GÜNDEM - Basın İlan Kurumu´nun (BİK), Erasmus+ K3 kapsamında 7 bölge / 7 ilde düzenlediği ?Gençlerin Katılımı ile Yerel Yazılı Basının Dijital Dönüşümü Çalıştayları?nın ikincisi Diyarbakır´da gerçekleşti. Yaklaşık 25 genç ?Yeni Medya ve Yeni Gazetecilik? ve ?İnternet Gazeteciliği ve Yeni Standartlar? konularında beyin fırtınası yaparak, görüşlerini ve önerilerini sundu.

?BİK, Yerel Basının Dijitalleşme Süreçlerini Destekleyen Çalışmalar Yapmakta?

Basın İlan Kurumu Proje Koordinatörü Cenk Koray Doğan, Dicle Üniversitesi Havuzbaşı Sosyal Tesisleri´nde gerçekleşen çalıştayda yaptığı konuşmada, Kurumun Türkiye´de yerel basının dijitalleşme süreçlerinin desteklenmesi adına çalışmalar yürüttüğünü belirterek; ?Tüm dünyada yaşanan dönüşüm ile birlikte gazetecilikte de internetin bir mecra olarak ön plana çıktığını görüyoruz. Bu noktada ulusal basınımızın dijitalleşme konusunda ciddi adımlar attığını ancak yerel basınımızın bu sürece entegrasyonunun istenen düzeyde gerçekleşmediğini ülkemizin geldiği seviyenin altında kaldığını gözlemliyoruz.

Kurumumuz tarafından gerçekleştirilen bölgesel çalıştaylar kapsamında Türkiye´de yerel basının dijitalleşme süreçlerinin desteklenmesi ve bu süreçte en önemli gelir kalemlerinden biri olan resmi ilan gelirlerinin dijital mecrada da devam edebilmesi için gerekli yasal düzenlemelere öneriler hazırlanması amaçlanmakta.

Basın İlan Kurumu sektör üzerindeki kontrol vazifesini yerine getirirken, dış paydaşlarla, 26 bölgede faaliyet gösteren Kalkınma Ajansları, KOSGEB, İŞKUR, TÜBİTAK gibi yine bu projede olduğu gibi AB imkanlarını yazılı basın sektörüne kanalize ederek sektörün yapısal sorunlarının çözülmesi, gazeteciliğin nitelikli bir iş kolu haline gelmesi, yine projeler üreterek gazete çalışanlarına, gazete işletmelerine, sektörün gelişimine önemli katkılar sunmaktadır.? dedi.

Çalıştayın moderatörlüğünü, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oğuz Demir yaptı. Çalıştaya BİK Diyarbakır Şubesi, basın mensupları ve ilgili akademisyenler katıldı.

BİK´in AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Programı kapsamında düzenleyeceği tüm çalıştaylar hakkında detaylı bilgiler bik.com.tr ve yeninesilgazetecilik.com adreslerinden alınabilecek.

 

Etkinlik takvimi;
21 Mart´taki İç Anadolu Bölgesi çalıştayı Ankara,
11 Nisan´daki Karadeniz Bölgesi çalıştayı Trabzon,
25 Nisan´daki Akdeniz Bölgesi çalıştayı Antalya,
9 Mayıs´taki Ege Bölgesi çalıştayı İzmir,
16 Mayıs´taki Doğu Anadolu Bölgesi çalıştayı Erzurum´da yapılacak.

Çalıştaylardan sonra düzenlenecek Ana Yapısal Diyalog Forumunun ise BİK´in Kocaeli´ndeki Tatil Köyü´nde gerçekleştirilmesi planlanıyor.



NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

SARUHANLI’DA BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ SÜRÜYOR: PROTOKOL TEK YÜREK OLDU

Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yılı Törenle Anıldı

Salihli’de Motosiklet Kazası: 70 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da kız futbol takımı kuruldu

Saruhanlı'da soğuk hava bağlara zarar verdi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 7.03.2017 16:30:40 0
Tarih: 07.03.2017 16:30 Güncelleme: 07.03.2017 16:30
Haberi Sesli Oku