Tarih: 15.08.2012 18:33

Bütün Engeller Ortadan Kalkacak

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI ENGELSİZ BİR İLÇE OLACAK

 

SARUHANLI - Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İlçedeki Kamu binaları ve Kamuya açık alanların tümünün engellilerin de kullanabileceği şekilde yeniden dizayn edilmesi için çalışma başlattıklarını bildirdi.

 

Kaymakam Otcu, Kardelen muhabirine yaptığı açıklamada, ülkü nüfusunun yüzde 12’sinin engellilerden oluştuğunu belirterek, Saruhanlı’da da belirli sayıda engelli insanların yaşadığını belirtti.

 

Engellilerin yaşam şartlarını iyileştirme çalışmaları kapsamında, onların yolda ve sokakta karşılaştıkları fiziki engellilerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Otcu, bu kapsamda bir çalışma başlattıklarını dile getirdi.

 

İlçe İnsan Hakları Kurulu’nda bir komisyon oluşturduklarını, bu Komisyon’un İlçedeki tüm kamu binalarını ve kamuya açık alanları dolaşıp bir çalışma yapacağını anlatan Otcu, şunları kaydetti;

 

“Komisyon üyesi arkadaşlarımız okullar da dahil olmak üzere ilçe genelindeki tüm kamu binalarını dolaşacak. Bu binalarda engelliler için neler yapılmış, yapılmamış tespit edecekler. Binaların girişinde engelli rampası, engelli tuvaleti ve buna benzer gereksinimlerin olup olmadığını belirleyip rapor hazırlayacaklar. Bu konuda çalışma yapmış olan kurumlar ödüllendirilecek, yapmayanlar ise uyarılacak.”

 

Muammer Kökcüoğlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —