Anahtar Kelimeler: 0

Tapu Yoksa Hizmet de Yok

BU KÖYÜN TAPUSU YOK

 

HACIVELİLER - Gölmarmara İlçesinde, 42 yıl önce bağışlanan arazilere inşa ettikleri evlerin tapularını, devir giderlerini ödeyemediklerini alamayan ve kamuoyunda “Tapusuz köy” diye gündeme gelen Hacıveliler köyü sakinleri, bu sorundan dolayı birçok kamu yatırımı da alamıyor.

 

Hacıveliler Köyü Muhtarı Ahmet Çelebi, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan 301 nüfuslu ve 75 haneli köylerinin Marmara gölü kenarında kurulu bulunduğunu belirtti.

 

Köylerinin 1970 yılından önce şu an bulunduğu yerden 2 kilometre yukarıda olduğunu ifade eden Çelebi, 1971 yılında arazilere daha yakın olmak için köylülerin yukarıdaki köyü terk edip bugünkü ikamet ettikleri köyde bağışlanan arazilere inşa ettikleri evlere yerleştiklerini anımsattı.

 

42 yıldır alamadıkları tapu sorununun da bu noktada başladığını dile getiren Muhtar Çelebi, şunları anlattı;

 

“42 yıl önce köylüler yukarıdaki köyden aşağıdaki köye iniyor. O yıllarda burası tütün tarlası, tarla sahipleri arazilerini köylüye bağışlıyor. Köylülerde bu arazilerin üzerine yaptıkları evlerde yaşamaya başlıyor. O yıllar tapu almak kimsenin aklına gelmiyor.

 

Evlerin tapusu olmadığı için köylü kamu kurumlarında bazı bürokratik engellerle karşılaşıyor. Bankalarda kredi çekmek isteyenler bu sorun nedeniyle kredi kullanamıyor. Bizde köyümüze düğün salonu ve köy konağı yapmak istedik. Ancak köyün tapusu olmadığı için yapamadık. Sorunu çözmek birkaç yıl önce girişimlerde bulunduk. Arazilerin köylülere geçmesi ve tapu alınması için 100 bin lira maliyet olduğunu öğrendik. Köylünün maddi durumu iyi olmadığından tapuları alamadık. Halen de böyle devam ediyor. Bakalım nereye kadar gidecek.”

 

 - İş Arapsaçına Döndü -

 

Köyün kurulduğu arazi sahiplerinin vefat etmesinden dolayı mirasçıların çoğaldığını, bu nedenle tapu sorununun her geçen gün daha da arapsaçına döndüğünü belirten Çelebi, sorunun çözümü için devletten yardım beklediklerini kaydetti.

 

Eskiden sadece 4 kişiye ait olan arazilerin şimdi 30’a yakın mirasçıya kaldığını anlatan Muhtar Çelebi, devlet yardımı olmadan bu sorunun çözülmesinin mümkün olmadığını belirtti.

 

 - Mirasçılar da Durumdan Rahatsız -

 

Köyün kurulduğu arazi sahiplerinin mirasçılarından Yaşar Ahmet Yılmaz ise köylüler kadar kendilerinin de durumdan rahatsız olduğunu söyledi.

 

Köylerinde imar planı yapılması gerektiğini belirten Yılmaz, “Bize veya hissedarlarımıza haciz gelse buradaki köylülerin evleri gidecek. Kimsenin mağdur olmaması için bu sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Yenidoğan Çetesi davasında 5. gün! Eski bakan da duruşma salonunda

Şehit polisin adı kızının okuduğu ilkokula verildi

Şehit Polis Hasan Akoral şehadetinin 17’nci yılında anıldı

Kırkağaç'ta 37. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Emekliler Partisi Saruhanlı İlçe Kongresi Yapıldı

Manisa'da meclis toplantısı sonrası MHP ve CHP'liler arasında arbede

Manisa’da ‘Mavi Dil’ hastalığıyla mücadelede ediliyor

Atatürk ölümünün 86'ncı yılında Saruhanlı’da anıldı

KULA SANDAL MAHALLESİNDE CUMA NAMAZINDAN SONRA YAĞMUR DUASI

SARUHANLI’da CUMHURİYETİN 101. YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Kaymakam Acar'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

CUMHURİYETİMİZİN 101. YILDÖNÜMÜNE YAKIŞIR BİR KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Cumhuriyetin 101. yıl coşkusu tüm kenti sardı

CUMHURİYETİN 101. YILI KUTLAMA PROGRAMI ÇELENK KOYMA TÖRENİ İLE BAŞLADI

Şehzadeler Belediyesinden Cumhuriyet'in 101. yılına özel konser

SARUHANLI İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE TAHSİS EDİLEN ARAÇLARIN KABUL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

PTT, 184 YAŞINDA!

Başkan Zeyrek, 6 aydaki değişim ve dönüşümü anlattı

Başkan Cıllı, Muhtarlara Kahvaltı Verdi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 28.03.2013 17:11:37 0

Tarih: 28.03.2013 17:11

Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri