SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediyesi, üretimde bulunan çiftçilerin üretimlerine destek olmak amacıyla başlattığı  'Üzüm Üreticisine 100 Bin Sepet Desteği Projesi' kapsamında Saruhanlı ilçesindeki çiftçilere sepetlerini düzenlenen törenle dağıttı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 10 bin üzüm üreticisine 100 bin adet sepet desteği projesi kapsamında Saruhanlı ilçesindeki çiftçilere sepet dağıtımı yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Muhtarlık İşleri Şube Müdürlüğü önünde yapılan törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, törende yaptığı konuşmada, tarıma destek amaçlı yapılan programlara katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bugün burada Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bir projesi kapsamında dağıtım töreninde bulunuyoruz. Manisa’da tarıma dayalı yapılan projelerde üreticilerimiz, kendilerine sağlanan tüm imkanları hem Manisa hem de ülke ekonomisine fazlasıyla katkı olarak geri döndürmektedir. Dolayısıyla burada dağıtılan tüm malzemeler tohum, sepet, fidan daha önce dağıtmış olduğumuz koç, koyun, tüm bunlar Manisa üreticisinin elinde fazlasıyla değer buluyor. Burada bugün dağıtılacak olan sepetler de üzümün başkenti olan bir şehirde de üreticilerimizin her zaman kullandığı malzemelerden. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile paydaş olarak yürüttüğümüz birçok proje var. Bunların içinde tamamlanan ve tamamlanacak olan projeler var. Biz Türkiye’de en fazla erken uyarı istasyonuna sahip bir iliz. Burada da Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Belediyeler Birliği’ne yaptığı projemiz ile aldığımız çok sayıda erken uyarı istasyonumuz var. Dolayısıyla iyi bir işbirliği içindeyiz. Sürü kalitesinin iyileşmesi için koç dağıtım projesi, biyoteknik mücadelenin artması için proje, tohum projesi, fidan projesi yaptık. Bunlar paydaş olarak yaptığımız projeler. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Kırsal Hizmetler Dairesi var. Onlar da Manisa tarımı için çok güzel projeler geliştiriyorlar. Ben Manisa tarımına katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e de ayrı olarak tarıma verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Evet yapılan destekler çok ama Manisa tarımına, çiftçisine daha çok destek vermek, tarıma kazandıracaktır. Teşekkür bir taraftan bir taraftan da tarıma ayrılan bütçenin arttırılması yönünde taleplerinizi ben iletiyorum. Eminim ziraat odası başkanları, muhtarları, siyasiler bunları iletiyorlardır. Ben tarımdan sorumlu bürokrat olarak bu şehrin daha fazla tarıma kaynak ayrılmasından bizler mutlu oluyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi son yıllarda oldukça yüksek kaynaklar ve bütçe ayırdı, ben tekrar teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma desteklerinden bahsetti

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü ise Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bu dönemde önemli ölçüde tarıma projelerinin, çalışmalarının ve desteklerinin olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Haziran ayının ilk haftasından itibaren üreticilere sepet dağıtımının başladığını hatırlatan Güzgülü, “Haziran ayının ilk haftasından bu yana da arkadaşlarımız, ilimiz genelinde üzüm üreticilerimize sepet dağıtımı yapıyor. Temmuz ayı başı itibariyle dağıtımını tamamlayacağımız bu desteklememizle 10 bin üreticimize, 3 milyon 200 bin liralık katkıyla tam 100 bin sepeti teslim etmiş olacağız. Bugün de Saruhanlı’mızda 1030 üreticimize toplam 10 bin 300 adet sepetin teslimini yapmak üzere bir araya geldik. Hayırlı uğurlu olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, tarımsal desteklemelere 70 milyon lira gibi bir kaynak ayırdı. Bütçenin ayrılmasıyla birlikte Köprübaşı, Kula ve Yunusemre ilçelerimizdeki çilek üreticilerimize agril örtü desteğinde bulunduk. Fırtınadan serası zarar gören üreticilerimize, sera naylonu desteği sağlandı. Yine yüzde 75 Büyükşehir Belediyemizin hibe desteği ile 3 milyon 122 bin lira değerindeki tam 291 ton gübreyi geçtiğimiz ay çiftçilerimize teslim ettik. Bu projemizden tam 4.213 üreticimiz faydalandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle hayvan üreticilerimize 200 adet damızlık koç ve 20 adet damızlık teke dağıtımı gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl için 500 adet damızlık koçun TİGEM’den tahsisinin yapıldığını da buradan paylaşmak istiyorum. Soma - Beyce Mahallesi, Kırkağaç - Kocaiskan Mahallesi, Ahmetli - Matdere Mahallesi, Şehzadeler - Gökbel Mahallesi ve Gördes - Beğel Mahallesi’ndeki 1.600 dekarlık araziyi su ile buluşturuyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tarımsal sulama göletleri ve tesislerinden hayvan içme suyu göletlerine, damızlık koç ve teke dağıtımından, gübre, meyve fidanı, tohum, sepet ve kasa desteğine, kooperatiflere sondaj ve sulama borusu temininden zararlılarla biyolojik mücadeleye, seracılıktan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı Sistemine kadar onlarca projeyi hayata geçirdik” dedi.

Yeni projenin duyurusunu yaptı

Başkanvekili Mehmet Güzgülü, törendeki konuşmasında başlayacak olan yeni proje hakkında da bilgiler verirken, “Şimdi arkadaşlarımız yeni bir desteklemenin çalışması içindeler. Bu bağlamda yüzde 75 büyükşehir belediyemiz hibe desteği olacak şekilde Yem Bitkisi Tohumu müracaatlarını almaya başladık. Kendi Yemini Kendin Üret Projemizin başvuruları 1 Temmuz’a kadar sürecek. Tohumları, Sonbaharda ekim döneminden önce üreticilerimize teslim etmeyi planlıyoruz. Meyve Yetiştiriciliğini Geliştirme Projemiz kapsamında bugüne kadar çiftçilerimize 350 bin adet zeytin, ceviz, badem, ayva, Trabzon hurması, incir, kayısı ve menengiç fidanı dağıttık. Önümüzdeki sezon için de 150 bin adet meyve fidanı dağıtılması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Zeytin üreticilerimiz için 60 bin adet zeytin kasası için de 7 Temmuz tarihine ihale günü alındığını, hasat sezonu öncesi üreticilerimize teslim edilecek şekilde planlamamızı yaptığımızı da belirtmek isterim. 8 ilçemizdeki 34 kooperatifimize tam 42 bin metre sulama borusu ve sondaj desteğinde bulunma çalışmamızla ilgili meclisimizden gerekli kararı oybirliğiyle aldığımızı da müjdelemek istiyorum. Bu destek, 6 bin dekar arazinin sulu tarıma açılması anlamına geliyor. Kooperatif üyesi olan 4.000’den fazla üreticimiz, bu tesislerden yararlanacak. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından üreticilere törene katılan protokol üyeleri tarafından sepetleri dağıtıldı.



Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 27.06.2022 09:31:00 686 0

Tarih: 27.06.2022 09:31

Haberi Sesli Oku