Anahtar Kelimeler: Genel Kurulu’ Depremzedelere Yardım

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu 31. Dönem 6. Toplantısı başladı. Toplantıya katılan bazı üyeler, 3 gün sürecek toplantıdan alacakları huzur haklarını depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere AFAD’a bağışladı.
İstanbul’da bulunan Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurul Toplantısına Basın, Hükumet ve Tarafsızlar gruplarından 30 üye katıldı.
BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ın talebi üzerine toplantının açılışında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu ve Fatiha-i Şerife okundu.
Üst üste yaşanan depremlerde 40 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiğini ve yitirdiklerimiz arasında 20’nin üzerinde gazetecinin de bulunduğunu belirten Genel Müdür Erkılınç, deprem bölgesindeki şubelerde görev yapan 6 Kurum çalışanının evlerinin tamamen kullanılamaz hale geldiğinin bilgisini paylaştı.
Depremden etkilenen şehirlerde Kuruma bağlı 130 gazetenin bulunduğunu ve ilk gelen bilgilere göre 40 gazetenin faaliyet gösteremez şekilde zarar gördüğünü aktaran Erkılınç, “Depremin meydana geldiği günün sabahında Yönetim Kurulumuz toplanarak öncelikli tedbirleri hızlıca aldı. Ekonomik rahatlama sağlamak amacıyla gazetelerimizin 8 milyon TL tutarındaki alacaklarını erken ödeme yöntemiyle 3 gün içinde hesaplarına yatırdık. Mahsup ve telafi gibi, gazetelerimizin gelirlerini doğrudan etkileyen kesinleşmiş kararlarımızı 3 ay erteledik. Bölgedeki basın mensuplarının Kurumumuza olan borçlarını 3 ay öteledik. Hizmetlerin aksamaması adına bölgedeki tüm şubelerimizin görevlerini başka illere devrederek iş akışında devamlılığı sağladık” dedi.
Depremden etkilenen bölgedeki gazeteler ziyaret edildi
Kurum çalışanlarının, depremde evleri yıkılan mesai arkadaşlarının ihtiyaçlarının karşılanması ve AFAD’a bağışlanmak üzere iki ayrı yardım kampanyası yürüttüğünü ifade eden Erkılınç, 400’ün üzerinde gazetenin katılımıyla düzenlenen kampanyada ise yaklaşık 4 milyon TL toplandığını kaydetti.
Talimatı ile Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat’ın başkanlığında bir heyetin deprem bölgesindeki illeri ziyaret ederek, gazetelerin durumunun yerinde görüldüğünü vurgulayan Erkılınç, son gün oturumunda hazırlanan rapor üzerinden sunum yapılacağını söyledi.
Genel Müdür Erkılınç konuşmasında, deprem bölgesindeki gazetelere yönelik tedbirleri içeren Yönetim Kurulu tekliflerine ilişkin de ayrıntılı bilgi verdi.
Bu esnada bazı Genel Kurul Üyeleri, üç gün sürecek toplantılardan elde edilecek huzur haklarını AFAD’a bağışladıklarına ilişkin dilekçe yazarak toplantı salonunda bulunan görevlilere teslim etti.
Daha sonra Başkanlık Divanı Heyeti seçimi gerçekleştirilerek başkan ve üyeler belirlendi. Gündemin kabulünden sonra Yönetim Kurulu 2022 yılı Faaliyet Raporu ve Denetçiler Raporu okundu. Yönetim Kurulunun tekliflerine ilişkin sunumun ardından üyeleri belirlenen İlan İşleri, Hukuk İşleri ve Mali İşler Komisyonları çalışmalarına başladı.
BİK Genel Kurulu, Yönetim Kurulu teklifleri ile verilen önergeleri 23 Şubat 2023 Perşembe günü yapılacak oturumda karara bağlayacak.



Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

Demirci Halısı ICFE 2026 Fuarı'nda Dünya'ya tanıtılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde bir acı kayıp daha

Gelin, kaynanasına karaciğerini verdi

5 liralık anlaşmazlıkta kan aktı, eniştesini gözünü kırpmadan öldürdü

Marmara Gölü'nü kurtaracak projenin ihalesi tamamlandı

Genç Mizgin gece yarısı fenalaştı, kan donduran gerçek hastanede ortaya çıktı!

Eğitimle sporu birleştirdi, Türkiye ikinciliğine ulaştı

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akyol: "Estetik; bireylerde sağlık, sosyal ve psikolojik rahatlama sağlıyor"

Filede büyük heyecan Salihli’de başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 22.02.2023 11:12:00 765 0
Tarih: 22.02.2023 11:12 Güncelleme: 22.02.2023 11:12
Haberi Sesli Oku