Tarih: 14.09.2015 08:57

Bilinçsiz Avlanma Domuzlara Yaradı

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde son yıllarda sayılarında büyük ölçüde artış görülen yaban domuzlarının çoğalmasında ki en büyük etkenin, gereksiz ve bilinçsizce yapılan tilki ve çakal avından kaynakladığı belirtildi.

Saruhanlı Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Şevket Kurular, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, İlçede son yıllarda domuz varlığında önemli derecede artış görüldüğünü ifade etti.

Genellikle dağlık ve kırsal arazide yaşayan domuzların, çoğu zaman yiyecek bulmak için ovaya kadar indiğini belirten Kurular, ürünlere zarar veren domuzların zaman zaman aniden karayoluna çıkarak trafik kazalarına da neden olabildiğini kaydetti.

Domuz varlığındaki artışın, bilinçsiz ve gereksiz avlanmadan kaynaklandığını dile getiren Kurular şu bilgileri verdi;

?Bazı amatör avcılar, zevk olsun diye ava çıkıyor. Arazide karşısına çıkan tilki ve çakalı avlıyor. Bu da doğadaki ekolojik dengenin bozulmasına neden oluyor. Domuz yavrusu ile beslenen tilki ve çakal vurulunca, doğal olarak domuz sayısında artış baş gösteriyor. Kaldı ki domuzlar bir seferde 6 ile 12 arasında yavru dünyaya getiriyor. Bunun da çevreye zararı oluyor? 

Avcılar Kulübü Başkanı Kurular, doğal yaşamdaki ekosistemin bozulmaması için gereksiz ve bilinçsiz avlanmanın yapılmaması gerektiğini savundu. 

Gece ışık avının yasak olduğunu hatırlatan Kurular Yakalandıkları takdirde büyük cezalar uygulandığını söyledi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —