KÜLTÜR - Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM), Stockholm'de şubesini açmasının ardından tiyatro oyunlarına artık İsveç'te devam edecek.

Beşiktaş Kültür Merkezi'nin, İsveç'in başkenti Stockholm'de ilk ve tek olan şubesini açmasının ardında çalışmalarına hız verdiği ifade edildi. Bünyesinde tiyatro, sinema ve müzik atölyelerinin olduğu şubede sinema atölyesinde Yılmaz Erdoğan'ın sinema anlayışına uygun çalışmalar yapıldığı bildirildi. Stockholm'de gerçekleştirilen oyunların çoğu İsveççe yapılsa da farklı dillerde denemeler yapılacağı ifade edildi. BKM'nin İstanbul şubesinin ise Stockholm'deki şubesine hem pratik hem de teorik olarak destek vermeye devam ettiği ifade edildi. İsveç Devlet Tiyatrosu üyesi de olan BKM Stockholm'de 15 kişilik ana grup ve ikinci kültür grubu olduğu kaydedildi.

BKM Stockholm Tiyatro Atölyesi Basın Sözcüsü Çağla Ersor yaptığı açıklamada kurumun Stockholm'deki çalışma amaç ve vizyonunu dile getirerek, "Beşiktaş Kültür Merkezi şubesi Stockholm'de başlıyor. Değişik ülkelerden, kültürlerden İsveç'e gelen ve burada doğan gençler tarafından kuruldu" dedi.

BKM Stockholm ilk ve tek şubesini geçen yıl Yılmaz Erdoğan, Ahmet Mümtaz Taylan ve Ersin Korkut'un katıldığı galayla Stockholm'de kurmuştu.



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 7.02.2015 12:17:59 817 0

Tarih: 07.02.2015 12:17
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00