Anahtar Kelimeler: Böreğin Tarihsel Yolculuğu

SARUHANLI - Slow Food Yağmur Böreği Eş Başkanı Ayfer Yavi, Agora Lions Kulübünün davetiyle Ayşa Boşnak Yemekleri ve Börek Evi’nde sevenleriyle bir araya geldi. Yavi, İzmirli sevenlerine böreğin tarihsel yolculuğunu anlattı.

Bir Dünya Börek kitabı için düzenlenen söyleşi ve imza günü 24 Ocak Cuma günü Dev Ajans organizasyonu ile Abacıoğlu Han’daki Ayşa Boşnak Yemekleri ve Börek Evi’nde gerçekleştirildi. İzmirli kadınların yoğun ilgi gösterdiği söyleşi de Yavi, börek hakkındaki bilgileri ve püf noktaları katılımcılar ile paylaşarak kitaplarını imzaladı.Böreğin tarihsel yolculuğu için bir araya gelen misafirler Yemek Yazarı Nedim Atilla’nın sürpriz ziyaretiyle renkli anlar yaşadı.

Ayfer Yavi tarafından kaleme alınan Bir Dünya Börek Kitabı, 2020 Gourmand Dünya Yemekleri kitabı ödüllerine layık görüldüğünü ve aynı zamanda Dünyaca Ünlü Silk Road (İpek Yolu) ve Pastry and Dessert (Hamur İşleri ve Tatlılar) kategorisinde Türkiye’de seçilen tek kitap olduğunu söyledi. Yavi; “Bu ödülü almanın büyük sevinç ve gururunu yaşadığını” dile getirdi.

Agora Lions Kulübü dönem başkanı Dilek Yavuz değerli yazar Ayfer Yavi ile “Anadolu’nun Tadı Tuzu Kardeş Mutfaklar” kitabından sonra “Bir Dünya Börek” adlı kitabıyla ikinci kez bir arada olmaktan ve kendisini İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 1.02.2020 00:55:00 1170 0

Tarih: 01.02.2020 00:55
Haberi Sesli Oku

Medya

Medya Haberleri
5.06.2025 12:13:00