SARUHANLI/BÜYÜKBELEN - Gölmarmara Salihli yolu üzerindeki Kanlıboğaz mevkiinde yer alan ve sit alanı içerisinde bulunan Saruhanlı Belediyesi´ne ait 1435 dekarlık arazi Saruhanlı Belediye Meclisi´nin kararı ile satışa çıkarıldı. Satış kararını öğrenen Büyükbelen halkı satışa tepki gösterdi. 

Manisa´nın Saruhanlı ilçesi Büyükbelen Mahallesi´nde bulunan ve Büyükşehir ile birlikte Büyükbelen Belediyesi´nden Saruhanlı Belediyesi´ne geçen 1435 dönümlük arazi Saruhanlı Belediyesi´nin son meclis toplantısında alınan kararla satışa çıkarıldı.  Marmara Gölü yanında ve Bintepeler´in başlangıcında yer alan arazi sit alanında bulunuyor. 

?UYAN BÜYÜKBELEN HALKI?

Satış kararına Büyükbelenliler büyük tepki gösterirken, mahallenin merkezine ?Saruhanlı Belediyesi Büyükbelen´e ait 1400 dekarlık tarlanın satış kararını almıştır. UYAN BÜYÜKBELEN HALKI TARLANA SAHİP ÇIK? yazılı pankartlar asıldı. 

BÜYÜK HOLDİNGLERE Mİ SATILACAK?

2004 ile 2009 yılları arasında başkanlık yapmış olan Büyükbelen Eski Belediye Başkanı Süleyman Çınar, zamanında ileriye dönük olarak belde halkına katkı sağlaması amacıyla bahsedilen arazinin 400 dekarını zeytinlik yaptıklarını söyledi. 

Saruhanlı Belediyesi ilk olarak bu araziyi tek tapu haline dönüştürdüğünü ifade eden Eski Başkan Çınar, şunları kaydetti: ?Böyle büyük bir arazi satılacaksa halka danışılması lazım. Büyükbelenlilerin faydalanacağı bir proje hazırlanmalı. Ben o zeytin ağaçlarını kendi ellerimle diktim. Tüm Büyükbelen halkı ellerimizle diktik. Ayrıca birleştirilen bu arazilerin çoğu ekili. Eğer bu arazi satılacaksa küçük parsellere ayrılarak Büyükbelen halkına öncelik tanınmalı. Ama tek bir tapu üzerinden koca arazi büyük holdinglere peşkeş çekilmek isteniyor. O arazilerde vatandaşlarımızın ve bizlerin büyük emeği var.?

-BAŞKAN YARALI SÖZ VERMİŞTİ-

30 Mart yerel seçimlerinde Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı´nın ?Büyükbelen´in malı Büyükbelen´in olacak. Arazilerinizi satmayacağız? diyerek belde meydanında söz verdiğini hatırlatan mahalle halkı satışın durdurulmasını istedi.  Satışa çıkarılan ekili arazilerin Büyükbelen´e ait olduğunu hatırlatan halk ayaklandı.



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 20.01.2016 11:35:14 396 0

Tarih: 20.01.2016 11:35

Haberi Sesli Oku