EKONOMİ - Kariyer.net tarafından düzenlenen ve yaklaşık 300 bin kişi tarafından online olarak gerçekleştirilen ?Meslekler? anketinden çıkan sonuçlara göre, çalışanların %91´i kariyerinde hedeflediği yerde olmadığını düşünüyor. Çalışanlar her ne kadar kariyer hedefine ulaşamadıklarını düşünse de ankete katılan çalışanların %61´i ?Bugün işe yeniden başlama şansı olsa yine aynı mesleği seçerdim? diyor. 

 

Birçok kişi genç yaşta yaptığı kariyer seçimlerini gelecek yıllarda yeniden değerlendiriyor ve ?Bugün yeniden bir şansın olsa başka bir mesleği seçer miydin?? sorusuyla karşı karşıya kalıyor. Türkiye´de çalışanların ve işverenlerin en çok tercih ettiği online insan kaynakları platformu Kariyer.net yaklaşık 300 bin çalışana bu soruyu sordu ve meslek seçimleri hakkındaki görüşlerini ortaya çıkardı. 

Çalışanların öncelikle neden kariyer değişikliği yapmak istediklerinin cevabını arayan ankete katılanlara, ?Hangisi sizin için şu an en önemli kariyer değiştirme nedeni olur?? sorusu soruldu. Buna göre çalışanların %58´i ?Hedeflediğim gibi ilerleyememek? yanıtını verdi. Soruyu yanıtlayanların %25´i ?Yeterli ücret alamamak?, %6´sı ?Ulaşım zorluğu, yine %6´sı ?Çalışma saatlerinin uzunluğu? ve %5´i ?İş arkadaşlarıyla anlaşmazlıkla? dedi.

En çok çalışılmak istenen alan: Medya, iletişim ve teknoloji

?Elinizde olsa hangi alanda çalışmak istersiniz?? sorusuna çalışanların %40´ı ?Medya, iletişim ve teknoloji? derken, %20´si ?Tasarım?, %17´si ?Turizm?, %14´ü ?Yazılım, %9´u ise ?Yazarlık? cevabını verdi. Ayrıca diğer mesleklerin gelirleri hakkındaki görüşlerinin de öğrenildiği ankette çalışanlara ?En çok para kazanan meslek çalışanları sizce hangisi?? sorusu sorulduğunda ise verilen yanıtların %33´ü ?Deniz ve havayolu çalışanları?, %28´i ?Doktor, avukat?, %14´ü ?Bilişim, bilgi sistemleri çalışanları?, %13´ü ?Finans, ekonomi çalışanları? ve %12´si ?Mimar, mühendis? oldu. Anket sonuçları incelendiğinde çalışanların aslında çalışmak istedikleri alan ile onlara göre en çok para kazandırdığını düşündükleri meslekler arasında farklar olduğu görülürken, çalışanların hayallerindeki mesleklerin ise çok kazandıran meslekler arasında yer alamadığı göze çarpan veriler arasında yer aldı. 

?Satış? pozisyonlarında iş bulmak kolay; çalışmak zor 

?Meslekler? anketinde çalışanlara ?Hangi meslekte iş bulmak daha kolay?? sorusu da yöneltildi. Çalışanların %61´ine göre ?Satış?, %24´üne göre ?Mühendislik?, %15´ine göre ise ?Muhasebe? pozisyonlarında iş bulmak daha kolay. Mesleklerin zorluk derecelerini de değerlendiren çalışanlar

Satış pozisyonunda iş bulmayı daha kolay bulsa da mesleğin kendisini zor buluyor ve %59 gibi büyük bir oranla ?Satış? pozisyonlarını daha zor olarak tanımlıyor. 

Bunun sebepleri arasında ise ?Satış? pozisyonlarının aslında ikna yeteneğine dayalı olması, bu pozisyonlarda çalışan kişilerin mobil ve ofis dışında çalışmak zorunda kalması, çalışanlara verilen satış hedeflerinin yüksek olması ve bununla birlikte elde edilen gelirlerin hedeflerin tutmasına bağlı olarak gerçekleşen prim sistemine dayalı olması geliyor.

