Tarih: 14.06.2016 17:08

Biçerdöverler Denetimden Geçti

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde, bakım ve onarımları düzenli olarak yapılmadığı için hububat hasadında önemli ölçüde dane kayıplarına neden olabilen biçerdöverler, Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü´nce kontrolden geçirildi.                                                                                  

Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, ilçede 2016 yılı hububat hasadının 24 adet biçerdöver ile 65 bin dekar arazide devam ettiği belirtildi. 

Biçerdöverlerin üründe oluşturduğu dane kaybını Bakanlığın belirlediği yüzde 2´lik orana indirmek için arazilerde biçim yapan biçerdöverlerin kontrol edildiğinin ifade edildiği açıklamada şöyle denildi;

?Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan kontrol ekibi, arazide buğday biçimi yapan 24 biçerdöveri habersiz olarak kontrol etti. Yapılan incelemelerde Bakanlığımızın belirlediği yüzde 2´lik dane kaybının üzerinde dane kaybına neden olan biçerdövere rastlanılmadı. Biçerdöverlerin gerekli bakımlarının yapıldığı tespit edilirken, dane kaybının en alt seviyede olduğu anlaşılmıştır.?

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, biçerdöverlere yönelik yapılan denetim uygulamasının mısır hasadı döneminde de uygulanacağını da duyurdu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —