SARUHANLI - Saruhanlı Sarıkız Sulama Birliği´nin olağan meclis toplantısı, Birlik Başkanı Hüseyin Göksu´nun başkanlığında yapıldı.

Saruhanlı İlçesinde tarımsal sulama hizmeti veren Sarıkız Sulama Birliği´nin 2015 yılı gelir gider bütçesi 4 milyon lira olarak belirlenip onaylandı.

Başkan Göksu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Birliğin 2015 yılı çalışmalarını değerlendirdi. Sorunsuz bir yıl geçirdiklerini dile getiren Göksu, şöyle dedi;

?Sulama sezonumuzda birliğimiz mesaha alanı olan 13,702 ha. Alanda 68 günlük sulama takvimi içerisinde 84 milyon metreküp su tüketerek başta bağ olmak üzere mısır ve diğer mahsul cinslerini sulayarak 6.600 ha. Tarımsal amaçlı sulamamızı gerçekleştirdik.

Sulama randımanımıza baktığımızda sulama alanımızın yüzde 49´luk bir kısmında sulama faaliyeti gösterebilmemizin sebebi olarak çiftçi mükelleflerinin kendi imkânları ile özellikle bağ dikili arazilerde damlama sulama sistemlerini kullanmaya başlamaları ve ekonomik sebeplerden dolayı kuru tarıma yönelmeleri olarak gösterebiliriz.?

-Birliğin her geçen yıl sulama performansı düşüyor-

Her yıl sulama performanslarının düşmekte olduğunu, ancak bu yıl havzada yaşanan dengesiz iklim koşulları kurumun sulama randımanını yüzde 50´lerin altına düşürdüğünü belirten Birlik Başkanı Göksu, şunları kaydetti; ?Bu yıl bu düşüşün sebebi ilk başta barajımızda ki su miktarının az olması nedeniyle ovamızdaki çiftçilerin kuru tarıma yönelmesi olarak gösterilebilir. Daha sonraki günlerde baraj seviyemiz yükselmiş olsa da bu kez de yaşanan don ve dolu afetlerinden sonra mahsullerdeki rekolte düşmesi sebeplerini gösterebiliriz. Bu sebeplerden dolayı su tüketimimize oranla sulama performansımızın zayıf kalması birliğimizi ekonomik yönden oldukça fazla zayıflanmasına neden olmuştur. Giderlerin arttığı bir piyasada gelirlerin düşmesiyle    yeni yatırımlara yönelip olağan faaliyetlerde bile kısıtlamalar yapmak zorunda kalmışızdır.?

Başkan Göksu´nun konuşmasının ardından Birlik Müdürü Alp Serdar Tuğsal,  4 milyon lira olarak belirlenen Birliğin 2015 yılı gelir ve gider bütçesini okuyarak meclis üyelerinin onayına sundu. Bütçe oy birliğiyle kabul edildi.

 



Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Saruhanlı’nın Büyükbelen ve çay mevkiinde başlayan yangınlar ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede büyümeden kontrol altına alındı.

Saruhanlı’da Yangın…

Motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti .

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Motosiklet ile kamyonetin çarpıştığı kazada, alev topuna dönen motosikletin sürücüsü feci şekilde yanarak hayatını kaybetti.

Motosiklet alev topuna döndü, sürücü yanarak hayatını kaybetti

Akhisar ve Köprübaşı ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı.

Köprübaşı ve Akhisar yangınları kontrol altına alındı

Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk için, kurumda görev değişikliği nedeniyle veda programı düzenlendi.

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu.

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu

Kütahya’nın Gediz İlçesine bağlı Yeşilçay köyünde yapılan yağmur duası çevre köylerinde büyük bir katılımıyla gerçekleştirildi.

GEDİZ YEŞİLÇAY KÖYÜNDE YAPILAN YAĞMUR DUASINA YOĞUN KATILIM OLDU

Süper Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Çınarobaspor, teknik direktörlüğe Musa Öz'ü getirdi.

Çınarobaspor'da Musa Öz dönemi

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde zirai alanda başlayan yangının ormana sıçraması sonrası devam eden yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Köprübaşı ilçesinde de orman yangını başladı

Alaşehir ilçesinde sürücüsünün farlarını açtığı otomobil seyir halindeyken birden alev alarak yandı. Yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Otomobil alev alev yandı

Yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan yaşlı adamdan 4 gündür haber alınamıyor.

Kayıp yaşlı adamdan 4 gündür haber yok

Kamyonundaki arızayı kontrol etmek için aracından inen sürücü, bir başka kamyonun arkadan çarpması üzerine olay yerine hayatını kaybetti.

Kamyonundaki arızayı kontrol için inen sürücü başka bir kamyonun altında kaldı

Jandarma Komutanlığı ve Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 40 bin 892 sentetik ecza hapı ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

Manisa’da jandarmadan uyuşturucuya darbe

Kadın arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs, kendisini asarak intihar etti.

Kadın arkadaşını öldürüp intihar etti

Bahçelerinin zarar gördüğünü düşünerek yangın yerine geldi

Bir asırdır antik kentte yaşayan Durmuş dedeyi zar zor ikna ettiler

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 4.12.2015 12:58:21 351 0

Tarih: 04.12.2015 12:58 Güncelleme: 04.12.2015 12:58
Haberi Sesli Oku
26.07.2025 17:03:00