TURGUTLU - Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu ilçesine bağlı Çıkrıkçı, Sivrice ve Baktırlı mahallelerinin bulunduğu yaklaşık 20 kilometrelik güzergahta viraj düzenleme, yol genişletme ve asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, yapılan çalışmaların vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle muhtarları da yolda tehlikelerin ortadan kaldırılarak trafik güvenliğinin sağlandığını belirterek Başkan Cengiz Ergün'e teşekkür ettiler.

Yolların güvenliğinin ve konforunun arttırılması için çalışmalarına aralıksız devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu ilçesinde bulunan Çıkrıkçı, Sivrice ve Baktırlı mahalleleri ile bağlılarının bulunduğu ve vatandaşların büyük sıkıntılar yaşadığı yaklaşık 20 kilometrelik güzergaha yeniden hayat veriyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerince geçtiğimiz yıldan bu yana sürdürülen çalışmalar doğrultusunda yolda viraj düzenleme, yol genişletme, su geçişleri için koruge boru çalışması ile temel çalışmaları gerçekleştirildi. Yolda dur-geç olarak tabir edilen durumun ortadan kaldırılmasının akabinde ise sathi kaplama uygulamasına başlanıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, Yol Bakım ve Onarım Şube Müdürü Serdinç Bulut, Turgutlu Muhtarlık İşleri Müdürü Necati Abalı ve Mahalle Muhtarları ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin grup yolunda yoğun mesai harcadığını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğinde proje ve yatırımların devam edeceğini söyledi.

Çalışmalarla İlgili Bilgiler Aktardı

Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay da çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. Daire Başkanı Kurtuluş Kuruçay, "Baktırlı ve Sivrice mahallelerimizin bulunduğu güzergahta mahallelerimizin bağlı yolları ile birlikte yaklaşık 20 kilometrelik bir güzergahta çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl burada genişletme çalışmalarına başlamıştık. Yoğun virajlı bir bölgeydi. Virajları aldık, yolları genişlettik. Su geçişlerini sağlamamız gereken yerlerde koruge boru vasıtasıyla su geçişlerini sağladık. Zeminde de temel çalışmalarımız devam etmekteydi. Bu sene yine aynı çalışmaları devam ettiriyoruz. Üzerinden 1 kış mevsimi geçen bölgelerdeki sathi kaplama çalışmalarımızı başlattık. 20 kilometrelik güzergahın 8 kilometresinde sathi kaplama çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Kalan 12 kilometrelik güzergahın viraj almaları bitti. Koruge boru çalışmaları tamamlandı. Temel çalışmaları da tamamlanmak üzere. Hava şartları müsaade ettiği ölçüde bu güzergahtaki çalışmalarımızı tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Muhtarlardan Başkan Ergün'e Teşekkür

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin 20 kilometrelik grup yolunda gerçekleştirdiği asfalt çalışmaları mahalle muhtarları ile bölge sakinlerini de mutlu etti. Yolun daha önce çok dar ve tehlikeli olduğunu, çalışmalarla tehlikenin ortadan kaldırıldığını belirten mahalle muhtarları, çalışmalar nedeniyle Başkan Cengiz Ergün'e teşekkür etti.

Baktırlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Sivrikaya:Bizim yolumuz 20-30 yıldır çok dar ve tehlike arz ediyordu. Şimdi çok güzel oldu. Önceleri iki arabanın yan yana geçemediği çok yer vardı. Şu an yeteri kadar genişledi, harika oldu. Cengiz Başkanımıza ve tüm ekiplere teşekkür ediyoruz. Bölge halkı da çok mutlu ve memnun. Bu yol aynı zamanda İzmir ve Manisa'yı birbirine bağlayan bir yol. Mutluluktan ne diyeceğimizi bilemiyoruz, çok harika oldu.

Sivrice Mahalle Muhtarı Ramazan Yavuz: Çalışmalardan çok memnunuz. Yolumuzda çoğu yer dur-geç şeklinde çalışıyordu. Şu anda genişletildi, asfalt atılıyor. Bölge halkı da memnun. Vatandaşlar da bize memnuniyeti belirtiyor. Cengiz Başkanımıza, daire amirlerimize ve tüm çalışanlara sonsuz teşekkür ediyoruz. Gerek trafik açısından gerek can güvenliği açısından güzel oldu. Maddi hasarlı kazalar oluyordu. Bundan sonra daha rahat bir trafik akışımız olacak.

Ödemiş'e bağlı Horzum Mahallesi Muhtarı Yılmaz Öz: Ödemiş'in bir köyü olmama rağmen bizim için de çok iyi oldu. Çünkü yetiştirdiğimiz ürünlerin Ankara asfaltına ulaşması için bu yolu kullanıyorduk. Her ne kadar Manisa bölgesinin yolu olmuş olsa dahi biz daha çok kullanıyorduk. Benim köyüm biraz daha büyük bir köy. Domatesinden, fasulyesine ürünleri Ankara asfalt üzerinden Manisa ve İzmir'e ulaştırmamız daha iyi oldu. Öncelikle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere onun altındaki bütün daire amirlerine ve emeği geçen herkese Horzum halkı adına teşekkür etmek istiyorum.

Çıkrıkçı Mahalle Muhtarı Ömer Eryılmaz: Bu çalışmalar çok kıymetli bölgemiz için. Uzun yıllardır ürünlerimizi sağlıklı taşımada sıkıntılar yaşıyorduk. Ama şimdi vatandaşlarımız ürünlerini pazara çok rahat bir şekilde indirebilecekler. Çok kıymetli bir çalışma. Yol genişliğinin sağlanması da çok çok iyi. Daha önce yollar Köy Hizmetleri tarafından o günün imkanları ile biraz dar açılmış. İki araç birlikte geçmekte zorlanıyordu. Ama şimdi bu yapılan çalışma çok önemli. Bu bölge için göçü önleyecek. Biz bu çalışmaları çok kıymetli buluyoruz. Allah bunlara sebep olanlardan razı olsun. Bilhassa Cengiz Başkanımıza, daire amirlerimize çok teşekkür ederiz. 2 yıldır bıkmadan usanmadan bu yolu yapmak için canla başla çalıştılar. Cengiz Başkanımızın da bu bölgeyi ziyaret etmesini istiyoruz. Bizim köyümüzde de çok kıymetli çalışmalar oldu. Asfalta kavuştuk. Ayrıca Dağmarmara grup yolu da çok iyileşti. Teşekkür ederiz. Kıymet verildi, inşallah karşılığını da alacaklar.



Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 7.09.2022 09:04:00 426 0

Tarih: 07.09.2022 09:04

Haberi Sesli Oku