Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9285,26%2,81
  • DOLAR

    34,49% 0,10
  • EURO

    36,41% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2956,69% 0,74
  • Ç. ALTIN

    4955,48% 0,56

BÜYÜKŞEHİR ‘DEPREM SONRASI ÇEVRE SORUNLARI İSTİŞARE TOPLANTISI’NA KATILDI

BÜYÜKŞEHİR ‘DEPREM SONRASI ÇEVRE SORUNLARI İSTİŞARE TOPLANTISI’NA KATILDI

BÜYÜKŞEHİR ‘DEPREM SONRASI ÇEVRE SORUNLARI İSTİŞARE TOPLANTISI’NA KATILDI

BÜYÜKŞEHİR ‘DEPREM SONRASI ÇEVRE SORUNLARI İSTİŞARE TOPLANTISI’NA KATILDI

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen “Deprem Sonrası Çevre Sorunları İstişare Toplantısı”na katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen “Deprem Sonrası Çevre Sorunları İstişare Toplantısı” 14 Mart’ta TBB hizmet binasında yapıldı. Büyükşehir belediyelerinde çevre alanında çalışan temsilcilerin katılımıyla yapılan toplantının açılış konuşmaları Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe, TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ve TBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ramazan Özcan Yıldırım tarafından gerçekleştirildi. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Adem Gökçe de, çevre mühendisleriyle birlikte katıldı. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle çevre konusunun tekrar gündeme geldiğini ve hedeflerin yeniden belirlendiğini kaydeden Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadele konusunda önemli adımlar attığını hatırlattı. Son yıllarda çevreyle ilgili çalışmaları heyecanla yürüttüklerini ancak meydana gelen depremle şartların değiştiğini kaydeden Karatepe, katılımcılara şöyle seslendi: “Çalışmaların nasıl yürütüleceğini, nasıl tedbirler alınacağını, gerçeğinin ne olduğunu yerel olarak siz daha iyi biliyorsunuz. Bu nedenle bizden çok sizin konuşmanız çok önemli. Tüm konuşulanlar ve notlar burada kaydediliyor. Bundan sonraki farklı konularda düzenleyeceğimiz toplantıları da düzenleyip topluca hepsini bir yayın haline getirip yine sizinle paylaşacağız. Bilgileri birleştirip bu sıkıntının üstesinden kalkmanın yollarını arayacağız.”
Sunum Gerçekleştirildi
Depreme dayanıklı kentler için sadece kentsel dönüşüm değil kültürel dönüşüme de ihtiyaç olduğunu belirten TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, “Binalarımızı yenilerken kültürümüzü de değiştirirsek belki yeni fırsat yakalayabiliriz” dedi. Yaptığı sunumda şehirlerin deprem dışındaki sel, tsunami, yangın gibi doğal afet risklerine de dikkat çeken Baraçlı, afet öncesi risk analizlerinin önemine değinerek “Depremle ilgili sıfır hasar hedefiyle çalışılması gerektiğini belirterek dayanıklı ve dirençli şehirler oluşturmak en temel hedefimiz.” ifadelerine yer verdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan TBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ramazan Özcan Yıldırım ise 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası tüm Türkiye’nin birlik olduğunu ve kenetlendiğini belirterek TBB’nin de ilk günden itibaren sahada olduğunu söyledi. Özcan toplantının önemine değinerek; “Hepimiz sahadaydık. Tüm belediyeler orada eşleşti. AFAD’ın koordinasyonunda bölgede eksikleri gidermek için çalıştık. Herkesin tespitleri oldu. Bir araya gelelim ve nerede ne yanlış yaptık, neyi nasıl yapsaydık daha iyi olurdu bunları konuşalım istedik”  sözlerine yer verdi.  

Gün boyu süren toplantıda deprem sonrası süreçler, hava kirliliği kontrolü, enkaz atığı yönetimi gibi konular ele alındı.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor