Yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen için yarıyıl tatili bugün başlıyor. Karnelerini alacak öğrenciler, 10 Şubat’a kadar tatil yapacak.

VELİLERE UYARILAR

Karnenin sadece öğrencilere değil, aynı zamanda velilere de verildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Gül, “Karnenin zayıf olması aslında çocuğun bir sorumluluğu değil, aynı zamanda ailenin de velilerin de sorumluluğudur. Siz çocuğunuza nasıl davranıyorsanız, nasıl ilgileniyorsanız çocuğunuz da o kadar başarılı olur.

Çocuklar arasında da kapasite farkı vardır. Bazı çocukların kapasitesi yüksek olabilir, matematik zekası yüksek olabilir, siz kendi çocuğunuzu diğer çocuklarla kıyaslarsanız, bu sefer çocuğunuz aşağılık kompleksine girer ve bundan dolayı depresyon yaşar" dedi.

Zayıf nottan dolayı aileleri tarafından baskı gören çocukların bunalıma girerek istenmeyen şeylere kalkışabildiğini vurgulayan Gül, "Geçmiş yıllarda bunun örnekleri var. Yarıyıl tatilinde intihar vakaları gibi evden kaçmalar gibi sorunlar oldu. Onun için çocuklarla ilgilenmemiz lazım. Çocuğumuzun karnesi neden zayıf bunu birlikte araştırıp çözüm üretmemiz gerekir. Özellikle ergenlik çağında, ergenlik karmaşası gibi sorunlar vardır bunları yaşıyor olabilir. Onunu için çocuklarla mutlaka birlikte hareket etmemiz gerekiyor ve çocukları diğer çocuklarla kıyaslamamız gerekiyor. Ayrıca beklentilerimizi çok fazla yüksek tutmamamız gerekiyor" diye konuştu.

Çocuklara karne ödülü ya da ceza verirken sınırlayıcı olunması gerektiğine değinen Gül, "Çocuğunuza her istediğini verirseniz, çocuk sınır koymayı öğrenemez, her istediğini yaparsanız sınır koymayı öğrenemez ve sınırsız davranır. Onunun için çocuğunuza doğduğundan itibaren sınır koymayı öğretmeniz gerekir. Yarı yıl tatilinde çocukların bolca dinlenmesi lazım. Aileler bu 15 günlük süreyi onlarla birlikte geçirmelidir. Kitap okuma alışkanlığı açısından bu süre içerisinde en az bir kitap okumalarını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.



“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 24.01.2014 09:47:05 433 0

Tarih: 24.01.2014 09:47
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri
28.06.2025 17:34:00