SARUHANLI - Saruhanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde Değerler Eğitimi kapsamında düzenlenen ?Çağımızda İmam Hatip Gençliğinden Beklentiler? konulu konferansta Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü´nde Diyanet İşleri Uzmanı olarak çalışa ve Yazar Mustafa Soykök öğrencilerle buluştu.

Kendisi de Manisa İmam Hatip Lisesi mezunu olan, aynı zamanda bu yıl Türkiye geneli orta öğretim öğrencileri arasında düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışmasında öğrencilerin sorumlu oldukları ?İnsanlığın Saadeti İçin Hz. Muhammed? adlı kitabın yazarı olan Mustafa Soykök, konuşmasında öğrencilere, dünya üzerinde yaşanan birçok sıkıntının temelinde toplumların, İslamiyet´in iki temel özelliği olan Tevhid ve Adalet kavramlarını kavrayamamış olmalarının yattığını ifade etti.

Soykök şunları ifade etti; ?Kâinat üzerinde çok küçük mavi bir nokta olarak görülen dünyamızda insanoğlu, hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamakta ve hayatını sadece daha çok para, daha çok refah, daha güzel makam mevkiye sahip olabilme ekseninde yaşamaktadır. Halbuki ilk insan Hz. Adem ve Hz. Havva´dan bu yana milyarlarca insan bugün toprağın altındadır. Toprağın üstünde olan bizler de günü geldiğinde toprağın altındaki yerimizi alacağız. Amacımız geçici olan bu dünyada, dinimizin emirleri doğrultusunda yaşamak, Tevhid ve Adalet kavramlarını hem yaşamak hem de yaşatmak olmalıdır. İşte İmam Hatip nesli, adeta iki ülke haline gelmiş dünyamızda ezilen,sömürülen,açlık çeken mazlum milletlerin bu hale düşmelerindeki etkenleri ortadan kaldıracak, insanlığın en büyük ihtiyacı olan adaleti tesis edecektir.

Bizler gerek yaşantımızla gerek söylemlerimizle örnek olmalı, insanlığın bizden beklentilerine kulak vermeli ve ona göre yaşamalıyız. Sadece ülkemiz için değil dünya için de bir umut ışığı olduğumuzu unutmamalıyız.? dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık da İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden beklentilerini dile getirdiği konuşmasında, kendilerinden beklenen başarıyı yakalamaları adına çok çalışmaları gerektiğini, topluma örnek olabilecek bir yaşam sürmeleri gerektiğini ifade etti

Işık, öğrencilerin Yaşadıkları mahallelerde gerektiğinde camilerde imamlık ve müezzinlik de yaparak mesleğe alışmalarını, bu yönde kendilerini geliştirmelerini istedi.

 



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 16.11.2016 17:43:54 872 0

Tarih: 16.11.2016 17:43

Haberi Sesli Oku