Anahtar Kelimeler: 0

BU YIL SOFRALIK DOMATES AZ

 

SARUHANLI - Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, ekonomik getirisi daha fazla olduğu için bu yıl kurutmalık ve salçalık domates üretimine ağırlık verildiğini belirterek, yaz sezonunda sofralık domates bulmakta sıkıntı çekilebileceğini ileri sürdü.

 

Ziraat Odası Başkanı Okur, Kardelen muhabirine yaptığı açıklamada Saruhanlı’da pamuğa alternatif olarak 10 yıldır üretimi yapılan domatesin bu yıl da dikimine başlandığını belirtti.

 

Domates ekiminde bu yıl geçmiş yıllara oranla artış gözlendiğini ifade eden Okur, ekilen ürünün çoğunun kurutmalık olarak değerlendirileceğini kaydederek şöyle dedi;

 

“Mısır ve pamuk para etmemeye başlayınca bölgemizdeki üreticiler domates üretimine yöneldi. İlk başlarda sofralık domates üretimi ağırlık kazandı. Ancak bu sektörde fiyatın düşük olması ve ürünü bekletme imkanının olmaması üreticiyi kurutmalık sektörüne yöneltti. Kurutmalık domateste çiftçi ile bölgede üretim yapan ihracatçı firmalar sözleşme imzalıyor. Üretici taahhüt ettiği ürünü yetiştirip firmaya satıyor. Bu noktada fiyatta ve ürünün tarlada kalması gibi bir sıkıntı olmuyor.

 

Söz konusu uygulamada Ege bölgesinde domates üretimi yapılan birçok il ve ilçede yapılıyor. Bu bakımdan sofralık domates üretiminin az olması nedeniyle bu yaz pazarlarda domates sıkıntısı meydana gelebilir. Özellikle Antalya’daki seralarda yetişen domateslerin tükenip, tarla domatesine yönlenildiği haftalarda sıkıntı bekliyoruz.”

 

Başkan Okur, ilçede sertifikalı fidan kullanılarak ekilen domateslerin, denetim ve kontrol altında üretildiğini belirterek, üründe zirai ilaç kalıntısı olayının söz konusu olamayacağını anlattı.

 

Muammer Kökcüoğlu



Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 8.05.2012 18:28:58 477 0

Tarih: 08.05.2012 18:28
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri
21.04.2025 11:56:00