GÜNDEM - Basın İlan Kurumu´nun (BİK), Erasmus+ K3 kapsamında 7 bölge / 7 ilde düzenlediği ?Gençlerin Katılımı ile Yerel Yazılı Basının Dijital Dönüşümü Çalıştayları?nın ikincisi Diyarbakır´da gerçekleşti. Yaklaşık 25 genç ?Yeni Medya ve Yeni Gazetecilik? ve ?İnternet Gazeteciliği ve Yeni Standartlar? konularında beyin fırtınası yaparak, görüşlerini ve önerilerini sundu.

?BİK, Yerel Basının Dijitalleşme Süreçlerini Destekleyen Çalışmalar Yapmakta?

Basın İlan Kurumu Proje Koordinatörü Cenk Koray Doğan, Dicle Üniversitesi Havuzbaşı Sosyal Tesisleri´nde gerçekleşen çalıştayda yaptığı konuşmada, Kurumun Türkiye´de yerel basının dijitalleşme süreçlerinin desteklenmesi adına çalışmalar yürüttüğünü belirterek; ?Tüm dünyada yaşanan dönüşüm ile birlikte gazetecilikte de internetin bir mecra olarak ön plana çıktığını görüyoruz. Bu noktada ulusal basınımızın dijitalleşme konusunda ciddi adımlar attığını ancak yerel basınımızın bu sürece entegrasyonunun istenen düzeyde gerçekleşmediğini ülkemizin geldiği seviyenin altında kaldığını gözlemliyoruz.

Kurumumuz tarafından gerçekleştirilen bölgesel çalıştaylar kapsamında Türkiye´de yerel basının dijitalleşme süreçlerinin desteklenmesi ve bu süreçte en önemli gelir kalemlerinden biri olan resmi ilan gelirlerinin dijital mecrada da devam edebilmesi için gerekli yasal düzenlemelere öneriler hazırlanması amaçlanmakta.

Basın İlan Kurumu sektör üzerindeki kontrol vazifesini yerine getirirken, dış paydaşlarla, 26 bölgede faaliyet gösteren Kalkınma Ajansları, KOSGEB, İŞKUR, TÜBİTAK gibi yine bu projede olduğu gibi AB imkanlarını yazılı basın sektörüne kanalize ederek sektörün yapısal sorunlarının çözülmesi, gazeteciliğin nitelikli bir iş kolu haline gelmesi, yine projeler üreterek gazete çalışanlarına, gazete işletmelerine, sektörün gelişimine önemli katkılar sunmaktadır.? dedi.

Çalıştayın moderatörlüğünü, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oğuz Demir yaptı. Çalıştaya BİK Diyarbakır Şubesi, basın mensupları ve ilgili akademisyenler katıldı.

BİK´in AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Programı kapsamında düzenleyeceği tüm çalıştaylar hakkında detaylı bilgiler bik.com.tr ve yeninesilgazetecilik.com adreslerinden alınabilecek.

 

Etkinlik takvimi;
21 Mart´taki İç Anadolu Bölgesi çalıştayı Ankara,
11 Nisan´daki Karadeniz Bölgesi çalıştayı Trabzon,
25 Nisan´daki Akdeniz Bölgesi çalıştayı Antalya,
9 Mayıs´taki Ege Bölgesi çalıştayı İzmir,
16 Mayıs´taki Doğu Anadolu Bölgesi çalıştayı Erzurum´da yapılacak.

Çalıştaylardan sonra düzenlenecek Ana Yapısal Diyalog Forumunun ise BİK´in Kocaeli´ndeki Tatil Köyü´nde gerçekleştirilmesi planlanıyor.



Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 7.03.2017 16:30:40 458 0

Tarih: 07.03.2017 16:30
Haberi Sesli Oku
18.04.2025 12:53:00