SARUHANLI - Yaz Kur’an Kursları büyük bir coşkuyla başladı. Yaş sınırlamasının kaldırılmasının ardından her sene artan öğrenci sayıları ile yaz döneminde camileri şenlendiren çocuklar bu yaz döneminde de camilere koştular.

Saruhanlı’da 61 cami ve 10 Kur’an Kursunda, 2 binin üzerinde öğrencinin bu yıl Kur’an-ı Kerim öğrenmek için kurslara başvurduğunu belirten Saruhanlı Müftüsü Mehmet Altay, Yaz Kur’an Kurslarının önemine vurgu yaparak, ailelere her ne pahasına olursa olsun çocuklarını Kur’an Kurslarına göndermelerini istedi.

Müftü Mehmet Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur’an kurslarının 23 Haziran itibariyle başladığını söyledi.

3 dönemden oluşacak olan Yaz Kur’an kurslarının birinci dönem 23 Haziran – 11 Temmuz, ikinci dönem 14 Temmuz – 1 Ağustos üçüncü dönem ise 4 Ağustos – 22 Ağustos tarihleri arasında yer aldığını ifade eden Altay, Amaçlarının İslam dinini ve Kur’an-ı Kerimi çocuklara okutmak ve öğretmek olduğunu kaydetti.

Altay, haftanın 5 günü, günde 3 saat verilecek eğitimin 2 saatlik bölümünde kuran-ı kerim, kalan bir saatinde ise ilmihal, itikat, ibadet, siyer ve ahlak konularında eğitim verileceğini söyledi.

-Kur’an Öğreticilerine Seminer Vererek Eğitime Başladık-

Yaz Kur’an Kursunun amacına uygun olması için Saruhanlı’nın tüm merkez ve mahallelerinde ki din görevlilerine seminer verdiklerini anımsatan Müftü Mehmet Altay, Kur’an kursu öğreticiliğine katılacak olan 61 imam hatip, 13 müezzin ve 6 Kur’an kursu öğretmene Akhisar Hilaliye Kur’an Kursu öğretmenlerinden Muammer Aydemir tarafından Müftülük konferans salonunda Kar’an harf ve harekelerini tanıtma ve öğretme, ilmihal bilgilerini anlatma konularında eğitim semineri verilerek işe başladıklarını ifade etti. 



Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 24.06.2014 18:43:10 687 0

Tarih: 24.06.2014 18:43
Haberi Sesli Oku

Eğitim

Eğitim Haberleri
7.07.2025 08:59:00