KÜLTÜR - Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM), Stockholm'de şubesini açmasının ardından tiyatro oyunlarına artık İsveç'te devam edecek.

Beşiktaş Kültür Merkezi'nin, İsveç'in başkenti Stockholm'de ilk ve tek olan şubesini açmasının ardında çalışmalarına hız verdiği ifade edildi. Bünyesinde tiyatro, sinema ve müzik atölyelerinin olduğu şubede sinema atölyesinde Yılmaz Erdoğan'ın sinema anlayışına uygun çalışmalar yapıldığı bildirildi. Stockholm'de gerçekleştirilen oyunların çoğu İsveççe yapılsa da farklı dillerde denemeler yapılacağı ifade edildi. BKM'nin İstanbul şubesinin ise Stockholm'deki şubesine hem pratik hem de teorik olarak destek vermeye devam ettiği ifade edildi. İsveç Devlet Tiyatrosu üyesi de olan BKM Stockholm'de 15 kişilik ana grup ve ikinci kültür grubu olduğu kaydedildi.

BKM Stockholm Tiyatro Atölyesi Basın Sözcüsü Çağla Ersor yaptığı açıklamada kurumun Stockholm'deki çalışma amaç ve vizyonunu dile getirerek, "Beşiktaş Kültür Merkezi şubesi Stockholm'de başlıyor. Değişik ülkelerden, kültürlerden İsveç'e gelen ve burada doğan gençler tarafından kuruldu" dedi.

BKM Stockholm ilk ve tek şubesini geçen yıl Yılmaz Erdoğan, Ahmet Mümtaz Taylan ve Ersin Korkut'un katıldığı galayla Stockholm'de kurmuştu.



Saruhanlı’da Vefat…

Şampiyon motosikletçi Özgür Çapacı, trafik kazasında hayatını kaybetti

Alkollü sürücünün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Polis 20 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Otomobilin çarpması ile metrelerce yükseğe savrulan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Manisa FK’da Keçiörengücü mesaisi başladı

Uşak'ta otomobil ile hafif ticari araç çapıştı: 6 yaralı

Yabancı uyruklu şahsın evinde 1 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Gülşah Durbay gözyaşlarıyla defnedildi

Manisa’da 168 içimlik uç bonzai ile yakalanan şüpheli tutuklandı

Saruhanlı'da vefat...

Manisa, ilk kadın başkanına ağladı

Başkan Durbay'a görev yaptığı belediyede duygusal veda

Özgür Özel duygularına hakim olamadı

Manisa’dan İzmir için su çağrısı

Demet Evgar’dan Gülşah Durbay için duygusal veda mesajı

Bülent Arınç’tan Gülşah Durbay için başsağlığı mesajı

Uçuruma yuvarlanan motosikletin sürücüsü öldü

İzmir’de otobüs ile ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Av yolculuğu faciayla bitti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 7.02.2015 12:17:59 941 0
Tarih: 07.02.2015 12:17 Güncelleme: 07.02.2015 12:17
Haberi Sesli Oku