MANİSA- Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında İstanbul´da meydana gelen terör saldırısı lanetlendi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, menfur saldırıyı lanetlerken, mecliste grubu bulunan siyasi partiler de yayınladıkları ortak deklarasyonla hain saldırıyı kınadı.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısı öncesi İstanbul Vezneciler durağında meydana gelen hain terör saldırısıyla ilgili bir açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ?Üç ayların en değerlisi mübarek Ramazan ayına kavuşmuş olmanın heyecanı içerisindeyiz. Allah tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz duaları kabul etsin diyor, tüm burada bulunan dostlarımın Ramazan ayını tebrik ediyorum. Ne yazık ki, böylesi mübarek günlerde bile barış ve huzurdan söz edemez hale geldik. Gözü dönmüş terör örgütü Güneydoğu´da polis ve askerlerimize alçakça saldırıda bulunurken, bugün de İstanbul´un Vezneciler durağından gelen haberle belimiz büküldü. Çevik kuvvet polisinin geçişi esnasında gerçekleşen alçakça saldırı sonucu 7´si polis, 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35´in üzerinde vatandaşımız da yaralanmıştır. İçimizi burkan, hepimizi derinden etkileyen bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Artık yeter demekten ve başsağlığı dilemekten yorulduk. Milletimizin sabrıyla oynayan bu hain saldırıları nefretle kınıyorum. Devletimizin bu hainlere gereken cevabı vereceğinden şüphemiz yoktur. Bu duygularla İstanbul´daki saldırıda hayatını kaybeden şehit polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun? diye konuştu.

Siyasi partilerden ortak deklarasyon

Meclis´te grubu bulunan partiler de yayınladıkları ortak deklarasyonla hain saldırıyı kınadı. Grup Başkan Vekilleri imzasıyla yayımlanan bildiride şunlara yer verildi: ?Ülkemiz bugün vahim bir terör saldırısıyla daha karşı karşıya kalmıştır. İstanbul Vezneciler durağında meydana gelen ve 7´si polis 12 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, resmi rakamlara göre 35 vatandaşımızın yaralandığı hain saldırı, hepimizi derinden etkilemiştir. Bizler Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi´nde grubu bulunan siyasi partiler olarak, birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Manisa´mız, Türkiye´nin her bölgesinden göç alan bir ilimizdir. Bu şehirde yaşayan Manisalıların birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamalarını bozmaya, bu tür hain saldırıların gücünün yetmeyeceğinin de bilinmesini isteriz. Şehrimizin mozaiğini oluşturan Manisalı hemşerilerimiz, bu elim terör olayı karşısında tek vücut olacaktır. Terör ve şiddet, hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti´nin bu oyunu bozacak güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyor; İstanbul´daki hain saldırıda ve bundan önceki hain terör saldırılarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yüce Türk Milleti´ne başsağlığı ve sabır diliyoruz.?

Birleşime ara verildi

Konuşmaların ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Yaklaşık 50 maddenin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında, ara komisyonların çalışması için meclis birleşimine ara verildi. Meclisin 13 Haziran Pazartesi günü, saat 17.00´de yeniden toplanmasına karar verildi.



Eski eşini kucağındaki bebeğe aldırmadan bıçaklamıştı, tutuklandı

Anne ve kızı sobadan sızan gazdan zehirlenerek öldü

Yenidoğan bebeğini terasa bıraktı, ekipler cansız bedeniyle karşılaştı

Medyaya yeni bir soluk: Manisa Çocuk TV yayın hayatına başlıyor

7 yıl sonra yine kayboldu

Araç içinde hareketsiz bulunan kişi hayatını kaybetti

Saruhanlı’da Vefat…

Yunusemre'de bilim şenliği başladı

Pazar yerinde seyyar satıcı kadına zabıtadan orantısız müdahale

Kucağındaki bebeğine rağmen eski eşini defalarca bıçaklayan zanlı yakalandı

Böbreği ile oğluna ikinci kez hayat verdi

'Gediz Havza Su Kurulu' toplantısında su yönetimi ve kuraklık masaya yatırıldı

Okuldan eve dönmeyen Efna'dan 6 gündür haber alınamıyor

Otomobil, yol temizliği yapan belediye aracına çarptı: 1 ölü

Başkan Dutlulu'dan Manisaspor'a destek ziyareti

Manisa'da ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Eski eşini kucağındaki bebeğe aldırmadan bıçaklamıştı, tutuklandı

Anne ve kızı sobadan sızan gazdan zehirlenerek öldü

Yenidoğan bebeğini terasa bıraktı, ekipler cansız bedeniyle karşılaştı

Medyaya yeni bir soluk: Manisa Çocuk TV yayın hayatına başlıyor

7 yıl sonra yine kayboldu

Araç içinde hareketsiz bulunan kişi hayatını kaybetti

Saruhanlı’da Vefat…

Yunusemre'de bilim şenliği başladı

Pazar yerinde seyyar satıcı kadına zabıtadan orantısız müdahale

Kucağındaki bebeğine rağmen eski eşini defalarca bıçaklayan zanlı yakalandı

Böbreği ile oğluna ikinci kez hayat verdi

'Gediz Havza Su Kurulu' toplantısında su yönetimi ve kuraklık masaya yatırıldı

Okuldan eve dönmeyen Efna'dan 6 gündür haber alınamıyor

Otomobil, yol temizliği yapan belediye aracına çarptı: 1 ölü

Başkan Dutlulu'dan Manisaspor'a destek ziyareti

Manisa'da ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Salihli'de FETÖ yalanıyla 10 milyon liralık dolandırıcılık

İŞKUR gençlik programı yeni dönemde büyüyerek başlıyor

Milletvekili Ün; "Gözaltılar uluslararası sularda hukuksuz olarak yapıldı"

Kendisinden haber alınamayan kadın evinde ölü bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 8.06.2016 13:36:29 527 0

Tarih: 08.06.2016 13:36 Güncelleme: 08.06.2016 13:36
Haberi Sesli Oku
10.10.2025 09:00:00