MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Vestel işbirliğiyle yapılan ve şehrin doğusundan batısına uzanan 41 kilometrelik bisiklet yolunda ilk etap çalışmaları hızla devam ediyor. Türkiye´de bir şehri baştan başa dolaşan ilk bisiklet yolu olma özelliği de taşıyan projenin 1. etabında bolat montajları, asfalt kesimi, bordür döşemeleri gibi tüm çalışmalar aynı anda yürütülüyor. 
Kentteki trafik sorunun çözümünün yanı sıra çevre dostu ve sağlıklı bir ulaşım aracı olması gibi özellikleri nedeniyle önemli bir ulaşım türü olan bisiklet kullanımın yaygınlaşması amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Vestel işbirliğiyle yapımına başlanan 41 kilometrelik bisiklet yolunda çalışmalar hızla devam ediyor. Manisa´nın doğusundan batısına uzanan bisiklet yolu projesinde çalışmalar 3 etap halinde yürütülüyor. Bu kapsamda Mehmet Akif Ersoy Caddesi, İngolstadt Bulvarı, 5797 Sokak, 5740 Sokak ve Bahri Sarıtepe güzergâhlarını kapsayan ilk etapta inşaat çalışmaları sürdürülüyor. Projenin 23 kilometrelik ilk etabında bolat montajları, asfalt kesimi, bordür döşemeleri gibi tüm çalışmalar aynı anda yürütülüyor.

Trafikte emniyet sağlanacak
Çalışmaların tamamlanmasıyla Manisa´da gün içinde ulaşım ve gezinti ihtiyaçlarına cevap verecek olan bisiklet yolunu hizmete sunacaklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, ?Ülkemizde bisiklet kullanımını kısıtlayan en büyük etkenin alt yapı yetersizliği. Bu kapsamda çevre dostu ve sağlıklı bir ulaşım aracı olan bisikletin kullanımın yaygınlaşması amacıyla, kente Vestel işbirliğiyle 41 kilometrelik bisiklet yolu kazandırıyoruz. Projenin tamamlanmasıyla trafikte bisiklet ile ulaşımı emniyetli hale getirilecek? dedi.

24 saat kullanılabilecek
Hem AB standartlarına hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın standartlarına göre bisiklet yolunun kaplamasının yapılacağını da sözlerine ekleyen Gençoğlu, ?Manisa Büyükşehir Belediyemiz tarafından alt yapı yatırımı yapılan bisiklet yolunun kaplaması ve aydınlatması Vestel tarafından yapılacak. Vestel City´de üretilen yerli malı LED´ler ile aydınlatılacak olan bisiklet yolu bu sayede 24 saat kullanılabilecek. Bunun yanı sıra bisiklet yoluna belli aralıklarda hem bisiklet, hem de sağlıklı yaşam üzerine bilgilendirmeler yerleştirilecek? dedi.



Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bülent Gökmen de Elif Ela Gülseren’i ve ailesini tebrik ederek başarı dileklerini paylaştı.

Başkan Akın’dan YKS ve MSÜ'de dereceye giren öğrenciye tebrik

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), tasarımcılardaki desteklemek amacıyla uluslararası bir sempozyum düzenledi.

İzmir Ekonomi’de 'tasarım' zirvesi

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, dijital altyapısı ve güçlü akademik kadrosuyla dünya standartlarında eğitim sunuyor.

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi, modern eğitimiyle geleceğin hekimlerini yetiştiriyor

Arslanlar biberi, Urfa isotu ile yarışmak istiyor

Coğrafi işaretli Arslanlar biberinde hasat dönemi başladı

Kordon ve Alsancak'ta korsan taşımacılığa karşı harekete geçen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Kordon İş Adamları Derneği, iş birliği protokolü imzaladı.

Şoförler ve esnaf el ele: 'Korsana geçit yok'

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, toplantıda sanayinin mevcut durumunu ve beklentilerini paylaştı.

DSO Başkanı Kasapoğlu: "Merkez Bankası‘ndan güçlü ve anlamlı bir faiz indirimi bekliyoruz"

Demirci ilçesinde kırsal mahallelerde buğday, arpa ve çavdar üreten çiftçiler hasatlarını imece usulü ile el birliği içerisinde gerçekleştiriyor.

Demirci'de buğday ve arpalar imece usulüyle hasat ediliyor

Operasyon kapsamında 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Manisa'da sentetik uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

2025 yılı üniversiteye giriş sınavları sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Manisa, yükseköğrenime hazırlık sürecinde başarılı bir tablo çizdi.

YKS ve MSÜ’de Manisa imzası

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın eşi Serap Balaban’ın babası İsmail Çullu hayatını kaybetti.

Başkan Balaban'ın acı günü

Saruhanlı ilçesindeki iki ayrı mahallede çıkan yangınların, tarım ekipmanlarından çıkan kıvılcımlar nedeniyle başladığı belirlendi.

Saruhanlı’da orman yangınına neden olan şüpheli tutuklandı!

Salihli ilçesinde virajı alamayarak şarampole devrilen kamyon alev alev yandı. Yangın ormana sıçramadan söndürüldü.

Alev alan kamyon şarampole uçtu, yangın ormana sıçramadan söndürüldü

emekli öğretmen olan 78 yaşındaki felçli kadın son zamanlarda sık sık akciğer enfeksiyonu nedeniyle hastaneye gidiyordu.

Nefes borusuna kaçan mısır tanesi 5 ay sonra ortaya çıktı

Serinlemek için denize giren 25 yaşındaki genç, boğularak hayatını kaybetti.

25 yaşındaki genç denizde boğuldu

Dayı ve yeğeninin miras kavgasında kan aktı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Karısını darp eden yeğenini öldürdü

"20 hanedeki 58 vatandaşımızı ve 110 küçükbaş ile 20 büyükbaş hayvanı tahliye ettik"

Afyonkarahisar’da bir köy tahliye edildi

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 8.06.2017 17:05:30 473 0

Tarih: 08.06.2017 17:05 Güncelleme: 08.06.2017 17:05
Haberi Sesli Oku
23.07.2025 16:50:00