Manisa Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği ile yaptığı çalışma sonrasında 42 Çölyak rahatsızlığı bulunan vatandaşa glütensiz gıda desteğinde bulundu.

Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan´ın geçtiğimiz aylar içinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´e yaptığı ziyaret kapsamında destek talebinde bulunmuştu. Bunun üzerine Başkan Cengiz Ergün´ün talimatları ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş ile Dernek Başkanı Halim Şivecan konuyla ilgili olarak yapılabilecek çalışmalar üzerine görüşmelerde bulunmuştu. Sonuç veren çalışma sonrasında Manisa Büyükşehir Belediyesi´nin 17 ilçede hizmete sunduğu Gıda Bankası aracılığı ile Çölyak rahatsızlığı bulunan vatandaşlara gıda desteğinde bulundu. Manisa merkezde bulunan Gıda Bankasında düzenlenen törende Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu tarafından, Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan´ın katılımlarıyla Çölyaklı vatandaşlara gıda kolileri teslim edildi.
Farkındalık Amaçlı Etkinlik
Çölyak rahatsızlığı yaşayan vatandaşlarla bire bir konuşan Başkan Ustamehmetoğlu, hepsine geçmiş olsun dileklerini ileterek, içinde glütensiz un, makarna ve çocuklar için kraker ile gofretin bulunduğu gıda kolilerini takdim etti. Başkan Ustamehmetoğlu, ?Farkındalık yaratmak için yaşadıklarını anlatmak için yaşamlarını kolaylaştırmak için böyle bir etkinlik düzenledik. En önemli olan teşhisin konulması. Teşhis konulana çektiğiniz zorluklar hakkında bilgimiz var. Teşhis konulduktan sonra sağlıklı beslenme ile hayat kolaylaşıyor. Sağlıklı beslenme aslında hepimiz için geçerli. Sizler Çölyaklı olarak hayatınızı kolaylaştırmak istiyorsunuz bizler de kendi rahatsızlıklarımız için. Herkesin hastalığı ile ilgili bilgileri en doğru şekilde alıp en iyi şekilde değerlendirmesi gerekiyor? diye konuştu. Yapılan konuşma sonrasında gıda kolileri Çölyaklı vatandaşlara takdim edildi. Dernek Başkanı Halim Şivecan ve Çölyak rahatsızlığı bulunan vatandaşlar yapılan destekten dolayı Manisa Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini iletti.



Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 16.01.2019 17:10:01 483 0

Tarih: 16.01.2019 17:10

Haberi Sesli Oku