TURGUTLU - Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Okullar ve Kulüpler Arası Halk Oyunları Yarışması´nda Gençler Geleneksel Düzenlemesiz Dalda 2. olan Belediye Halk Oyunları Ekibi´ni ağırladı. Göstermiş oldukları performanstan dolayı tüm gençleri kutlayan Başkan Şirin, ?Türk Kültürümüzün en önemli zengin miraslarından olan halk oyunlarımızı türkülerimizle birlikte yaşatan ve çalışmalarını belediyemiz bünyesinde sürdüren gençlerimizi tebrik ediyorum. Umuyorum ki kurslarımızla birlikte tüm Turgutlu´ya Harmandalı oynamayı öğreteceğiz? dedi. 
Geçtiğimiz yıl İl Birinciliği´ni kazanarak Turgutlu Belediyesi´nin gururu olan Turgutlu Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, bu yıl Manisa Okullar ve Kulüpler Arası Halk Oyunları Yarışması´nda gösterdiği performansıyla Gençler Geleneksel Düzenlemesiz Dalda ikinciliği kazandı. Halk Oyunu Eğitmeni Mehmet Gelen de Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde yer alan ekibiyle birlikte Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin´i ziyaret ederek başarılarını Başkan Şirin ile paylaştı. Ziyaretçilerini Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Aylin Askingil ile birlikte Belediye Encümen Salonu´nda ağırlayan Başkan Şirin, başarılarından dolayı gençleri kutlayarak, ?Öncelikle Türk Kültürümüzün en önemli zengin miraslarından olan halk oyunlarımızı türkülerimizle birlikte yaşatan ve çalışmalarını belediyemiz bünyesinde sürdüren gençlerimizi tebrik ediyorum. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda göğsümüzü kabarttılar. Elde ettikleri başarıyla belediyemizin ve Turgutlu´muzun adını böylesi anlamlı platformlarda da duyurdukları için de hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum? dedi. Ekibin, Turgutlu´da pek çok organizasyonda performans gösterdiğini hatırlatan Başkan Şirin, ?Halk oyunları bizim zengin bir mirasımız. O açıdan pırıl pırıl gençlerimizin de bu mirasımıza sahip çıkması büyük anlam ifade ediyor. Umuyorum ki 7´den 77´ye tüm Turgutlu´ya Ege Bölgesi halk oyunlarında öne çıkan Harmandalı´nı öğreteceğiz? dedi.

HALK OYUNLARI EKİP SAYISI ARTACAK
Halk Oyunu Eğitmeni Mehmet Gelen, halk oyunları geleneğini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına gayret içerisinde olduklarını belirterek, bu anlamda vermiş oldukları destekten dolayı Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve ekibine teşekkür etti. Turgutlu´da daha çok kişiye ulaşmak ve ekip sayısını arttırmak adına bir proje hazırlığında olduklarını ifade eden Gelen, ?Biz değerli başkanımızın destekleri ile çok daha etkin çalışmalar içerisinde olacağımıza inanıyoruz. Geçtiğimiz yıl Irlamaz Amfi Tiyatro´da güzel bir halk oyunları gecesine imza atmıştık. Bu yıl da aynı atmosferi sağlayabileceğimiz bir gece düzenlemek istiyoruz. Turgutlu´nun adını kültürel faaliyetlerde de duyurmak adına çalışmalarına hız vereceğiz? diye konuştu.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 19.02.2016 15:33:18 546 0

Tarih: 19.02.2016 15:33 Güncelleme: 19.02.2016 15:33
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00