SARUHANLI - 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 94. yıl dönümü Saruhanlı ?da düzenlenen törenle kutlandı.

Zafer Bayramı kutlamaları Saruhanlı Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz ve beraberinde Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş ve Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhat Karakuş, gaziler ve daire Müdürleri katıldı.

Kaymakamlık makamındaki kabulün ardından kutlamalar Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Saruhanlı Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Üstçavuş Hüseyin Güzelaydın yaptı.

Jandarma Üstçavuş Güzelaydın yaptığı konuşmada, ?Bugün Türk tarihinde önemli bir yeri tutan ve Türk ulusu için dönüm noktası olan bir büyük zaferin 94´üncü yılını kutlamaktayız.? Dedi.

Güzelaydın, ?30 Ağustos Türk ulusuna yaşama hakkı tanımayan onu ele geçirdiği her fırsatta yok etmeye çalışan itilaf devletlerinin desteğinde ki yunan ordusunun kahraman Türk ulusunun bağrından çıkan ordusu tarafından yenilgiye uğratıldığı gündür. Birinci dünya savaşı sırasında Osmanlı Devletlerini paylaşmak için aralarında bir takım gizli anlaşmalar yapan itilaf devletleri planlarını uygulamaya Türk ulusunun varlığını dünya üzerinde ki silmeyi amaçlayan ve dünya tarihinde daima bir kara leke olarak kalacak olan Mondros mütarekesi ile başlamışlardır. İtilaf devletleri her şeyi iyi planlamış ve ülkemizin güzel köşelerini işgal etmişlerdir. Ancak Hırs ve küstahlıktan gözleri dönmüş gafiller asil Türk ulusunun gücünü vatanına olan sevgisini ve bağlılığını ne kadar yorgun bitkin ve yoksul olursa olsun toprağına uzanan elli kıracak güç ve kuvvete daima sahip olduğunu hesap edememişlerdir. Biz de, Ulusumuzdan aldığımız güç ile atalarımızdan emanet kalan bu vatanı korumakta, cumhuriyetimize, ulusal birlik ve beraberliğimize karşı yönelen, iç ve dış bölücü tehditleri yok etmekte karalıyız ve daha nice 30 ağustoslar yaratacak güçteyiz.

30 ağustos zaferinin 94´ünci yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisinde bu toprakları kanları ile sulayan aziz şehitlerimizin ruhları önünde saygı ile eğilirken kahraman gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.?

Jandarma Üstçavuş Hüseyin Güzelaydın´ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra ilçe protokolü ilçedeki Şehit Mezarlarını ziyaret etti. 



Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

kanlı infaz: Otomobilinde öldürüldü

Kadın cinayeti davasında mahkemeden emsal karar

Demirci'deki Yeşim Akbaş cinayetinde ikinci duruşma yapıldı

Çocuklarının gözünün önünde cinayet işlemiş

Satırlı saldırgan yakalandı

Hastane bahçesinde vurulan alışveriş merkezi işletmecisi ağır yaralandı

Lunaparkta kan aktı: 2 ölü

Evlat dehşeti: Anne ve babasını öldürüp intihar etti

7 yaşındaki Yüsra’nın acı vedası...Hastaneye yürüyerek gitti cenazesi çıktı…

Parçalara ayrılan erkek cesedinin kimliği belli oldu

Son Dakika... Kan donduran olay! İki ayrı çöp konteynerinde parçalanmış erkek cesedi bulundu

Vahşi cinayet: Eski eşi, kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldürdü

Oğlunun kurduğu pusuda eşini kaybeden babayı sıkışan kartuş kurtarmış

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Semiha ölüme itilmiş! Uçurumdan düşen kadının ölümü kaza değil, cinayet çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 30.08.2016 12:17:47 590 0

Tarih: 30.08.2016 12:17

Haberi Sesli Oku