Bıçakladığı eşini eşarpla boğarak öldüren katil kocaya çifte indirim
Denizli’de 2 çocuğunun annesini başkasıyla gönül ilişkisi yaşadığını iddia ederek boynundan bıçakladıktan sonra eşarpla boğarak öldüren katil koca, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılandığı davada iki defa indirim alarak 16 yıl 8 ay cezaya çarptırıldı.
Merkezefendi ilçesine bağlı Akkonak Mahallesi'nde 24 Ocak 2023 tarihinde bir apartmanda meydana gelen olayda; bir süredir işsiz olan Sinan Uygun (41), tartıştığı 2 çocuğunun annesi olan tekstil işçisi eşi Ummuhan Zerrin Uygun’u (38) boynundan bıçakladıktan sonra eşarpla boğarak öldürdü. Katil ardından sığındığı berber dükkanında gözaltına alınarak tutuklanırken, verdiği ifadede de karısını başkasıyla gönül ilişkisi yaşadığını iddia ederek, kıskandığı için olayı gerçekleştirdiğini itiraf etti. Sinan Uygun'un, 21 yıl önce kaçarak evlendiği eşinin yüzüne 1 yıl önce de ütü basmaya çalıştığı, Ummuhan Zerrin Uygun'un şikayetçi olması üzerine hakkında uzaklaştırma kararı verildiği ileri sürüldü.
Katil hakkında eşi kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbetle hazırlanan iddianamenin ardından Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün karar duruşması görüldü. Mahkemede verdiği ifadede eşinin bir erkekle ilişki yaşadığını, olay gecesi alkol aldıktan sonra öfkelenip cinayeti işlediğini söyleyen Sinan Uygun, olay esnasında cinnet getirdiğini iddia ederek duruşmada çocuklarından da özür diledi.
Mahkemede dinlenen bir tanık da Ummuhan Zerrin Uygun ile gönül ilişkisi yaşadıklarını ve birkaç kez buluştuklarını söyledi. Sinan Uygun 'eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, suçu 'haksız tahrik' altında işlediği gerekçesiyle önce bu cezasında indirim yapılarak 20 yıla düşürüldü. Ardından da 'iyi hali' nedeniyle takdir indirimi de yapılarak cezasını toplam 16 yıl 8 ay olarak belirledi.



Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 11.11.2023 09:14:00 0
Tarih: 11.11.2023 09:14 Güncelleme: 11.11.2023 09:14
Haberi Sesli Oku