Anahtar Kelimeler: 0

Tapu Yoksa Hizmet de Yok

BU KÖYÜN TAPUSU YOK

 

HACIVELİLER - Gölmarmara İlçesinde, 42 yıl önce bağışlanan arazilere inşa ettikleri evlerin tapularını, devir giderlerini ödeyemediklerini alamayan ve kamuoyunda “Tapusuz köy” diye gündeme gelen Hacıveliler köyü sakinleri, bu sorundan dolayı birçok kamu yatırımı da alamıyor.

 

Hacıveliler Köyü Muhtarı Ahmet Çelebi, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan 301 nüfuslu ve 75 haneli köylerinin Marmara gölü kenarında kurulu bulunduğunu belirtti.

 

Köylerinin 1970 yılından önce şu an bulunduğu yerden 2 kilometre yukarıda olduğunu ifade eden Çelebi, 1971 yılında arazilere daha yakın olmak için köylülerin yukarıdaki köyü terk edip bugünkü ikamet ettikleri köyde bağışlanan arazilere inşa ettikleri evlere yerleştiklerini anımsattı.

 

42 yıldır alamadıkları tapu sorununun da bu noktada başladığını dile getiren Muhtar Çelebi, şunları anlattı;

 

“42 yıl önce köylüler yukarıdaki köyden aşağıdaki köye iniyor. O yıllarda burası tütün tarlası, tarla sahipleri arazilerini köylüye bağışlıyor. Köylülerde bu arazilerin üzerine yaptıkları evlerde yaşamaya başlıyor. O yıllar tapu almak kimsenin aklına gelmiyor.

 

Evlerin tapusu olmadığı için köylü kamu kurumlarında bazı bürokratik engellerle karşılaşıyor. Bankalarda kredi çekmek isteyenler bu sorun nedeniyle kredi kullanamıyor. Bizde köyümüze düğün salonu ve köy konağı yapmak istedik. Ancak köyün tapusu olmadığı için yapamadık. Sorunu çözmek birkaç yıl önce girişimlerde bulunduk. Arazilerin köylülere geçmesi ve tapu alınması için 100 bin lira maliyet olduğunu öğrendik. Köylünün maddi durumu iyi olmadığından tapuları alamadık. Halen de böyle devam ediyor. Bakalım nereye kadar gidecek.”

 

 - İş Arapsaçına Döndü -

 

Köyün kurulduğu arazi sahiplerinin vefat etmesinden dolayı mirasçıların çoğaldığını, bu nedenle tapu sorununun her geçen gün daha da arapsaçına döndüğünü belirten Çelebi, sorunun çözümü için devletten yardım beklediklerini kaydetti.

 

Eskiden sadece 4 kişiye ait olan arazilerin şimdi 30’a yakın mirasçıya kaldığını anlatan Muhtar Çelebi, devlet yardımı olmadan bu sorunun çözülmesinin mümkün olmadığını belirtti.

 

 - Mirasçılar da Durumdan Rahatsız -

 

Köyün kurulduğu arazi sahiplerinin mirasçılarından Yaşar Ahmet Yılmaz ise köylüler kadar kendilerinin de durumdan rahatsız olduğunu söyledi.

 

Köylerinde imar planı yapılması gerektiğini belirten Yılmaz, “Bize veya hissedarlarımıza haciz gelse buradaki köylülerin evleri gidecek. Kimsenin mağdur olmaması için bu sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Hayatını kaybeden genç kızın ölüm nedeni adli tıp raporu ile netlik kazanacak

SARUHANLI’DA ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ MESLEK LİSELERİNDE "ATÖLYEDE 1 GÜN" GEÇİRİYOR

Geleneksel Oyunlar Tırı” Manisa’da Çocuklarla Buluştu

Saruhanlı Ülkü Ocakları öğretmenler gününde çiçek dağıttı

Saruhanlı’da üzüm üreticisine “üzüm box kutuları” destek

Dünya zeytin ağacı günü Manisa’da buruk geçti

Manisa’da atık piller fidana dönüşüyor

Japon deprem uzmanı Moriwaki: "Manisa'da dağ tarafında büyük bir sıkıntı yok, asıl risk ova tarafında"

Akhisar’da tarihi eser ve ruhsatsız silah ele geçirildi

İki Tofaş araç kafa kafaya çarpıştı: 2'si ağır 3 yaralı

Bavulların içerisinden yaklaşık 17 kilogram uyuşturucu çıktı

Gıda zehirlenmesi şüphesi: 18 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti

Bıçaklı kavga: 1 yaralı

Turgutlu'da SMA bağış kutusu çalındı

Apartman yangını: 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı

Saruhanlı'da vefat...

MANİSA'NIN YÖRESEL KOLONYALARI SARUHANLI'DA YAŞAYAN BARDAKÇI KÖYÜNDEN HEMŞERİMİZDEN.

Traktörden düşen genç hayatını kaybetti

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 28.03.2013 17:11:37 1538 0
Tarih: 28.03.2013 17:11 Güncelleme: 28.03.2013 17:11
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri