Anahtar Kelimeler: büyük acıya yürek dayanmaz

Bu büyük acıya yürek dayanmaz

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Adıyaman’daki Bozbey Apartmanı, Kutlu ailesine mezar oldu.

Zeynel-Nimet Kutlu çifti, çocukları Doktor Meryem Büşra (27), Doktor Gültekin (26) ve tıp fakültesi öğrencisi Mehmet Metin (20) ile birlikte enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Çiftin acil tıp teknisyenliği okuyan yeğenleri de depremde can verdi. Gültekin annesine sarılmış şekilde bulunurken, Büşra’nın ise kucağında kedisi Boncuk vardı. Aynı kaderi paylaştığı can dostu, Büşra’nın mezarının ayak ucuna gömüldü.

Ailenin 12 üyesi öldü

Adıyaman’da depremzedeler, yaşadıkları travmayı hâlâ üzerlerinden atamazken enkazlardan her gün yeni bir acı hikaye çıkıyor. Ailece enkaz altında kalarak yok olan aileler arasında 12 üyesini toprağa veren Kutlu ailesi de bulunuyor. Eşi ve üç çocuğu ile birlikte yaşamını yitiren Gerger Ziraat Bankası Şube Müdürü Zeynel Kutlu, 1999 depremine de Bolu’da yakalanmış.

Zeynel Kutlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sağ kurtulan Adıyaman Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı ağabeyi Hacı Mustafa Kutlu’ya bölgede zaman zaman yaşanan depremlerin ardından hep “Burada olan depremler ne ki, Allah kimseye Düzce depremi gibi deprem yaşatmasın” ifadelerini kullanırmış.

“Biz 10 kardeştik” diyerek söze başlayan Hacı Mustafa Kutlu, bir kardeşinin üç yıl önce Kovid-19 salgınında, iki kardeşinin de son depremde yaşamlarını yitirdiğini, ölenlerin yanı sıra aileden çok sayıda kişinin de yaşanan afetten yaralı kurtulduğunu söyledi.



BYD'ye tahsis edilen fabrika sahasında yeller esiyor

Geleceğin tapu teknikerlerine Kaymakam Dalak’tan mesleki rehberlik

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Büyükşehir, Saruhanlı’da Temiz Çevre için Görev Başında… İşletmeye Cezai işlem uygulandı

Genç sporcu evinde ölü bulundu

Park halindeki otomobilin üzerine ağaç devrildi

Manda yoğurdu satma bahanesiyle yaşlıları 'tırnakçılık'la dolandırdı

Kömür yüklü tır alev aldı

Muradiye Fidanlığı geleceğe nefes olmaya devam ediyor

İki Kez Uzatmaya Giden Tarihi Maçın Galibi Turgutlu Belediyesi

ŞEHZADELER BELEDİYESİ KADINLAR İÇİN EL SANATLARI ATÖLYESİ DÜZENLEDİ

Meyve yüklü tır devrildi

Saruhanlı'da 53 yıldır Dayıbaşılık yaparak karşılıksız aracılık hizmeti veriyor

Otomobil ile otobüs çarpıştı: 1'i ağır 3 yaralı

İki gündür kayıp Alzheimer hastası yaşlı adam makilik alanda ölü bulundu

Telefon dolandırıcıları yakalandı

Hijyen kurallarına uymayan işletme mühürlendi

Traktör devrildi: 1 yaralı

Takla atan Tofaş'ın sürücüsü hayatını kaybetti

Refüje giren otomobilde 5 kişi yaralandı

Kaldırıma çarpıp devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 2.03.2023 05:34:00 2278 0
Tarih: 02.03.2023 05:34 Güncelleme: 02.03.2023 05:34
Haberi Sesli Oku