MAGAZİN - Rize´de Pakistanlı bir film şirketinin aşk hikayesini konu alan sinema filmi için çekimlere başlandı. 
Rize Valiliği ve Türk Hava Yolları´nın desteklediği sinema filmi için otel, özel uçak, villa ve işadamı Ali Ağaoğlu´nun araç koleksiyonundan bir otomobil tahsis edildi. Çekimleri başlayan sinema filminin tanıtımı için İyidere ilçesindeki bir otelde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize eski Milletvekili Ali Bayramoğlu, Pakistanlı film şirketi yapımcısı ve aktör Javed Sheikh, başrol oyuncuları Aditi Singh, Danish Taimur ve Saeeda Imtiaz katıldı.
Filmin yapımcılığını üstlenen Javed Sheikh, Türkiye´de Pamukkale ve Antalya´da çekim planları yaptığını dile getirerek, "Vali bey ve Ali Bayramoğlu benim kalbimi çaldı ve çekimleri bu bölgede yapmaya karar verdim. Rize çok güzel bir coğrafyaya sahip. Bundan sonra Rize´de bir filmin tamamını çekmeyi düşünüyorum" dedi.
Film şirketinin Rize´ye gelmesini sağlayan AK Parti Rize eski milletvekili Ali Bayramoğlu ise, bölgesel turizmin geliştirilmesine yönelik yürüttükleri çalışmalar soncu film çekimi fikrinin ortaya çıktığını ifade ederek, "Valimiz başta olmak üzere yerel yönetimlerde bize yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Pakistan vatandaşları her şeyden önce bizlerin kardeşi. Bizim bir dizi bölgesel turizm geliştirilmesine yönelik yapmış olduğumuz toplantıların küçük bir uzantısı olarak bugün bu filmi çekiliyor. İki ayda bu film çekilebilecek aşamaya geldi. Demek ki çalışınca sonuç alabilecek aşamaya gelinebiliyor. Önümüzde yapacak çok işimiz olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.

Vali Bektaş: "Ağaoğlu en özel aracını film için verdi"
Rize Valisi Erdoğan Bektaş da, Rize´de film yapımcılarının aradığı her şeyin olduğunu kaydederek, "Bunu onlara anlatmamız kalmıştı. İşadamı Turgut Kıran´ın eşi Günay Kıran villasını tahsis etti, işadamı Ali Ağaoğlu araç koleksiyonundan en özel aracını filmin kullanımına verdi. THY destek verdi. Herkes bu film için seferber oldu. Bölgemizde bu tür etkinlikler olmasından mutluluk duyuyoruz. Kurtuluş savaşı için oradan toplanan yardımlardan büyük destek bulmuştuk. Pakistan ile Türkiye arasına bu kadar duygu beraberliği olmasına rağmen ilişkilerin düşük seviyede olması şaşırtıcı. Birbirimizi sadece samimi olarak seviyoruz ama aramızda her hangi bir ilişki yok. İki ülke arasında çok büyük ilişkiler geliştirebiliriz. Aramızda çok kalın duvarlar var. O duvarları mutlak ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bölgemiz ve Kaçkarlar büyük bir hazine. Burası keşfedilmeyi bekliyor. Hızla keşfedilecek. Buranın keşfi için böyle bir filmin çekimine yardımcı olmak beni mutlu etti. Bu filmin Pakistan ile aramızda olmasını arzu ettiğimiz güzel ilişkilerin de bir başlangıcı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.



Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

Dr. Deniz Kireç’ten yeni kişisel sergi: “Dreamscapes”

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 22.05.2017 15:52:04 0
Tarih: 22.05.2017 15:52 Güncelleme: 22.05.2017 15:52
Haberi Sesli Oku