ESTETİ - Kulak Burun ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op Dr Bahadır Baykal, burun estetiğinin hayatı değiştirdiğini söyledi.

Burun estetiği tüm dünyada en fazla yapılan estetik ameliyatlardan biri olduğunu belirten Baykal, ?Her yıl, binlerce kadın hasta estetik açıdan kendini daha iyi ve daha güzel görmek adına kozmetik imkanlar içerisinde belli bir arayışa girer. Genellikle kadın hastalarımızda, burun şekillerinden kaynaklanan deformitiler ve burun şeklinin yüze uyumsuz ve orantısız olması memnuniyetsizlik yaratmaktadır? dedi.

Burun estetiği ameliyatının sosyal ve psikolojik olarak kişilerin hayatlarında önemli bir rol oynadığını anlatan Op Dr Bahadır Baykal, daha sonra şunları kaydetti; ?Özellikle kadın hastalarımız, burun estetiği ameliyatından sonra kendilerine güvenlerinin arttığı, daha istikrarlı bir duygusal huzura sahip olduklarını dile getirmişlerdir. Hatta bazı bayan hastalarımız , rinoplasti başarısını hayatlarının değişmesine sebep olan bir deneyim olarak gördüklerini belirtmişlerdir.

Bazı kadın hastalarımız, burun fonskiyonlarının tam olarak çalışması ve küçük kusurlarının düzeltilmesi için rinoplasti prosedürlerinden faydalanırken, önemli çoğunluk için baslıca sebep tamamen estetik kaygıdır.Burun estetiği ameliyatları tamamen kişiye özeldir. Her burnun doğası birbirinden farklıdır. Bu nedenle ameliyatı yapacak olan cerrahın seçimi çok önemlidir. Özellikle kadın hastalarımızda yüze doğal ve yumuşak bir görünüm verebilmek için hekimin sanatsal yetenekleri ve cerrahi becerileri oldukça önemlidir. Feminen özelliklerinizi geliştirecek, yüzünüzün doğal görünmesini sağlayacak ve nüansları iyi ve dogru anlayan bir cerrah, ameliyatın başarı oranını yükseltecektir.Bir cerrah olarak kadın hastalarımızın burun estetiği ameliyatlarında benim için hedef; güzel, doğal ve yumuşak bir ifade oluşturmak, yüze denge ve simetri getirebilmektir.

Burun yüzün en belirgin özelliğidir ve şekil olarak yüzle orantılı değilse , makyaj miktarı ne olursa olsun bir fark yaratmayacaktır. Kişinin yüzündeki dengede burun, önemli bir rol oynar ve rinoplastide, bu dengeyi oluşturmak ve geliştirmek için yapılan bir uygulamadir.
Genel olarak kadın burunları, yuvarlak uçlu, daha rafine , ince ve dardır. Bunun tersi olduğu durumlarda, yani burnun daha büyük, daha geniş, köşeli olduğu yüzlerde maskülen ve dengesiz bir yüz ifadesi mevcuttur. Rinoplasti ile hedeflenen yüze feminen ifadenin kazandırılmasıdır.? 



Saruhanlı'da vefat...

akan Bak, Soma’da stat açılışı yaptı

Saruhanlı'da vefat...

TIR'a Arkadan Çarpan Otomobilde 2 Kişi Hayatını Kaybetti

KAYINPEDER, GELİNİNİ TABANCAYLA YARALAYIP, ONUN KIZ KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Kamyonetle otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gençlerden ‘sürdürülebilir turizm’ vurgusu

EGİAD 35. yılını görkemli bir geceyle kutladı

77 yaşındaki adam eşini baltayla öldürüp banyoya gömdü

Defne fidanları toprakla buluştu

Şehzadeler Belediyesi, Başkan Gülşah Durbay’ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı

Ferdi Zeyrek davası Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediliyor

Bahis soruşturmasında Manisa FK’da iki oyuncu gözaltına alındı

Üniversitede 2'nci kattan düşen Selda yaşamını yitirdi

Manisa Oryantiringde fırtına gibi esti

Nefes borusuna mandalina kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Ferdi Zeyrek davası: Sanıklar suçlamaları reddetti

Manisa'ya Türkiye'de 6'ncı Adli Toksikoloji Laboratuvarı yetkisi

Büyükbelen Yolunun İhalesi 7 Ocak 2026’da

Manisa GSB Kadın Voleybol Takımı Türkiye ikincisi oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 29.10.2015 10:05:35 800 0
Tarih: 29.10.2015 10:05 Güncelleme: 29.10.2015 10:05
Haberi Sesli Oku