Reklam
´Bol soğanlı-az kıymalı´ lahmacun devri kapandı

SAĞLIK - Türk Standartları Enstitüsü (TSE), tüketicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine lahmacunda et oranını yüzde 25´den yüzde 35´e çıkarttı. Bu sayede lahmacundaki protein oranı yüzde 4´ten 6´ya yükselecek. Standart dışı lahmacun üretenlere ise para cezası kesileceği açıklandı.

Lahmacun için 1 Ocak 2016´da için yeni dönem başladı. Kara fırında odun ateşinde pişen, ismini ve kokusunu duyunca asla vazgeçilemeyen lahmacunda kırmızı et oranı yüzde 25´den yüzde 35´e çıkıyor. Normal standartlarda 3 ila 5 liradan satılan lahmacunun, et oranının denetlemesi yapılacak. Standarda uymayan işletmeler için 14 bin 700 lira para cezası uygulanacak.

Lahmacun işletmecisi Cevat Işık, lahmacunda et oranının yüzde 25´ten yüzde 35´e çıkmasının doğru olduğunu ve ceza uygulamasının yerinde olduğunu belirterek, "Herkes mesleğinin hakkını vermesi gerekiyor. Biz işletme olarak bu duruma seviniyoruz. Denetimleri Tarım İl Müdürlükleri yapacaktır büyük ihtimal" dedi.



Kaymakam Fatih Özcan, Şehit Ege Süleyman Görece’nin Hayır Yemeğine Katıldı

Reklam
https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Reklam
Saglik 5.01.2016 16:34:59 0
Reklam
Reklam
Tarih: 05.01.2016 16:34 Güncelleme: 05.01.2016 16:34
Haberi Sesli Oku