Büyükşehir’in “Ben Buradayım” Projesinde Bileklik Dağıtımı Sürüyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alzheimer, demans hastaları ile kaybolma riski taşıyan engelli, Down sendromlu, otizm spektrum bozukluğu tanısı almış bireylerin güvenliğini sağlamak ve ailelerin içini rahatlatmak amacıyla başlattığı “Ben Buradayım” projesi kapsamında akıllı takip bilekliklerinin dağıtımına hız kesmeden devam ediyor.

Başlangıçta Alzheimer ve demans hastalarına yönelik olarak hayata geçirilen proje, zamanla kaybolma riski taşıyan down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli bireyleri de kapsayacak şekilde genişletildi. Proje sayesinde, risk altındaki bireylerin yakınlarına, ücretsiz olarak konum takip cihazı içeren bileklikler dağıtılıyor. Aileler, bileklikler sayesinde sevdiklerinin anlık konumunu cep telefonları üzerinden kolaylıkla takip edebiliyor. Ayrıca son üç güne ait konum verilerini geriye dönük olarak da görüntüleyebiliyorlar. 

“Yanlarında Olmaya Devam Edeceğiz”
Proje ile hem bireylerin güvende kalmasını sağlamak hem de ailelerin kaygılarını azaltarak yaşam kalitesini yükseltmek amaçlanıyor. Akıllı takip bilekliklerini alan aileler de duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinesinde bileklik dağıtımlarının sürdürüldüğünü belirten Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, “Kaybolma riski olan vatandaşlarımızın kolaylıkla bulunabilmesi için anlık takiplerini sağlayan akıllı bilekleri dağıtmaya devam ediyoruz. Merhum Başkanımız Ferdi Zeyrek döneminde başladığımız projemize, Başkanımız Besim Dutlulu’nun talimatlarıyla 17 ilçemizde de devam ediyoruz. Talepler devam ettikçe de dağıtmayı sürdüreceğiz. Akademik destek alarak hedef grupları belirledik. Hem çocuklarımızın hem de büyüklerimizin olumsuz bir durum başlarına gelmemesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Bundan Sonra İçim Daha Rahat Olacak”
Otizmli oğlu için projeden faydalanan Esra Eroğlu, “Oğlum 9 yaşında ve bazı zorlukları var. Daha önce bir kez parkta kaybolmuştu. Büyükşehir’in bu projesini duyunca hemen başvurdum. Artık içim çok daha rahat, bileklikle önlemimizi almış olduk. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” diye konuştu.

Down sendromlu kızı için bileklik alan Adalet Özdemir ise “Projeyi televizyonda öğrendim. Kızım çarşının ortasında kaybolmuştu, o anda başvurmaya karar verdik. Bundan sonra içim daha rahat olacak. Anlık olarak takip edebileceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.



Saruhanlı'da Vefat...

Başjan Taşkıncan "Esnafın yaksından elinizi çekin"

MASKİ, Salihli'de 40 yıllık içme suyu altyapısını yeniliyor

Yuntdağı Yöresel Ürünler Pazarı bu yıl da kuruluyor

96 yaşında, azmiyle gençlere taş çıkartıyor

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 22.07.2025 13:06:00 358 0

Tarih: 22.07.2025 13:06 Güncelleme: 22.07.2025 13:10
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00