SARUHANLI - Manisa’nın şehzadeler ilçesinde 1070 dekar verimli tarım arazisine can suyu verecek Belenyenice Gölet’i adım adım yükseliyor. Gövde dolgu çalışmalarının devam ettiği projede hedef inşaatı yılsonuna kadar bitirmek.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde 1070 dekar araziyi modern sulama ile tanıştıracak Belenyenice Göleti’nde çalışmalar hızla devam ediyor. %  58 ’i tamamlanan göletin gövde 2021 yılı sonuna yetiştirilerek 2022 yılı içerisinde su tutulması hedefleniyor.

259 bin metreküp dolgu yapılacak

Şehzadeler ilçesi sınırları içerisindeki Çayır Deresi üzerine inşa edilen gölette şu ana kadar Gövde sıyırma ve dolu savak kazıları, dipsavak, kondüvi betonarme, enjeksiyon imalatları ile batardo dolgu imalatları tamamlandı. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirilen göletin gövde dolgu çalışmalarına başlandı. Belenyenice Göleti’nin gövdesi için 259 bin 654 metreküp dolgu yapılacak.

Gövde yüksekliği temelden 33 metre olacak Belenyenice Göleti’nde 800 bin metreküp su tutulabilecek

Hem çiftçi hem Türkiye kazanacak

Manisalı üreticilerin sulama maliyetlerini düşürecek göleti bir an önce tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunmayı amaçladıklarını ifade eden DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, “Proje tamamlandığında 1070 dekar araziyi basınçlı borulu sistem ile sulayacağız. Hedefimiz 2021 yılı sonunda Belenyenice Göletini tamamlayarak 2022 başında su tutabilmek.” diye konuştu.
Belenyenice Göleti tamamlandığında bölge üreticisine 2021 rakamlarıyla her yıl ortalama 1 milyon 600 bin lira daha fazla kazandıracak.



Başkan Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kırkağaç'ta uzman erbaşların mezuniyet coşkusu

Beton mikserinin çarptığı sağlık çalışanı 7 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bir anlık öfke evi kül etti: 1 tutuklama

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı, oğulları perişan

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Üzerine ağaç devrilen İbrahim Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi

Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

MELİKE ONUR YORUMUYLA “CAN VERİYORUM”

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 20.02.2021 14:02:00 6000 0
Tarih: 20.02.2021 14:02 Güncelleme: 20.02.2021 14:02
Haberi Sesli Oku