SARUHANLI - Saruhanlı Belediyespor Direktörü Mutlu Çamlıyer 2015-2016 futbol sezonu ilk maçında Sanayispor-Saruhanlı Belediyespor Süper amatör lig müsabakasında Sanayispor´un cezalı kontenjan oyuncuyu müsabaka isim listesine yazmasından sonra il disiplin kurulunun almış olduğu karar lige damga vurduğunu ileri sürdü. 

Alınan kararın tamamen rezalet olduğunu Türkiye Futbol Federasyonu disiplin talimatnamesindeki cezalı oyuncular ile ilgili bölümün eksik olduğunu dile getiren Teknik Direktör Çamlıyer şunları söyledi;

?Cezalı olan bir oyuncu, yönetici veya teknik sorumlu bir sonraki maçta soyunma odasında ne de saha da bulunamayacağı net bir şekilde açıklanmışken cezalı olan oyuncusu esame listesine yazılması sporcunun formayı giyip yedek kulübesinde hazır beklemesi söz konusu iken çıkan bu kararı kabul edemeyiz. Futbol müsabakasında ceza sahası içerisinde yapılan 9 kusurlu hareketten biri rakibi engelleme ya da engellemeye teşebbüs etme. Nasıl cezası penaltı ise buda futbolda 9 kusurlu hareketten biri olarak müsabaka isim listesine yazmak, onun oynasın ya da oynamasın hazır bulunduğu için cezai işlem yapılmalıdır. Cezalı olan bir sporcunun üstelik kontenjan sporcu müsabaka isim listesine yazılması kabul edilemez bir durumdur. O halde tüm takımlar bir sonraki maç cezalı oyuncularını esame listesine yazsın ne hakemlerin verdikleri kararların nede disiplin kurullarının almış oldukları kararların ne de futbol federasyonun almış olduğu kararların bir anlamı yok demektir.?

Saruhanlı Belediyespor olarak tüm haklarını her yerde aramaya devam edeceklerini belirten Çamlıyer, ?Bu alınan karara itirazımız devam edecek gerekirse Türkiye Futbol Federasyonun her birimine şikayet edeceğiz herkes ile görüşüp Hakkı´mızı sonuna kadar arayacağız.? Dedi. 

Bu kararın, futbolun etik değerleri adına bir milat olacağını ifade eden Çamlıyer,  sözlerine şöyle sürdürdü; ?Futbolun etik değerlerini futbolun eşitlik ilkeleri ve fair play ruhunu her platformda dile getireceğiz. Sanayisporlu yöneticimizin yapmış olduğu açıklama ne kadar kurumsal bir yapıda olduklarının kanıtıdır. Bizim ne maç ile ne hakem ile nede sporcular ile ilgili hiç bir sorununuz yoktur. Fakat yıl 2015 Manisa´nın köklü kulüplerinden olan sanayispor´un yöneticisi cezalı oyuncuyu tespit etme ihtimali yok demesi bu olayın bilinçli yapıldığının tam karşılığıdır. Öğrenmek için içeride bir ajan var demesi tam bir komedi filmini andırıyor. Ceza listesi ASKF´nin sitesinde mevcut iken böyle bir açıklama herkesi güldürmüştür.? 

Saruhanlı Belediyespor´un öncelikli olarak spor kulübü dışında bir okulu olduğunu anımsatan Teknik Direktör Çamlıyer, Saruhanlı Belediyespr´da 1500 sporcunun aktif spor yaptığını dile getirerek şöyle dedi; ?Saruhanlı Belediyespor herkesin beğendiği ve takip ettiği özel bir kulüp. Her yıl tüm kategorilerde yarışmacı gurup çıkaran ve birçok branşta hizmet veren bir kulüp. Doğal olarak rakiplerin durumları oyuncu profilleri kadro derinlikleri çalışma sistemlerini takip eden profesyonel bir şekilde çalışan bir kulüpten bahsediyoruz.  Son olarak Saruhanlı belediyespor camiası bu yapılan centilmenlik dışı, usulsüz, futbol etik değerlerini karşı yapılmış olan olayın peşini bırakmayacaktır. Biz Nasıl müsabaka isim listesine 6 yaşlı oyuncu yazdığımızda hükmen mağlup oluyoruz 18 kişilik müsabaka isim listesine 2 genç oyuncu yazmadığımızda hükmen mağlup sayılıyorsak.  Kulüp ceza alıyor fakat cezalı oyuncuyu müsabaka isim listesine yazdığımızda hiç bir ceza yok. Bu durumu futbol Federasyonu disiplin talimatnamesin de imzası olan yetkililerin tamamen futbol ile alakası olmadığının da bir kanıtıdır. Biz yenmek yenilmek ten öte adalet istiyoruz karşılıklı fair play istiyoruz.?



Feci şekilde darp edildi, 27 gün sonra yaşamını yitirdi

Salihli'de korkutan yangın

Korkunç cinayet: Konuşmak için çağırdı, öldürdü! Son paylaşımı dikkat çekti

Salihli'deki yangının bilançosu: 4 ev, 1 ağıl, 2 motosiklet, 1 traktör, 1 iş makinesi kül oldu

Makilik alanda yangın

Silahlı kavga: 3 yaralı

Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 9.11.2015 10:37:50 828 0

Tarih: 09.11.2015 10:37

Haberi Sesli Oku