GÜNDEM - Basın İlan Kurumu´nun (BİK), Erasmus+ K3 kapsamında 7 bölge / 7 ilde düzenlediği ?Gençlerin Katılımı ile Yerel Yazılı Basının Dijital Dönüşümü Çalıştayları?nın ikincisi Diyarbakır´da gerçekleşti. Yaklaşık 25 genç ?Yeni Medya ve Yeni Gazetecilik? ve ?İnternet Gazeteciliği ve Yeni Standartlar? konularında beyin fırtınası yaparak, görüşlerini ve önerilerini sundu.

?BİK, Yerel Basının Dijitalleşme Süreçlerini Destekleyen Çalışmalar Yapmakta?

Basın İlan Kurumu Proje Koordinatörü Cenk Koray Doğan, Dicle Üniversitesi Havuzbaşı Sosyal Tesisleri´nde gerçekleşen çalıştayda yaptığı konuşmada, Kurumun Türkiye´de yerel basının dijitalleşme süreçlerinin desteklenmesi adına çalışmalar yürüttüğünü belirterek; ?Tüm dünyada yaşanan dönüşüm ile birlikte gazetecilikte de internetin bir mecra olarak ön plana çıktığını görüyoruz. Bu noktada ulusal basınımızın dijitalleşme konusunda ciddi adımlar attığını ancak yerel basınımızın bu sürece entegrasyonunun istenen düzeyde gerçekleşmediğini ülkemizin geldiği seviyenin altında kaldığını gözlemliyoruz.

Kurumumuz tarafından gerçekleştirilen bölgesel çalıştaylar kapsamında Türkiye´de yerel basının dijitalleşme süreçlerinin desteklenmesi ve bu süreçte en önemli gelir kalemlerinden biri olan resmi ilan gelirlerinin dijital mecrada da devam edebilmesi için gerekli yasal düzenlemelere öneriler hazırlanması amaçlanmakta.

Basın İlan Kurumu sektör üzerindeki kontrol vazifesini yerine getirirken, dış paydaşlarla, 26 bölgede faaliyet gösteren Kalkınma Ajansları, KOSGEB, İŞKUR, TÜBİTAK gibi yine bu projede olduğu gibi AB imkanlarını yazılı basın sektörüne kanalize ederek sektörün yapısal sorunlarının çözülmesi, gazeteciliğin nitelikli bir iş kolu haline gelmesi, yine projeler üreterek gazete çalışanlarına, gazete işletmelerine, sektörün gelişimine önemli katkılar sunmaktadır.? dedi.

Çalıştayın moderatörlüğünü, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oğuz Demir yaptı. Çalıştaya BİK Diyarbakır Şubesi, basın mensupları ve ilgili akademisyenler katıldı.

BİK´in AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Programı kapsamında düzenleyeceği tüm çalıştaylar hakkında detaylı bilgiler bik.com.tr ve yeninesilgazetecilik.com adreslerinden alınabilecek.

 

Etkinlik takvimi;
21 Mart´taki İç Anadolu Bölgesi çalıştayı Ankara,
11 Nisan´daki Karadeniz Bölgesi çalıştayı Trabzon,
25 Nisan´daki Akdeniz Bölgesi çalıştayı Antalya,
9 Mayıs´taki Ege Bölgesi çalıştayı İzmir,
16 Mayıs´taki Doğu Anadolu Bölgesi çalıştayı Erzurum´da yapılacak.

Çalıştaylardan sonra düzenlenecek Ana Yapısal Diyalog Forumunun ise BİK´in Kocaeli´ndeki Tatil Köyü´nde gerçekleştirilmesi planlanıyor.



EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 7.03.2017 16:30:40 566 0
Tarih: 07.03.2017 16:30 Güncelleme: 07.03.2017 16:30
Haberi Sesli Oku