Anahtar Kelimeler: Şenlikte Ekmeği Armola Buluşuyor

KÜLTÜR - Seferihisar’da, yüzlerce yıl öncesinin yöntemleriyle üretilen “Ata ekmeği” ile tarihi yine yüzlerce yıla dayanan Seferihisar’ın meşhur “Armola peyniri” düzenlenecek şenlikle buluşuyor. Şenlik, Ulamış Köyü’nde 3 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00’da başlayıp akşam saatlerine kadar devam edecek.

Seferihisar Belediyesi tarafından Topan Karakılçık Buğdayı’ndan üretilen “Ata Ekmeği” ve Seferihisar’ın yöresel “Armola Peyniri” şenliğe katılan herkese ikram edilecek.

Şenliğe büyük ilgi beklediklerini belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “2011 yılında Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in Tohum Takas Şenlikleri’yle başlattığı yerel tohumu yaşatma mücadelemizin sonuçlarını alıyoruz. Seferihisar da belediye olarak 500 dönüm karakılçık ekimimiz bulunmakta. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliğine giderek Menemen’de 500 dönüm daha karakılçık ekimini gerçekleştirdik, şu an ortalama Seferihisar da günlük 200 ekmek üretimimiz var. İlçemizin kendi değerlerinden ve geçmişten günümüze bozulmadan gelen başka bir lezzetimiz olan Armola ile Ata Ekmeğini birleştirdik.Gerek satış noktalarında gerekse internet bazlı satışlarda Türkiye’nin bir çok bölgesine ata ekmeğimizi ve Armolamızı gönderiyoruz, Seferihisar tarımsal kalkınmada ulusal ve uluslararası başarılara imza atmış bir kenttir. Bu başarıların devamını hepbirlikte sağlayacağız.

Tüm vatandaşlarımızı, yoğun ilgi gören ve piyasaya çıkar çıkmaz tükenen lezzetlerimizle buluşmaya davet ediyorum” dedi.

Etkinlik gün boyu devam edecek. 

 Programda, DJ Korhan Tatış’ın dinletisi, Seferihisar Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun Roman Dansları gösterisi, Seferihisar Belediye Bandosu dinletisi, katılımcı konuşmaları, Seferihisar Belediyesi Ulamış Tiyatro Topluluğu’nun oyunu, Seferihisar Belediyesi Türk Halk Müziği dinletisi, Ulamış Çocuk Atölyesi dans gösterisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği dinletisi, Seferihisar Belediye Bandosu konseri yer alacak.



23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 2.08.2019 17:59:00 801 0

Tarih: 02.08.2019 17:59
Haberi Sesli Oku
21.04.2025 11:56:00