Son Dakika

Saruhanlı İlçesine bağlı Çakmaklı köyünde ücretsiz halk konseri ve 2. Geleneksel deve güreşi etkinliği düzenlendi.

Saruhanlı Yörük ve Güreş Sevenler Derneği tarafından Yörük kültürünün tanıtımı ve yaşatılması için düzenlenen program köyde ki futbol sahasında yapıldı.

Etkinliğe Ak Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, siyasi partilerin ilçe belediye başkan adayları ve yüzlerce kişi katıldı.

Programda, Ege bölgesinin çeşitli il ve ilçelerinden gelen 70 deve güreşti. Develerin, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı kupası için kıyasıya mücadelesini vatandaşlar ilgiyle izledi. Deve sahiplerine kupa, madalya, halı ve para ödülü verildi.

Bu arada Çakmaklı köyünde bu etkinlikler kapsamında Nadir Saltık, Asya Tanburacı, Bilal Çiçek, Necati Aksoy gibi isimlerden oluşan toplam yedi mahalli sanatçı ücretsiz halk konseri verdi.

Saruhanlı Yörük ve Güreş Sevenler Derneği Başkanı Fahri Kayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada geleneksel hale getirmeyi planladıkları bu etkinliği gelecek yıl bir hafta sürecek şekilde düzenlemek istediklerini kaydetti.

Bu yıl ki etkinliğin düzenlenmesinde Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı’nın kendilerine büyük destek olduğunu ifade eden Kayhan, deve güreşlerinin bu yörenin bir kültürü olduğunu, bunun yaşatılması gerektiğini söyledi.



Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

Otomobil şarampole devrilip takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

İki katlı ev yangında küle döndü: Karı-koca dumandan etkilendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
23.02.2014 15:48:11 1626 0
Tarih: 23.02.2014 15:48 Güncelleme: 23.02.2014 15:48
Haberi Sesli Oku