İstihdam piyasasında satış pozisyonlarının rolünü değerlendiren Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, ?Aylık olarak yayınladığımız İstihdam Endeksi´ne göre en çok ilan yayınlanan pozisyon olan satış pozisyonları uzun yıllardır ilk sırada. Kariyer.net´te şu an 5.576 satış pozisyonu ilanı var ve en çok ilan yayınlanan satış pozisyonları şöyle: %28 Satış Danışmanı, %7 Satış Temsilcisi, %5 Mağaza Satış Danışmanı, %4 Satış Mühendisi, %4 Satış Uzmanı. Satış alanında Kariyer.net´te yayınlanan iş ilanlarının toplam iş ilanlarına göre oranı ise %15. Son bir yılda satış ile ilgili pozisyonlara başvuru yapan 1.293.688 kişi toplamda 16.364.718 ilana başvuru yapmış durumda? bilgisini veriyor.



Saruhanlı Belediyesi Muaythai Takımından bir başarı daha

Yunusemreli kadınlardan açık havada spor etkinliği

Avrupa tescilli lezzet askıda alıcısını bekliyor

Alkol kavgasında gelin ve damat tarafı birbirine girdi

Kuyuya düşen genç hayatını kaybetti

Okul bahçesinde bayrak direği öğrencilerin üzerine devrildi: 1 çocuk yaralandı

Bodrum’a ilk kez geldi, 2 bin 592 yolcu getirdi

SAFİYE DOĞANAY YAZ TATİLİNDE 56 KİLOYA DÜŞTÜ

Saruhanlı yakınlarında zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Ferdi Zeyrek'in adı eşi ve kızının öncülüğünde kurulan vakıfta yaşayacak

Kavgada boğazından bıçak darbesi alan adam hayatını kaybetti

Ege’de edebiyat ve moda aynı sahneyi paylaştı

Tır devrildi, kupası viyadükte asılı kaldı

Anne, baba ve oğullarına yürek burkan veda

Salihli'de tır ile traktör çarpıştı: Yaşlı sürücü ağır yaralı

Acıbadem Kent Hastanesi, büyüdü ve yenilendi

Saruhanlı Belediyesi Muaythai Takımından bir başarı daha

Yunusemreli kadınlardan açık havada spor etkinliği

Avrupa tescilli lezzet askıda alıcısını bekliyor

Alkol kavgasında gelin ve damat tarafı birbirine girdi

Kuyuya düşen genç hayatını kaybetti

Okul bahçesinde bayrak direği öğrencilerin üzerine devrildi: 1 çocuk yaralandı

Bodrum’a ilk kez geldi, 2 bin 592 yolcu getirdi

SAFİYE DOĞANAY YAZ TATİLİNDE 56 KİLOYA DÜŞTÜ

Saruhanlı yakınlarında zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Ferdi Zeyrek'in adı eşi ve kızının öncülüğünde kurulan vakıfta yaşayacak

Kavgada boğazından bıçak darbesi alan adam hayatını kaybetti

Ege’de edebiyat ve moda aynı sahneyi paylaştı

Tır devrildi, kupası viyadükte asılı kaldı

Anne, baba ve oğullarına yürek burkan veda

Salihli'de tır ile traktör çarpıştı: Yaşlı sürücü ağır yaralı

Acıbadem Kent Hastanesi, büyüdü ve yenilendi

SARUHANLI’DA HALK OYUNLARINA PROFESYONEL DOKUNUŞ

Salihli'de feci kazada otomobil ikiye bölündü: 1'i çocuk 5 ölü, 6 yaralı

CHP Kula İlçe Kongresi'nde başkanlığa Esen Çınar seçildi

Otobüsü kaza yaptı: 5 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 28.10.2016 10:41:01 707 0

Tarih: 28.10.2016 10:41 Güncelleme: 28.10.2016 10:41
Haberi Sesli Oku
30.09.2025 17:11:00