Yaz mevsimiyle sıcaklığın kendini iyice hissettirmeye başladığı şu günlerde herkes güzel bir tatilin hayalini kuruyor veya tadını çıkarıyor.   

Diyetisyen & Yaşam Koçu Gizem Şeber, “Özellikle kadınların vazgeçilmez tutkusu olan bronz bir ten için sadece kaliteli bir güneş yağı yetmiyor, beslenmenizde yapacağınız ufak değişiklikler daha bronz ve parlak bir teniniz olmasına yardımcı. Vücudumuzda melanin sentezi, bronzlaşmamızı sağlayan temel etmen. Bu nedenle vücutta melanin sentezini arttıran veya hızlandıran yiyecekler bronzlaştırıcı etkiye de sahip. A vitamini ve karotenlerden zengin besinler vücutta melanin sentezini arttırıcı etkiye sahip. Yine kalsiyum ve tirozin içeren besinlerinde bronzlaştırıcı etkiye sahip olduğu biliniyor.

” İşte bronzlaştıran besinler! - Karpuz: Ferahlatıcı bir yaz meyvesi olan karpuz aynı zamanda C vitamini de içeriyor. -

Kavun: Tatlı tadı ile yaz meyvelerinin en sevilenlerinden biri olan kavun, yüksek karoten içeriği ile bronzlaştıran besinlerin başında geliyor. -

Kayısı: Aynı zamanda kabızlığı önleyici etkisi var ve yüksek potasyum içeriği ile kas kramplarını engelleyici etkiye de sahip. -

Şeftali: Bronzlaştırmanın yanında, yaz ishallerine karşı koruyucu etkisi var. -

Havuç: Yüksek karoten içeriği sebebi ile bronzlaştırıcı besinler listesinin en başında yer alıyor. -

Peynir: İyi bir kalsiyum kaynağı olan peynirin bronzlaştırmayı hızlandırıcı etkisi olduğu biliniyor. -

Ispanak: Aynı zamanda iyi bir folik asit kaynağıdır.   Bristol Üniversitesi’nde yapılan bir bilimsel araştırmada; bu besinlerden zengin bir beslenme planı olan kişilerin, bu besinleri nadir tüketen kişilere göre ten renklerinin bronz renge daha yakın olduğu saptanmıştır.  

Sağlıklı Bronzluk için E vitamini: Güneş ışınlarının vücudumuz üzerinde yıpratıcı etkileri de var. Bu etkilerden korunmak için E vitamininden zenginleştirilmiş kremler dışında beslenmemizde de E vitaminine yer vermemiz gerekiyor. E vitamininden zengin yiyecekler; bitkisel sıvı yağlar ve kuruyemişlerdir. Salatalarınıza az miktarda da olsa sıvı yağ eklemeli, günlük beslenmenize de 1 avuç kadar fındık, badem ve ceviz gibi kuruyemişler eklemelisiniz.  

Güneşe çıkmadan önce içilen bir tatlı kaşığı mandalina yağının güneş lekelerine karşı koruma sağladığı düşünülüyor. Karotenlerden zengin şeftali suyuna bir damla ilave ederek, hem bronzlaşmanızı kolaylaştırabilir hem de güneş lekelerinden korunabilirsiniz.


BRONZLAŞTIRICI FROZEN (1 SERVİS)  

Malzemeler: 1 adet orta boy havuç, 1 adet iri boy şeftali, 1 adet ekşi yeşil elma, buz küpleri, nane yaprağı Yapılışı: Malzemeleri iyice yıkadıktan sonra blenderdan geçirin. Buz küplerini blender yardımı ile parçalayın. Karışımı harmanlayın. Nane yaprağı ve elma dilimleri ile süsleyin. Afiyet olsun.   1 porsiyonu: 180 kaloridir.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 9.07.2013 12:56:21 415 0

Tarih: 09.07.2013 12:56

Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri