SARUHANLI - Saruhanlı Sarıkız Sulama Birliği´nin olağan meclis toplantısı, Birlik Başkanı Hüseyin Göksu´nun başkanlığında yapıldı.

Saruhanlı İlçesinde tarımsal sulama hizmeti veren Sarıkız Sulama Birliği´nin 2015 yılı gelir gider bütçesi 4 milyon lira olarak belirlenip onaylandı.

Başkan Göksu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Birliğin 2015 yılı çalışmalarını değerlendirdi. Sorunsuz bir yıl geçirdiklerini dile getiren Göksu, şöyle dedi;

?Sulama sezonumuzda birliğimiz mesaha alanı olan 13,702 ha. Alanda 68 günlük sulama takvimi içerisinde 84 milyon metreküp su tüketerek başta bağ olmak üzere mısır ve diğer mahsul cinslerini sulayarak 6.600 ha. Tarımsal amaçlı sulamamızı gerçekleştirdik.

Sulama randımanımıza baktığımızda sulama alanımızın yüzde 49´luk bir kısmında sulama faaliyeti gösterebilmemizin sebebi olarak çiftçi mükelleflerinin kendi imkânları ile özellikle bağ dikili arazilerde damlama sulama sistemlerini kullanmaya başlamaları ve ekonomik sebeplerden dolayı kuru tarıma yönelmeleri olarak gösterebiliriz.?

-Birliğin her geçen yıl sulama performansı düşüyor-

Her yıl sulama performanslarının düşmekte olduğunu, ancak bu yıl havzada yaşanan dengesiz iklim koşulları kurumun sulama randımanını yüzde 50´lerin altına düşürdüğünü belirten Birlik Başkanı Göksu, şunları kaydetti; ?Bu yıl bu düşüşün sebebi ilk başta barajımızda ki su miktarının az olması nedeniyle ovamızdaki çiftçilerin kuru tarıma yönelmesi olarak gösterilebilir. Daha sonraki günlerde baraj seviyemiz yükselmiş olsa da bu kez de yaşanan don ve dolu afetlerinden sonra mahsullerdeki rekolte düşmesi sebeplerini gösterebiliriz. Bu sebeplerden dolayı su tüketimimize oranla sulama performansımızın zayıf kalması birliğimizi ekonomik yönden oldukça fazla zayıflanmasına neden olmuştur. Giderlerin arttığı bir piyasada gelirlerin düşmesiyle    yeni yatırımlara yönelip olağan faaliyetlerde bile kısıtlamalar yapmak zorunda kalmışızdır.?

Başkan Göksu´nun konuşmasının ardından Birlik Müdürü Alp Serdar Tuğsal,  4 milyon lira olarak belirlenen Birliğin 2015 yılı gelir ve gider bütçesini okuyarak meclis üyelerinin onayına sundu. Bütçe oy birliğiyle kabul edildi.

 



Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 4.12.2015 12:58:21 347 0

Tarih: 04.12.2015 12:58
Haberi Sesli Oku
1.07.2025 18:41:00