KÜLTÜR - Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM), Stockholm'de şubesini açmasının ardından tiyatro oyunlarına artık İsveç'te devam edecek.

Beşiktaş Kültür Merkezi'nin, İsveç'in başkenti Stockholm'de ilk ve tek olan şubesini açmasının ardında çalışmalarına hız verdiği ifade edildi. Bünyesinde tiyatro, sinema ve müzik atölyelerinin olduğu şubede sinema atölyesinde Yılmaz Erdoğan'ın sinema anlayışına uygun çalışmalar yapıldığı bildirildi. Stockholm'de gerçekleştirilen oyunların çoğu İsveççe yapılsa da farklı dillerde denemeler yapılacağı ifade edildi. BKM'nin İstanbul şubesinin ise Stockholm'deki şubesine hem pratik hem de teorik olarak destek vermeye devam ettiği ifade edildi. İsveç Devlet Tiyatrosu üyesi de olan BKM Stockholm'de 15 kişilik ana grup ve ikinci kültür grubu olduğu kaydedildi.

BKM Stockholm Tiyatro Atölyesi Basın Sözcüsü Çağla Ersor yaptığı açıklamada kurumun Stockholm'deki çalışma amaç ve vizyonunu dile getirerek, "Beşiktaş Kültür Merkezi şubesi Stockholm'de başlıyor. Değişik ülkelerden, kültürlerden İsveç'e gelen ve burada doğan gençler tarafından kuruldu" dedi.

BKM Stockholm ilk ve tek şubesini geçen yıl Yılmaz Erdoğan, Ahmet Mümtaz Taylan ve Ersin Korkut'un katıldığı galayla Stockholm'de kurmuştu.



NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

SARUHANLI’DA BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ SÜRÜYOR: PROTOKOL TEK YÜREK OLDU

Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yılı Törenle Anıldı

Salihli’de Motosiklet Kazası: 70 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da kız futbol takımı kuruldu

Saruhanlı'da soğuk hava bağlara zarar verdi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 7.02.2015 12:17:59 0
Tarih: 07.02.2015 12:17 Güncelleme: 07.02.2015 12:17
Haberi Sesli Oku