirdi. Öncü, "Yönetimlerin başarılı olması için bütün paydaşların ortak hedefleri benimsemeleri ve sahiplenmeleri gerekir. Hedeflerin oluşturulması, paylaşılması ve hedefler için mücadele, serbest tercihler ve şevkle gerçekleşir. Kurumun ortak yararı olarak kabul edilmiş hedeflerin izlenmesi, uygulanması ve kontrolü ise ancak kararlılıkla yürürlüğe girer. Başarıya giden yol da kararlılıktan başlar. Kararlılık güç, dayanıklılık ve devamlılık ister. Serbest tercihciler için aranacak koşul huzur, kararlılık için bilgi, cesaret ve deneyimdir. Yönetim iklimi için huzuru da kararlılığı da sakin, güvenilir ve birikimli yapımızla, demokrat, bireye ve topluma saygılı ruhumuzla biz sağlarız. Dönemimizde hedefimiz hem bugünü çok daha iyi yaşamak, hem de yarını fevkalade mutlu olacağımız şekilde kazanmak olacaktır” şeklinde konuştu.
Şehir ve üniversitenin bütünleşmesi noktasında önemli adımların atılmasını belirten Öncü, ”Bir üniversite için en önemli nokta, yağmur gibi gelecek ve kendisinin de parçası olacağı bilimsel gelişmeleri ve yenilikleri topluma sunması ve tanıtmasıdır. Üniversite kaynaklarının ciddi bir bölümünü tasarruflarımızla öğrencilerimizi Manisa’da daha çok tutacak sosyal yatırımlara yönlendirecek belli yapılaşma ve yerleşme modellerini teşvik ederek Manisa ile Celal Bayar Üniversitesi arasındaki bütünleşmeye daha fazla katkı yapmak en samimi isteğimizdir.” dedi.
Üniversitelerin fikri hür dinamik bir yapı olduğunu kaydeden Öncü, "Yönetimde kim olursa olsun kısa orta ve uzun vadeli ana planları ortak bilinç içinde yolunu yürür, yürüyecektir. Önemli olan doğru yönde mi, yolundan saparak mı, yoğun istekle mi, ayağına sürüyerek mi, hızlı mı, kaplumbağa hızıyla mı, genel kabul içinde mi yoksa sinmeden mi gideceğidir. Neşe içinde, özgürlük ve huzurla yaşayacağımız, verimi, başarısı ve geleceği yüksek bir üniversiteyi yeniden oluşturmayı umuyoruz.” diye konuştu.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 17.10.2014 09:08:37 2017 0

Tarih: 17.10.2014 09:08

Haberi Sesli Oku