SAĞLIK - Türk Migren Derneği (TUMİD) Başkanı ve Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op. Dr. Çetin Duygu; migren hastalığına karşı toplumu bilgilendirmek, migren hastalığının tedavisinin nasıl olabileceğini anlatmak amacıyla bir toplantı düzenledi.

Büyük Migren Buluşması İstanbul´da gerçekleşti - Tıkla İzle

Op.Dr. Çetin Duygu tarafından migren ameliyatı yapılan hastalar ?Büyük Migren Buluşması´ adı altında gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Türkiye´nin çeşitli illerinden gelen hastalar ortak bir dert olan migren hastalığından etkilenmiş ve migren ameliyatı sonrası iyileşmiş hastalar olarak ameliyat sonrası yaşamlarındaki kalite farkını göstermek ve migren hastalığına dikkat çekmek amacıyla toplandı.

Toplantıda konuşan Dr. Çetin Duygu, migren hastalığının asrın vebası gibi milyonları etkilediğini, her 6 kişiden birinde migren hastalığı bulunduğunu, Türkiye´ de yaklaşık 10 milyon kişinin bu hastalığın etkileri ile savaştığını belirtti. Migren hastalığının sadece baş ağrısından ibaret olmadığına değinen Çetin Duygu, ?Bulantı, kusma, ışığa ve sese karşı hassasiyetle seyreden hastalar, migren atakları tuttuğu zaman vücutlarında herhangi bir fiziksel bozukluk olmamasına karşın içinde bulundukları durumdan dolayı dışarı çıkamıyorlar, kimseyle konuşamıyorlar, işlerinden ve aile yaşamlarından geri kalıyorlar. Bu denli ciddi bir hastalık olan migren toplumlar açısından da ciddi bir mali yüke neden oluyor? dedi.

?MİGREN HASTALIĞINDAN KURTULMAK AMELİYATLA MÜMKÜN?

Amerika´dan getirmiş olduğu migren ameliyatı yöntemiyle yüzlerce migren hastasını sağlığına kavuşturduğuna dikkati çeken Duygu, şöyle konuştu: ?Ameliyatın başarı oranının yüzde 90 olduğu bilimsel araştırmalarda saptandı. Migren ameliyatı sonrası yüzde 60 oranında tam iyileşme, yüzde 30 oranında belirgin düzeyde iyileşme sağlandığı, hastaların 5 yıllık takip çalışmasıyla belirlenmiştir. Migren ameliyatı olan hastaların, ameliyat sonrası sağlıklarına kavuşmaları mümkün oluyor.?

Migren hastalığının varlığını ve yaygınlığını duyurmak, tedavisi olmadığı düşünülen bir hastalık olan migrenin, migren ameliyatı ile tedavisinin mümkün olduğunu göstermek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, migren ameliyatı olarak sağlıklarına kavuşmuş hastalar da görüşlerini dile getirdi. Toplantıda konuşan migren ameliyatı olmuş hastalar migren ameliyatı sonrası sağlıklarına kavuştuklarını, migren hastalıklarının tamamen geçtiğini söylediler.



Yurt dışından gelen bebekler Türkiye’de hayata tutundu

Horlamak, hastalık habercisi olabilir

Ege Üniversitesi uluslararası öğrencilerin buluşma üssü

MASKİ’den 1,5 yılda 497 kilometrelik altyapı yatırımı

Başkan Balaban çalışmaları yerinde denetledi

Eski sevgili dehşeti: 2 ölü, 2 yaralı

“VATANDAŞIMIZIN HUZURU HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

En uzak mahallede eğitime destek

Enes Pınar'ın hedefi Balkan Şampiyonasında madalya

SEKD Kur’an-ı Kerim Tilaveti programı düzenlendi

Turgutlu’da Motosiklet Kazasında Sürücü Ağır Yaralandı

FATMANUR GÖÇMEZ’LE DOĞADA MÜZİK

UĞUR KARAKUZU FESTİVAL FİLMİNE HAZIRLANIYOR

SPORCU ANNENİN ŞAMPİYON OĞLU

HAMİYET SÖZLERİYLE PEMBE KARAVANI SALLADI

Kula’da uyuşturucu tacirlerine darbe: 2 kişi tutuklandı

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 2.08.2015 11:09:34 857 0

Tarih: 02.08.2015 11:09 Güncelleme: 02.08.2015 11:09
Haberi Sesli Oku
11.09.2025 15:24:00