SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan ile birlikte, 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme hakkının verilmesi münasebetiyle merkez kadın muhtarları ve Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ile bir araya geldi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli devrimlerinden biri olan ve tüm dünya ülkelerinden önce Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilerek kadınların önünü açtığı 1934 yılından bu yana her yıl 5 Aralık Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu da Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan ile birlikte, Manisa’da seçilmiş kadınlarla buluştu. Muhtarlık İşleri Şube Müdürlerinin de yer aldığı toplantıya Kent Konseyi Kadın Meclisi Tuğba Yılmaz, Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, muhtarlar ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Manisa Kadınlar Kahvesi’nde düzenlenen toplantıda ilk konuşmayı Kent Konseyi Kadın Meclisi Tuğba Yılmaz yaptı. Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde gerçekleştirilen toplantı dolayısıyla teşekkür etti. Yılmaz’ın ardından Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu da konuştu. Ustamehmetoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyaya örnek olan devrimi ile Türk Kadınlarının seçme ve seçilme hakkına sahip olduğunu hatırlatarak, kadınların bu haklarla birlikte toplumun tamamında daha fazla temsil edilmesi için girişimlerini sürdürmeleri gerektiğini ifade etti. Toplantıda muhtarlar tek tek söz alarak, seçim dönemlerine ilişkin deneyimlerini paylaştı. Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan ve muhtarlar, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını belirterek, Başkan Cengiz Ergün’e teşekkür ettiler.

Nutuk ve Karanfil Dağıtıldı

          5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme hakkının verilmesi münasebetiyle merkez kadın muhtarları ve Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, siyasi partilerin temsilcilerinin katıldığı toplantının sonunda konuklara Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk ve karanfil dağıtıldı. Konuklar, düzenlenen toplantı dolayısıyla Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu’na, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fırat Özcan’a teşekkür ettiler.



Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 7.12.2021 12:57:00 1252 0

Tarih: 07.12.2021 12:57

Haberi Sesli Oku