KÜLTÜR - ANTALYA`da bir doğa yürüyüş grubu, tarihi St. Nikolaos yolu yürüyüşünde çeşitli tarihi eserlerle karşılaştı. Yürüyüşçüler, tarihi eserlerin Antalya Müze Müdürlüğü deposunda korunmasını istedi, ancak şu ana kadar ilgilenen olmadı.

Antalya`da Asi Yaban Keçileri Dağcılık ve Doğa Grubu, 8 Aralık 2014 tarihinde düzenlediği doğa yürüyüşünde birçok tarihi esere rastladı. Grup lideri Metin Atasayar, tarihi eserlere yönelik Antalya Müze Müdürlüğü`ne bilgi verildiğini, ancak hiçbir işlem yapılmadığını dile getirdi. Demre bölgesinde Muskar- Alakilise- Günağı- Yılanbaşı- Beymelek mevkilerini kapsayan St. Nikolaos yolları keşif yürüyüşü yaptıklarını anlatan Metin Atasayar, özellikle Günağı bölgesinde sehpa büyüklüğünden cep telefonu boyutlarına kadar irili, ufaklı antik dönemlerden kalma işlemeli taş eserlerle karşılaştıklarını söyledi.

Bu kıymetli eserlerin yerlere saçılmış durumda olduğunu ve bir bölümünü de fotoğrafladıklarını dile getiren Metin Atasayar, eserlerin bulundukları noktayı koordinatlarıyla tespit ettiklerini kaydetti.

Etkinlik dönüşü yürüyüş grubundan Sümer Erol Sarı`nın, Antalya Müze Müdürlüğü yetkilileriyle görüşerek bu değerlerin müzeye ait bir depoda saklanması gereğini talep ettiğini belirten Atasayar, Defineci diye adlandırılan talancı kişiler tarafından bu eserlerin yerlerinden çalınarak yurtdışına satıldığı hepimizin malumudur. Müdürlüğün, eleman yetersizliğinden olsa gerek bu konuda bir çalışması olmadığını üzülerek görmekteyiz" diye tepki gösterdi.

BAZILARI YERİNDE YOK

Nitekim aynı bölgeye birkaç gün önce başka bir doğa grubunun yürüyüşü için keşif gezisi yapıldığını kaydeden Atasayar, daha önceki tespit ettikleri eserlerden bazılarının olmadığının görüldüğünü dile getirdi. Müze yetkililerine seslenen Atasayar, Biz doğaseverler olarak, eserlerin sizlerin kontrolünde korumaya alınmasına yardımcı olacağımızı bilmenizi ve gereğinin acilen yapılmasını rica ediyoruz" dedi. 


Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 9.05.2015 14:42:05 612 0

Tarih: 09.05.2015 14:42
Haberi Sesli Oku
2.07.2025 13:30:00