MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü ile iştirak şirketlerinde çalışan binlerce personeli ilgilendiren maaş zammı, ilgili sendikalarla yapılan ek protokol töreni ile resmiyete kavuştu. Başkan Ergün’ü davul-zurna eşliğinde ve sloganlarla karşılayan işçiler, yapılan maaş zammı nedeniyle alkışlarla teşekkürlerini sundu. Çalışanların sosyal ve özlük hakları konusunda her zaman hakkaniyetli olduklarını belirten Başkan Ergün, protokol imzalamasının ardından işçilerle birlikte karşılıklı oynadı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü ve iştirak şirketlerinde çalışan işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi ek protokol töreni, Manisa Büyükşehir Belediyesinin Şehzadeler ilçesinde bulunan Kırtık Şantiyesi’nde gerçekleştirildi. Törene, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra MHP TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP İl Başkanı Murat Öner, Ülkü Ocakları Başkanı Nazmi Akçay, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Başkan Danışmanları, Daire Başkanları, şube müdürleri, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Cem Özleyen, Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Gökay Sezgin ve çok sayıda çalışan katıldı.

“Bizler, büyük bir aileyiz”

Tören alanına çalışanların alkışları ve davul-zurna eşliğinde gelen Başkan Ergün, işçilerle tek tek selamlaştı. Ardından kurban kesimi gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Başkan Ergün, “Bugün, Manisa Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü ve iştiraklerimizdeki şirketlerimizde çalışan binlerce kardeşimizin yüzünü güldürecek toplu iş sözleşmesi ek protokolüne hayırlısıyla imza atmak için bir araya geldik. Ben, öncelikle sıcak ve samimi karşılamanızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Her zaman vurguladığım gibi, bizler büyük bir aileyiz. Bu ailenin bir parçası olmak, siz değerli kardeşlerimle birlikte güzel Manisa’mıza hizmet ediyor olmaktan dolayı mutluyum, gururluyum. Özveriyle ve aşkla şehrimize verdiğiniz hizmetler ve kattığınız güzellikler nedeniyle hepinize Manisalı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Hakkınızdır, helali hoş olsun”

İşçilere yüzde 117’ye varan oranlarda zam yaptıklarını belirten Başkan Ergün, “Biliyorsunuz Kovid-19 salgını, savaşlar ve birçok küresel sorun, tüm Dünya’yı olduğu gibi ülkemizi de ekonomik ve sosyal anlamda olumsuz etkiledi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen hemşerilerimize hizmetleri bir an bile aksatmadık. Bunda sizlerin katkıları inkar edilemez. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çalışanlarımızı yani bu büyük ailenin her bir kıymetli parçasını enflasyona ezdirmemek adına kararlı adımlar attık. Bugün sendikamızla yaptığımız ek protokolle de 4.342’yi bulan şirket çalışanı arkadaşımızı enflasyona ezdirmemek amacıyla son 6 aylık süreci baz aldığımızda toplamda yüzde 117’yi bulan bir iyileştirme yaptığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yaptığımız zam ile çalışanlarımız en düşük 7.447,55 TL maaş alacak. Hakkınızdır, helali hoş olsun” diye konuştu.

Kadrolu İşçi, Memur ve Sözleşmeli Personel de Zam Aldı

Maaş güncellemelerinin bununla bitmediğini belirten ve kadrolu işçi, memur ve sözleşmeli personele hitap eden Başkan Ergün, “Kadrolu işçi olarak çalışan arkadaşlarımızın ücretlerinde de yine son altı ay dikkate alındığında toplamda yüzde 96 oranında bir iyileştirme yaptık. Hayırlı uğurlu olsun. Devletimiz, memur ve sözleşmeli olarak görev yapan arkadaşlarımıza son altı aylık bazda yaklaşık yüzde 73’lük bir zam vermişti. Bunun üzerine bizler de Sosyal dengeye yaptığımız iyileştirmeyle bugün memura ve sözleşmeli personele yüzde 124’e kadar bir zam artışı sağlamış olduk. Ayrıca yeni sözleşmeli olan personelimiz sosyal denge alamamıştı. Önümüzdeki aydan itibaren onlar da sosyal denge tazminatlarını almaya başlayacaklar. Yaptığımız bu zamların sizlere ve ailelerinize hayırlı ve bereketli olmasını yürekten diliyorum” dedi.

Hayırlı Olsun

Çalışanların sosyal ve özlük hakları noktasında her zaman hakkaniyetli olduklarını ifade eden Başkan Ergün, sözlerini şöyle noktaladı: “Maaşlarınızın tam ve zamanında yatması konusunda hassasiyet gösterdik. Aynı anlayış ve hassasiyetle sizlerin yanında olmaya devam edeceğimizi bilmenizi istiyorum. Bu duygularla toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını diliyor, ailelerinizle ve sevdiklerinizle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde geçinmenizi diliyorum. Manisa’mıza hizmet noktasında özveriyle çalışmaya devam edeceğinizden hiç şüphem yok. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sağ olun var olun Allah’a emanet olun.”

“Cengiz Ergün Bey, gecesini gündüzüne katarak hassasiyet göstermiştir”

Konuşması büyük alkış alan Başkan Ergün’ün ardından kürsüye, MHP TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay davet edildi. Başkan Ergün’den övgüyle bahseden Akçay, “2009’dan bu yana gerek belediyecilik manasında Manisa’mıza yapılan yatırımlar, hizmetler bilhassa da Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının çalışma şartları ve özlük hakları konusunda ne büyük hassasiyet ve titizlik gösterdiğinin en büyük tanığıyım. Hakikaten kıymetli Belediye Başkanımız Cengiz Ergün Bey, gecesini gündüzüne katarak çok büyük titizlik göstermiştir. O bakımdan bu yüzde 117’lere varan ücret artışlarının da çalışanlarımızın enflasyon ve fiyat artışları karşısında ne kadar kıymetli olduğunu bizlere göstermektedir. Allah, hayırlı uğurlu etsin, bereketini arttırsın. Bu hizmetlere Milliyetçi Hareket Partisi’nin üretken belediyecilik anlayışının tezahürü olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi, bir yıldız gibi parlamaktadır” diye konuştu.

Başkan ve İşçiler Karşılıklı Göbek Attı

Konuşmaların ardından Başkan Ergün, Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Cem Özleyen ve Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Gökay Sezgin ile ek protokolü imzaladı. Sendika başkanları, Başkan Ergün’e teşekkür ederek, çiçek takdiminde bulundu. İmzaların atılmasıyla birlikte davul zurna eşliğinde işçiler, Başkan Ergün ile karşılıklı oynadı. Tören, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 28.07.2022 13:51:00 0

Tarih: 28.07.2022 13:51

Haberi Sesli Oku