MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında kadrolu işçiler için toplu iş sözleşmesi yapıldı. Sözleşmeyle birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan kadrolu işçilere yüzde 99.96 oranında bir artış sağlanarak ortalama maaşın 17 bin 213 liraya yükseldiğini belirten Başkan Ergün, çalışanları enflasyona ezdirmediklerini vurguladı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün makamında imzalandı. İmza töreninde Genel Sekreter Yardımcısı Funda Solak, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Emre Özünlü, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Harun Yıldız ve MASKİ İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Hayri Okkalı ile Belediye İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Gökay Sezgin yer aldı.

Başkan Ergün, ‘Güle Güle Harcasınlar’

İmza töreni öncesinde açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bugün hayırlısıyla yeni bir toplu sözleşmeye imza atma noktasındayız. Belediye İş Sendikası ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzde çalışan kadrolu işçi kardeşlerimizle ilgili toplu sözleşmeyi hayırlısıyla neticelendirdik. Şimdi bu yaptığımız anlaşma noktasında hazırlanan protokolü imza altına alacağız. Ben bu noktada kısaca bilgi vermek istiyorum. Haziran 2022’de sağladığımız mutabakat sonucu, ortalama 8 bin 608 lira olan kadrolu işçi kardeşimizin maaşı, yaptığımız anlaşma gereği bugün itibariyle yüzde 99.96 oranında bir artış sağlayarak ortalamamızı 17 bin 213 TL’ye çıkarmış bulunuyoruz. 2022 yılında biliyorsunuz Türkiye’de gerçekleşen yılsonu enflasyon oranı 64.27 olarak açıklanmıştı. Bunun üstüne yüzde 36 gibi bir refah payı işçi kardeşlerimize enflasyon altında ezdirmemek adına verdiğimiz ilave ek ücrettir. Bunu da buradan ifade etmek istiyorum. Çalışan kardeşlerimize her şeyden önce aileleriyle, sevdikleriyle, sağlık sıhhat içerisinde bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum. Güle güle harcasınlar. Sonuçta Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü bir aile. Bu ailemizin içerisinde bu işçi kardeşlerimiz de var. Onların memnuniyeti, onların sahada vermiş oldukları hizmet, bizlere ve tüm Manisa halkına hizmet olarak kabul ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun diyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Sendikaya da bu noktada bizlere vermiş olduğu destek noktasında, anlayışları noktasında Gökay kardeşime de çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum, teşekkür ediyorum” diye konuştu. Belediye-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Gökay Sezgin de kadrolu işçilere yapılan maaş zammı için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan kadrolu işçilere ilişkin toplu iş sözleşmesi imza altına alındı.



Günbay ve beraberindeki 4 kişi mahkeme kararıyla tekrar partilerine geri döndü.

İhraç edilmişlerdi, Mahkeme kararıyla geri döndüler!

25 yaşındaki Bağyurdulu genç Ramiz Turgut, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

Acı olay: Bağyurdulu genç elektrik akımında hayatını kaybetti!

Alzheimer ve Demans hastaları etkinliklerle hayata tutunuyor

Alzheimer ve Demans hastaları etkinliklerle hayata tutunuyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tüp bebek merkezinde gördükleri tedaviyle çocuk sahibi olan aileler ve bebekleri, düzenlenen özel bir etkinlikte bir araya geldi.

Manisa CBÜ Tüp Merkezinde ilk buluşma gerçekleştirildi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi tarafından Turgutlu’da düzenlenen kahvaltı programı, duygu dolu anlara sahne oldu.

Turgutlu’da şehit aileleri ve gaziler kahvaltı programında buluştu

5 gün önce evlenen teknik direktörden haber alınamıyor

5 gün önce evlenen teknik direktörden haber alınamıyor

LGS'de şaibe iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında MEB Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk görevden alındı.

LGS skandalında sıcak gelişme!

Kazada ağır hasar alan sürücü kabininde sıkışan sürücü, hayatını kaybetti.

Saman yüklü tır devrildi; sürücü öldü, eşi ve çocukları yaralandı

Muhtar Kenan Yıldırım: "300 hayvanlık kapasitemizle kırmızı et üretimine katkı sunacağız"

Muhtar, hayvan ithalatına karşı besihane kuruyor

Sarıgöl ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, 52 yaşındaki sürücü Nuri Aşır hayatını kaybetti.

Motosiklet devrildi, sürücüsü yaşamını yitirdi

Yaz aylarında deniz ve havuz keyfi enfeksiyon riskini artırabiliyor.

Kalabalık havuzlar, hastalıklara davetiye çıkarıyor

Manisalı gençler ‘Yeşil Adımlar-Geleceğe Dönüşüm’ Uluslararası Hareketlilik Projesi ile farkındalık oluşturdu.

Manisalı gençler ‘Yeşil Adımlar Projesi’ ile yurt dışına açıldı

Manisa’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen çeşitli etkinliklerden biri de Üç Bant Bilardo Şampiyonası’ydı.

Yunusemre Belediyespor bilardoda yine zirvede

İlçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden bağ üreticilerine yönelik önemli bir uyarı geldi. Uyarıda bağ salkım güvesinin 3. nesil larvalarına karşı ilaçlama yapılması gerektiği vurgulandı.

Bağcılara salkım güvesi ve unlu bit uyarısı

Salihli ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin zeytin bahçesine uçması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Otomobil zeytin bahçesine uçtu: Baba öldü, eşi ve çocukları yaralandı

Manisa’da motosiklet denetiminde 3 milyon lirayı aşkın ceza kesildi

Manisa’da motosiklet denetiminde 3 milyon lirayı aşkın ceza kesildi

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 1.02.2023 08:27:00 940 0

Tarih: 01.02.2023 08:27 Güncelleme: 01.02.2023 08:27
Haberi Sesli Oku
17.07.2025 08:36:00