SARUHANLI - Torbalı Belediyesi tarafından 1 yıl aradan sonra yarın saat 10.30’da Özbey Deve Güreşi Arenası’nda düzenlenecek olan 13. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ne katılacak develer, bugün kortej yürüyüşü yaptı. Festival öncesi toplanan develer, ilçenin en işlek caddelerinde sahipleri ile birlikte yürüdü. Torbalı Belediyesi ekipleri tarafından açılan müzikler eşliğinde yürüyen develere ilçe sakinleri de yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşe katılan develeri kameralarına kaydeden Torbalılılar, ilçe sokaklarında bu tarz renkli etkinlikleri özlediklerini kaydetti.

DEVELER YARIN SAHNE ALACAK

Torbalı’da ilk olarak merhum Başkan İsmail Uygur tarafından düzenlenen ‘Deve Güreşi Festivali’nin bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek. İlçe ve bölge halkının en büyük eğlencelerinden olan, tarihi ve kültürel öğelerin yaşatıldığı ve her yıl 30 bine yakın kişinin takip ettiği festival için bütün hazırlıklar tamamlandı. Bölgenin yanı sıra Antalya ve Çanakkale gibi şehirlerden pehlivan develerin boy göstereceği festival renkli görüntülere sahne olacak. Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle yapılamayan festival, 1 yıl aranın ardından yeniden gerçekleşecek. Yarın Özbey’de bulunan Deve Güreşi Alanı’nda gerçekleşecek olan festivale girişler ücretsiz olacak. Deve güreşlerinin yanı sıra festival alanında kurulacak olan stantlarla köylüler yöresel ürünlerini satma imkanı bulacak.

BAŞKAN TEKİN’DEN DAVET

Torbalı Belediyesi İzmir'den ve kent içinden alana ücretsiz ulaşımın sağlanması için İZBAN Tepeköy ve Torbalı istasyonlarından festival alanına ücretsiz servis kaldıracak. Deve Güreşi Festivali’nin Torbalı için ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Devecilik kültürü ve deve güreşleri için Torbalı ayrı bir anlam ifade etmektedir. Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını nedeniyle maalesef yapamadık. Bu yıl ise büyük bir coşku ile festivalimizi gerçekleştireceğiz. Festival için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bölgenin en büyük deve güreşi organizasyonuna imza atacağız. Tüm Ege halkını yarın gerçekleştirecek olduğumuz Torbalı Belediyesi 13. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ne bekliyoruz. ”ifadelerini kullandı.



Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

Paşaköy zoru başardı: 0-3

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 5.02.2022 06:41:00 738 0
Tarih: 05.02.2022 06:41 Güncelleme: 05.02.2022 06:41
Haberi Sesli Oku