HABER MERKEZİ - Bimeks ve Down Sendromu Derneği işbirliği ile down sendromlu gençleri hayata kazandırmak için “Bimeks Down Türkiye Kariyer ve Bağımsız Yaşam Akademisi” açılıyor. 13 Ekim’de başlayacak olan akademide 28 down sendromlu genç eğitim alacak.

Bimeks ve Down Sendromu Derneği işbirliği ile down sendromlu gençleri hayata kazandırmak için hazırlanan Bimeks Down Türkiye Kariyer ve Bağımsız Yaşama Akademisi 13 Ekim’de açılıyor. Akademinin açılış öncesi Kozyatağı Hilton Otel’de tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen, down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.

28 DOWN SENDROMLU GENÇ EĞİTİM ALACAK
Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, 28 down sendromlu gencin eğitim alacağı akademi ile ilgili, “Bimeks olarak 2012 yılında pilot proje olarak downlu gençlerimizi çalıştırmaya başladık. Önce bir arkadaşımızla başladık. Sonra baktık ki bu iş gayet güzel gidiyor. Hemen 10 tane personel çıkalım dedik. Bize downlu yavrularımızı getirmeleri için ondan sonra derneklerle iletişime geçtik. Ondan sonra 10 personelimizle çalışmaya başladık. Bimeks olarak hedefi 25’e çıkardık. Bundan dolayı da Bimeks Down Türkiye Kariyer ve Bağımsız Yaşam Akademisi’ni kurduk. Bu sene bu akademide 28 yavrumuz eğitim alacak. Eğitim alan yavrularımız başta perakende sektöründe ve başka sektörlerinde iş hayatına atılacaklar” dedi.

Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen böyle bir akademinin Türkiye’de ilk olduğunu belirterek, “Akademimiz 13 Ekim’de başlayacak. Şuanda çalışan gençlerimiz akademide eğitim almadılar. Onlara ara dönemlerde akademide eğitime çekeceğiz. Orda iş arkadaşları ile olan ilişkilerini, iş yerinde satış tekniklerini öğrenecekler, kendine güven, toplum önünde konuşma bunları çalışacaklar. Türkiye’de ilk defa yapılıyor. İtalya’da 80’li yıllardan beri yapılıyor. Bu sene İstanbul’da 11 tam zamanlı, 17 de yarı zamanlı gençle başlayacağız, toplamda 28 genç olacak. Bir yılın sonunda ise bütün müfredat tamamlanmış olacak ve Türkiye’ye yaymaya başlayacağız” şeklinde konuştu.
  



Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

PRESTİJ CADDELERİ IŞIL IŞIL OLDU

Manisa Şampiyonu Öğrencilerden İlçe Millî Eğitim Müdürü Aguş’a Ziyaret

İSHAKÇELEBİ’YE YAKIŞIR YENİLİK: ÜZÜM DÜĞÜN SALONU VE KAPALI PAZARYERİ YENİLENDİ

Saruhanlı’nın Gururu: Özel Sporculardan Madalya Yağmuru

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Değişim Devam Ediyor

Manisa-Saruhanlı Yolunda Yeni Sabit Radar Sistemleri Devreye Girdi

Saruhanlı’daki Dev Soygun Çözüldü Fabrika Çetesi Hapiste

Saruhanlı’da Vefat…

53 yaşındaki şahıs intihar etti

Şüpheli Ölüm: 33 Yaşındaki Mehmet Ali Aslan Hayatını Kaybetti

SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli’de Planlı ve Kalıcı Çözüm

Saruhanlı’da Vefat!..

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
13.10.2014 09:03:15 959 0
Tarih: 13.10.2014 09:03 Güncelleme: 13.10.2014 09:03
Haberi Sesli Oku