SARUHANLI/BÜYÜKBELEN - Gölmarmara Salihli yolu üzerindeki Kanlıboğaz mevkiinde yer alan ve sit alanı içerisinde bulunan Saruhanlı Belediyesi´ne ait 1435 dekarlık arazi Saruhanlı Belediye Meclisi´nin kararı ile satışa çıkarıldı. Satış kararını öğrenen Büyükbelen halkı satışa tepki gösterdi. 

Manisa´nın Saruhanlı ilçesi Büyükbelen Mahallesi´nde bulunan ve Büyükşehir ile birlikte Büyükbelen Belediyesi´nden Saruhanlı Belediyesi´ne geçen 1435 dönümlük arazi Saruhanlı Belediyesi´nin son meclis toplantısında alınan kararla satışa çıkarıldı.  Marmara Gölü yanında ve Bintepeler´in başlangıcında yer alan arazi sit alanında bulunuyor. 

?UYAN BÜYÜKBELEN HALKI?

Satış kararına Büyükbelenliler büyük tepki gösterirken, mahallenin merkezine ?Saruhanlı Belediyesi Büyükbelen´e ait 1400 dekarlık tarlanın satış kararını almıştır. UYAN BÜYÜKBELEN HALKI TARLANA SAHİP ÇIK? yazılı pankartlar asıldı. 

BÜYÜK HOLDİNGLERE Mİ SATILACAK?

2004 ile 2009 yılları arasında başkanlık yapmış olan Büyükbelen Eski Belediye Başkanı Süleyman Çınar, zamanında ileriye dönük olarak belde halkına katkı sağlaması amacıyla bahsedilen arazinin 400 dekarını zeytinlik yaptıklarını söyledi. 

Saruhanlı Belediyesi ilk olarak bu araziyi tek tapu haline dönüştürdüğünü ifade eden Eski Başkan Çınar, şunları kaydetti: ?Böyle büyük bir arazi satılacaksa halka danışılması lazım. Büyükbelenlilerin faydalanacağı bir proje hazırlanmalı. Ben o zeytin ağaçlarını kendi ellerimle diktim. Tüm Büyükbelen halkı ellerimizle diktik. Ayrıca birleştirilen bu arazilerin çoğu ekili. Eğer bu arazi satılacaksa küçük parsellere ayrılarak Büyükbelen halkına öncelik tanınmalı. Ama tek bir tapu üzerinden koca arazi büyük holdinglere peşkeş çekilmek isteniyor. O arazilerde vatandaşlarımızın ve bizlerin büyük emeği var.?

-BAŞKAN YARALI SÖZ VERMİŞTİ-

30 Mart yerel seçimlerinde Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı´nın ?Büyükbelen´in malı Büyükbelen´in olacak. Arazilerinizi satmayacağız? diyerek belde meydanında söz verdiğini hatırlatan mahalle halkı satışın durdurulmasını istedi.  Satışa çıkarılan ekili arazilerin Büyükbelen´e ait olduğunu hatırlatan halk ayaklandı.



Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Oflu Hoca Başkan Cıllı ile Buluştu

Kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti

KAYMAKAM ACAR, ŞEHİT HAMZA DEDE’NİN AİLESİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Saruhanlı’da Vefat…

Saldırgan 14, yaralanan 16 yaşında: Sigara vermedi diye bıçaklandı

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden 15 Şubat’ta Anlamlı Farkındalık Etkinliği

Saruhanlı’da Okul Müdürleri Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gediz İçin Seferberlik: Manisa’da Ortak Çevre Hareketi Başlatıldı

VERGİ HAFTASI NEDENİYLE KAYMAKAM MURAT ACAR’A MAKAMINDA ZİYARET

SARUHANLI’DA VEFAT…

Beyin ölümü gerçekleşen baba 5 hayata umut oldu

Geçen Yıl Tamamen Kuruyan Tepegöl Yeniden Su Tuttu

Bir şahıs cadde üzerinde ölü bulundu

Oyuncak fabrikasında çıkan yangın korkuttu

TEBRİKLER SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI!

GEDİZ BOŞA AKIYOR, OVAMIZ KURUMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA “BU SADECE BİR UYARI DEĞİL, GELECEĞİMİZİN MESELESİDİR”

Atık İlaçlar Çöpe Değil, İmhaya Gidecek Saruhanlı Belediyesi’nden Sosyal Sorumluluk Projesi

Saruhanlı Belediyesi Çınaroba Mahallesine Cami Lojmanı Yapıyor

Manisa’da Seyir Halindeki Araç Alev Aldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 20.01.2016 11:35:14 807 0
Tarih: 20.01.2016 11:35 Güncelleme: 20.01.2016 11:35
Haberi Sesli Oku