Anahtar Kelimeler: ayda Türkçeyi öğrendiler

MANİSA - Çeşitli sebeplerle ülkelerinden ayrılarak Türkiye´ye gelen mülteciler güven içinde yaşadıkları ülkeye uyum sağlamak için Türkçe öğreniyor. Şehzadeler Halk Eğitim Merkezinde açılan ´yabancılar için Türkçe kursuna´ katılanlar, sadece bir ay içinde Türkçe öğrenerek artık kendilerini daha iyi ifade etmeye başladı. 
Ülkelerindeki karışıklıklar ve iç savaşlar nedeniyle doğup büyüdükleri toprakları terk ederek güvenli liman olarak gördükleri Türkiye´ye sığınan mülteciler, yaşadıkları ülkeye uyum sağlamak için Türkçe öğreniyor. Bugüne kadar 500 yabancı uyruklu vatandaşa Türkçe öğreten Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi, mültecilere Türkçe öğretmeye devam ediyor. 
Yabancılara verilen Türkçe kurslarına büyük önem verdiklerini kaydeden Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, ?Ülkemize yabancı ülkelerden gelmiş ve buralarda ikamet eden ve ülkemize daha çabuk uyum sağlaması için Türkçe öğrenmesi gereken vatandaşlar için bu kursları açmış olmanın haklı mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne yabancılara Türkçe Kurslarına büyük önem veriyoruz. Başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, kaymakamlığımız ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle birçok projemiz oldu. Valimizin önderliğinde de bu projeler il geneline yayıldı. Bu noktada Suriye, İran, Afganistan ve Irak´tan, daha önceki kurslarımızda Arakan, Demokratik Kongo Cumhuriyetine kadar çok sayıda vatandaş merkezimizde Türkçe öğrendi. Bu konuda da mutluyuz. 136 saat süren Yabancılara Türkçe kurslarımıza ilçemizde yaşayan tüm yabancı vatandaşları davet ediyoruz? dedi. 
Kursun 136 saat olduğunu dile getiren Türkçe öğretmeni Merve Kazancı, ?Manisa´da yerleşen yabancılar, Türkçe öğrenmek için Şehzadeler Halk Eğitim Merkezine geliyorlar ve burada Türkçe öğreniyorlar. Tek kelime dahi Türkçe bilmemelerine rağmen bir aylık eğitimin ardından kendilerini daha rahat ifade edebiliyorlar. Hastaneye gittiklerinde bir alışveriş yaptıklarında kendilerini çok daha rahat ifade edebiliyorlar. Bu bizler için çok güzel bir şey. Kursiyerlerimiz İran, Irak, Afganistan, Suriye ülkelerinden gelen birçok yabancı arkadaşımız var ve eğitim veriyoruz? diye konuştu. 
Ülkesi Irak´tan çeşitli sebeplerle Türkiye gelen ve ülkesinde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Maytham Alobaidi, ?Türkiye´ye geldim. Hiç Türkçe bilmiyordum. Şimdi Şehzadeler Halk Eğitim Merkezine bu kurs için geldim. Şimdi çok faydasını gördüm. Şimdi Türkçe az biliyorum. İnşallah bir sene sonra çok iyi Türkçe bilirim inşallah? dedi. 
Halk Eğitim Merkezinde Türkçe kursuna katılan yabancılar hep bir ağızdan ?Türkçeyi çok seviyoruz´ diyerek Türkiye ve Türkçeye olan sevgilerini gösterdi. 



Kavga değil adeta meydan muharebesi: Taş, sopa ve silah kullanıldı, 1 kişi yaralandı

Yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

Park halindeki otomobil küle döndü

Alkolün etkisi ile araçta sızdı, vatandaşlar hayatından endişe etti

Kaybolan çocuk için arama çalışmaları başlatıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Şehzadeler Belediyesi’nden Başkan Gülşah Durbay’ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama

Saruhanlı Belediyesi’nden Kırsal Yollara Dokunuş

Turgutlu Belediyespor Takımları Bu Hafta İç Sahada

Vali Özkan, TEKNOFEST’te Dereceye Giren MCBÜ Takımlarını Misafir Etti

MCBÜ mühendislikte Avrupa Ligine adını yazdırdı

Gördes’te yem yüklü tır devrildi: 1 yaralı

MCBÜ’de 300 öğrenciden "Karsu - Zaman" işaret dili performansı

MCBÜ'den Mesleki Eğitim Zirvesi'ne önemli katkı

Köprübaşı'nda kış çileği 200 TL'den alıcı buluyor

Ahşap evde çıkan yangında 85 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Karavanda çıkan yangın ormana sıçradı

Bir kadın ormanlık alanda darbedildi

Motosiklet ile traktör çarpıştı: 1 ölü

Kanalizasyonda bulunan ceninin kime ait olduğunu polis çözdü

Otomobil devrildi: 1 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 20.04.2018 11:14:45 705 0
Tarih: 20.04.2018 11:14 Güncelleme: 20.04.2018 11:14
Haberi Sesli Oku

Eğitim

Eğitim Haberleri